Search...
RSS

Lagu Oh Lagu !

tadi aku main folder lagu kat notebook aku nie . . tetiba aku tersalah pada lagu nie . . first , aku tak berapa layan sangat . . bila aku dengar and hayati lirik tu betul-betul . . aku jadi suka . . lagu nie memang best !


Sukarnya untuk ku lupakan
Sinar matamu yang menawan
Terbayang-bayang tiap masa
Senyumanmu menggoda
Kehangatan terasa di jiwa
Tika kau lafaz kata cinta
Nafas terhenti seketika
Seakan sukar ku percaya
(Korus)
Ku juga mencintai dirimu
Mengapa sukar ku luahkan
Bukan sengaja ku menahan
Bibir membeku lidah terkelu
Ku juga mencintai dirimu
Kau amat sempurna buatku
Bukan saja aku biarkan
Kan ku ucap jua padamu
Sukarnya untuk ku ucapkan
Ku takut akan kehilanganmu
Akan ku buat segalanya
Untukmu kekasihku
Cuma satu yang belum terluah
Kalimah cinta kau nanti kan
Bila masa dan ketika
Tidak dapatku menjawabnya
(Ulang korus)
Semalaman…
Ku menunggu panggilanmu
Pabila terdengar suaramu
Ku lupa segalanya
(Ulang korus)

(Saiful - Ku Juga Mencintaimu)

Di manakah pemandangan terindah di dunia?
Puas ku cari setelah jauh melangkah
Hingga takdir menyuluh ke arah mu
Ku temu pemandangan itu terlakar di wajahmu
Dengan setiap renungan
Terpesona ku rasakan
Dengan setiap belaianmu hati makin tersentuh
Oh kasih, oh kasih
Ku berterima kasih
Padamu kerana menyempurnai hidupku
Dan sakit dah sungguh aku asyik terjatuh
Jatuh cinta dengan kamu
Dalam berjuta-jutaan lagu
Tiada satupun dapat menenteramkan kalbu
Melainkan bila kau menyebut
Ke telinga bahawa kau juga sayang padaku
Dengan setiap lafaz kata
Harapan makin menyinar
Untuk kita bersama membina hidup bahagia
Oh kasih, oh kasih
Ku berterima kasih
Padamu kerana menyempurnai hidupku
Dan sakit dah sungguh aku asyik terjatuh
Jatuh cinta dengan kamu
Ku rasa setuah-tuah manusia
Nikmati hidup dengan wanita yang ku cinta

(Adam - Jatuh)
blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Bowling

Horayyyyy ! hari nie aku pergi main bowling . . memang gempak giler meyh ! aku and cousin aku nie . . memang hot giler . . buat tempat tuh macam rumah sendiri . . bising je dengan mulut aku berdua . . hahaha . . asyik terjerit-jerit macam tak pernah main . . HAHAHA . . :xD



hari nie aku syok and happy giler . . SUMPAH ! dah lama aku tak main bowling . . last main , tahun 2009 . . tu pun main kat Stadium di Terengganu tu sebelum runtuh . . HAHAHA . . kali nie main kat Mesramall . . Mesramall ? ayoooo ! giler aku kejap . . nak shopping tapi tak sempat . . kesian pulak . . kankan ?



huh . . by the way , sekarang pinggang aku dah sakit . . urat-urat dah berbelit-belit nie . . HAHAHA . . okey larh . . aku nak rehat sekarang . . sebelum tuh , aku shared beberapa keping gambar yang aku snap untuk hari nie . . daaaa ~

blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kesepian

huwarghhhhh ! bosan tahap cipan hari nie . . handphone tak berbunyi . . internet buat-buat sakit jantung pagi tadi . . perghhhhhhhh ! memang best internet buat-buat sakit jantung . . tak boleh aku nak ber'FACEBOOK' . . pukul 6 tadi , baru boleh online sebab internet dah okey . .

guys ! aku bosan giler weyh hari nie . . sehari suntuk handphone aku tak berbunyi . . dah larh handphone tak ada kredit . . duit pulak tengah nazak lagi nie . . nak top up pun , kena bagi ayat-ayat bodek dulu kat ayah aku . . kalau tak , jangan harap aku dapat duit . .

grrrrrrrrr ~ sepi betul hidup aku hari nie . . nak nangis aku kalau asyik macam nie . . dah larh dua , tiga hari nie penyakit aku nie selalu menyerang . . bila malam sikit , mula larh sakit tuh beroperasi . . haish . . sakit apa larh yang aku kena nie . . :(

okey guys ! aku dah tak larat nak menaip panjang-panjang . . sebab aku dah malas . . aku nak baca novel cinta romantik komedi pulak . . best giler . . HAHAHA . . okey larh . . tata guys !


nota kaki : to my 'hubby' . . I MISS YOU SO MUCH . . call me please ! :(
blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Arnab ?

hey . . aku nak tanya nie . . aku nie macam arnab ke ? haish . . tak pun . . kankan ? muka aku tak macam arnab . . kankan ? hehehe . . arnab oh arnab !

nie semua berpunca daripada emey . . bekas budak form6 sekolah aku . . dia comment picture aku kat facebook . . ada ke patut dia cakap "comey nya dia . . macam arnab . . " . . ayooooo ! lu memang bikin wa panas emey ! sabar aje larh . . emey memang suka buat aku hot taw ! 'hubby' aku pun satu . . panggil aku arnab jugak ! geram taw !

ini gambar aku itu !

ini arnab yang aku curi !

haaa . . korang tengok ! apa yang sama antara aku and arnab nie . . gigi ? erkhhh . . gigi aku chantek ! tersusun kemas aw ! hehehe . . pipi ? pipi arnab tembam ke ? errrr . . itu aku tak tahu . . lastly , mata ke ? aku tak tahu pasal mata . . HAHAHAHAHA . . :) blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Hanya Sekadar Peneman . .

guys ! miss you all larh . . rindu pulak bila lambat update blog aku nie . . ngeeee ~ well , hari nie aku nak shared korang tentang satu lagu nie . . alaa . . lagu untuk orang yang putus ditengah jalan . . HAHA . . i mean lagu PELAMIN ANGANKU MUSNAH nyanyian Azie . . best lagu nie . . kankan ? try korang dengar betul-betul . . memang best . . aku kalau dengar lagu nie , confirm sekali dengan lirik aku hayati . .

weyh . . sejak 2 , 3 hari nie . . aku selalu dengar lagu nie . . urm . . ada apa-apa petanda ke ? erkhhhh . . harap-harap tak . . mungkin cuma mainan perasaan . . urm . . :(

Masih lagi tidak terlewat
Untuk aku ucap tahniah
Di atas kehadirannya
Menggantikan aku

Pastinya oh hidupmu
Akan lebih bermakna
Dan aku usah kau kenang
Walau kita pernah berkasihan

Maafkan diriku ini
Kerna tidak hadirkan diri
Di sewaktu hari
Persandinganmu

Adakah kau ingin lihat
Air mata ini berguguran
Puaslah hatimu kini
Memainkan perasaanku selama ini

( korus )
Masihkah dengan janjimu
Apapun jadi akulah pilihanmu
Engkau sanggup hapusi cinta yang lalu
Ku angankan pelamin indah untuk kita berdua singgah
Sayangnya... Semua musnah

Kau buat malamku jadi gerhana
Dan hidupku tiada maknanya
Hanya bernyawa namun tak bermaya

Terkadang aku merasa menyesal
Kerna telah sehabis daya
Aku cinta dirimu kasih
Akhirnya aku sendiri
Tersisih...

( ulang dari korus )

Bisa sungguh luka ini
Walau tak berdarah

blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Aku Ada Perasaan !

hey . . hari nie aku lambat sikit update . . biasalah . . makin busy sekarang . . hari balik sekolah . . rilex kejap terus pergi sekolah semula . . ada kawad kaki . . erkhhhh . . stress aku kalau macam nie . . tak sempat nak atur jadual harian aku . . homework berlambak ! tapi satu pun aku tak buat . . tak sempat . . balik kawad aje kawad , aku rilex , iron baju and tidur . .



okey-okey . . stop talking . . listen here ! HAHAHA . . aku sebenarnya tengah sedih , buntu and keliru . . you know why ? alaa . . pasal semalam lah . . hurm . . semalam , start pukul 11.07malam , aku dah tak layan dia . . sebab tahap kesabaran aku dah habis . . sumpah ! aku dah tak boleh sabar . . apa yang pendam selama nie buat aku jadi tension . . :(

okey . . tadi aku reply mesej dia . . sebab aku rasa aku tak patut buat dia macam tu . . siapa aku nak hukum dia kan ? siapa aku dihati dia untuk buat dia macam orang bodoh ? siapa aku nak kata dia macam-macam ? urm . . betul tak ?

untuk dia . . aku minta maaf sangatsangatsangat . . aku bukan sempurna untuk kau ! mungkin betul apa kau cakap kat aku semalam . . urm . . by the way , aku mengaku yang nie PENTINGKAN DIRI SENDIRI , EGO TINGGI , JAHAT  and so on lah . . so , aku rasa kau sepatutnya tinggalkan aku . . tinggalkan aku and cari orang yang lebih baik daripada aku ! blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Aku Nekad !

Benci ? Yes ! itu lah yang aku rasa sekarang . . kurang ajar kau minah ! dasar betina gatal miang . . kalau orang chatting dengan boyfriend kau , pandai pulak kau hot eakh ? kau marah macam orang putus urat saraf . . time kau chatting dengan boyfriend aku ? tak apa pulak ? sial !


kau ingat aku suka sangat kau ke ? kau ingat aku ikhlas nak berbaik-baik dengan kau ? kau ingat sikit weyh . . aku and kau pernah gaduh dulu . . takkan nak ulang lagi ? haish . . pagi tadi dengan muka pura-pura ayu and gedik . . kau datang kau beritahu aku yang kau chatting dengan boyfriend aku . . wahhhhh ! kau ingat aku senyum , aku suka larh ? tolong sikit okey ! langsung tak suka !

si zaki nie pun satu hal . . tak berani nak beritahu aku yang dia chatting dengan minah senget nie . . nak suruh aku tanya dulu jugak . . kalau aku tak tahu , confirm sampai mati pun aku tak tahu . . wahhhhh ! korang berdua berpakat eakh ? ke korang ada affair ? cilaka !

last warning daripada aku . . kalau korang berdua nak chatting lagi . . silakan ! aku bagi . . tapi ingat ? antara aku and zaki , dah tak ada apa-apa . . semua hanya akan tinggal kenangan . . aku NEKAD !
blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kadet Polis

Aku perlukan rehat . . yes ! rehat yang cukup . . hari nie memang aku tak cukup rehat . . confirm tidur awal malam nie . . hurm . . so , kalau aku tidur awal malam nie , aku akan tinggalkan 'hubby' aku . . ngeeee ~ *sorry sayang . . 


Pukul 4 nanti , aku akan start kawad kaki . . nak mampus ke ape aku nie . . hari nie balik pukul 2.10petang . . then , kawad kaki pukul 4.00 - 6.00petang . . balik rumah mandi , rehat , buat homework , iron baju and tidur . .  ayoooo ! confirm tak cukup masa untuk aku rehat . .

esok kalau pergi sekolah , confirm tidur dalam kelas lagi . . ngeeee ~ dah larh homework banyak lagi yang aku tak siap nie . . mengamuk betul cikgu esok ! HAHAHAHA . . whatever larh . . . :xD
blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Jemputan Khas !

Jemputan khas aku kepada semua . . ngeee ~ datang taw ! wajib datang . . bukan senang nak dapat jemputan khas daripada aku nie . . ikhlas dari sudut hati aku nie . . HAHAHA . . :xD


Aturcara Majlis : 11.00pagi - 5petang
Lokasi : The Palace Of The Golden Horses
Tarikh : 05/Mei/2018
Pengantin : Nursyafiqa & Muhammad Redzuan Zaki

P/S : nie semua kerja cousin aku jugak . . HAHAHA . . by the way , eja pengantin pun salah lagi . . tak apa , nanti aku hantar dia masuk tadika . . . :xD
blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Our Love Story

Guys . . petang nie , aku story sikit tentang kisah aku and 'hubby' aku sekarang . . before aku and dia couple . . just story-story okey . . tapi tak lah sweet macam your love story . . nie just suka-suka je nak shared . . :)

********************
first , aku kenal hubby aku kat Tagged . . mula-mula aku confuse jugak . . tak tahu nak add dia atau tak . . then , aku fikir-fikir , add je larh . . as friend . . bukan apa pun kan . . so , aku pun kenal-kenalan larh dengan dia . . kalau tak silap aku , aku kenal dia bulan 12 tahun 2009 . . time tu , dah nak penghujung bulan . .

then , aku and dia beralih tempat pulak . . dari Tagged , kami pergi ke Myspace . . tak best wa cakap lu ! boring giler kat Myspace . . lepas tu , aku and dia pergi ke Tagged semula . . kat Tagged , boring jugak tapi tak lah macam kat Myspace tu . . beberapa lama lepas tuh , aku ajak dia main Kawanlah.com . . Kawanlah.com nie tak famous , tapi best aw ! tapi tak kekal lama , kami pergi ke Tagged semula . . macam tuh larh kerja aku berdua . . ngeeee ~ lastly , kami pergi ke Facebook . . haaa . . kekal sampai sekarang . . :)

hahaha . . dalam bulan mac , aku dah mulai serasi dengan dia . . aku dah mulai suka kat dia . . sayang ? erkhhh . . ada larh jugak sayang dia . . hehehe . . aku still ingat lagi time tu , aku ada bagi nombor handphone aku kat dia . . lepas tu , terus dia mesej kat aku . . ngeeee ~ aku sayang dia !

tapi , something happen larh . . kalau dia tahu aku ada couple , confirm dia tak layan aku . . huh . . benci aw ! rindu giler aku kat dia . . tapi tahan je larh . . dia menghilang diri time aku couple . . dia muncul time aku single . . waw ! sweet . . macam tahu-tahu je . . :xD

then , dalam 02/05/2010 . . malam tu , aku and dia cakap pasal hati and perasaan . . urghhhh ! malam-malam layan pasal hati and perasaan , memang sweet ! romantik ! i love it ! malam tu aku ngaku yang sayangkan dia . . yesss . . malam tu aku jujur pada dia yang aku sayangkan dia . . aku sayang dia sangatsangat . . tapi malangnya , dia tak minta aku jadi couple dia . . fine . . :(

03/05/2010 ialah malam yang bersejarah untuk aku . . malam tu aku busy giler . . pukul 8malam aku keluar dengan kawan baik aku . . nak pergi kedai untuk copy paper-paper tentang kerja kursus sejarah . . dalam pukul 9.45malam , baru balik . . letih giler . . then , bila sampai rumah , aku pun baring tepi katil kejap . . nak hilangkan letih sebelum pergi mandi . . time tu aku tengah mesej dengan dia . . tepat pukul 10malam , aku dapat mesej . . "Sudi tak awak jadi makwe saya ?" . . yahooooo ! impian aku jadi kenyataan . . lepas baca mesej tu , terus aku jatuh dari katil . . terkejut punya pasal . . aku pun apa lagi , setuju je larh . . :)

lastly , sampai sekarang aku masih bersama dengan dia . . so happy ! kekal jugak hubungan aku dengan dia . . aku doakan semoga hubungan dan dia kekal hingga ke akhir hayat . . amin . . . :)



P/S : sayang cinta , sayang , rindu abang sangatsangatsangat . . jangan tinggal sayang aw sebab sayang tak akan tinggalkan abang . . muahx ~


blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Jiwa Hot

Salam semua . . pagi nie aku sudah blur and biul kejap kepala otak aku nie . . nie semua sebab 'hubby' aku ganggu aku tidur . . huwarghhhh ! tengah mimpi best-best , handphone pulak menjerit macam orang giler . . tengok nama , My Hubby . . adoiiii . . *sayang , you're too much . .






okey-okey . . jangan ikut aku mengarut tak tentu pasal lagi . . HAHAHA . . okey ! tengok tajuk entry aku tu . . poyo je . . kankan ? HAHAHA . . whatever ! do i care hah ? erkhhhh . . by the way , nie semua untuk Farah . . budak yang perlu bangkit dari kekecewaan yang dibina oleh orang yang tersayang . . yeah ! be strong farah . . you can do it . . i know you . . :)

haaa . . kes farah nie sebab pakwe dia tinggalkan dia . . how dare you azree ? pengecut betul larh . . tinggalkan perempuan macam tu je . . dayus ! simpang malaikat 44 . . tak ingin aku dapat pakwe macam tu . . hanya tahu lukakan hati perempuan . . insyaallah . . nanti kau akan dapat pembalasannya . . bukan susah sangat pun . . kau buat orang merana , nanti kau pulak yang merana . . trust me ! grrrrrrrr ~

haish . . tak boleh blah betul aku . . kalau kau tak bahagia dengan farah , kenapa kau tak beritahu awal-awal eakh ? asal kau biarkan dia simpan angan-angan yang tinggi untuk terus bersama dengan kau ? mana sifat kemanusiaan kau ? umur je dah 18 tapi perangai macam setan budak tak ada pelajaran !

aku bukan apa . . farah tu kawan aku walaupun aku tak pernah jumpa dia . . aku respect dia sebagai kawan aku and aku respect kau sebagai pakwe dia . . tapi lepas kau buat dia macam tu , respect aku pada kau dah kosong . . tak ada ! haish . . kau nie memang DAYUS ! ! ! untuk itu , aku ucapkan pada kau azree - terima kasih daun keladi , harap kau cepat mati ! *ciplak ayat zuai kejap . . sorry zuai . . :) blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Homework ?



Ayooooo ! homework berlambak . . tapi aku still buat blur untuk siapkan homework . . adoiii . . confirm takkan siap punyer lah . . aku berani JAMIN . . hahaha . . nie semua kes malas . . mesti cikgu naik hantu nanti kalau tak siapkan . . hehehe . . :xD



actually , sebelum cuti hari tu . . aku lah budak yang paling kecoh sekali . . yer lah . . excited nak cuti and nak siapkan semua homework . . semua buku member , aku pinjam . . hahaha . . skema jewp ! penuh buku dalam beg tapi satu pun aku tak keluarkan . . aku just keluarkan buku matematik moden . . hehehe . . :xD



sekarang nie , aku nak siapkan homework yang mana sempat buat . . kalau tak , sambung esok . . ahad nie , hantar cikgu . . hehehe . . harap-harap aku sempat siapkan . . amin . . :)

blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Cousin Punya Kerja !

Hey readers ! try korang tengok picture bawah nie yang merangkap kad jemputan sementara aku . . hehehe . . sweet tak ? cousin aku punya kerja . . ngeeee ~ macam lah tak ada kerja lain nak buat . . saje-saje buat zakat fitrah untuk aku . . HAHAHA . . by the way , aku suka kad nie . . :)



credit to my cousin : Atikah Mustafa blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sweet Sour In Love



aku sayang dia . . aku cinta dia . . aku rindu dia . . dia ! dia ! dia yang mencuri hati aku ! oh ! hahaha . . angau aku kejap . . uh . . biarlah . . aku angau pasal dia je . . bukan orang lain pun . . ngeee ~



semalam aku borak-borak dengan dia . . urghhh . . tak sedar kredit dah nak habis . . huwarghhhhh ! aku masih rindukan dia . . rindu sangatsangatsangat . . best je cakap dengan dia semalam . . tak bosan pun . . sumpah ! sikit pun tak bosan . . syok je cakap walaupun dia buli aku . . ngeeeeee ~



sekarang nie , aku dah tak boleh nak mesej dengan dia . . sebab kredit dah tak ada . . duit pulak tengah nazak . . kosong dalam purse . . uh . . nasib malang betul . . aku nak dia ! nak dia ! nak dia !



hurm . . semalam sebelum tidur , aku tiba-tibe teringat janji dulu . . janji yang tak nak berpisah lagi . . urm . . yer lah . . aku memang dah janji yang aku takkan berpisah lagi dengan dia . . ngeeee ~ malu-malu . . HAHAHA . .
blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

I'm Sorry



bersalah ? aku bersalah ? huwarghhhhh ! aku bersalah . . bersalah pada dia . . siapa dia ? urghhhh . . orang yang paling aku sayang . . yer . . orang tersayang . . :(



awakkkkkk ! saya minta maaf sebab buat awak macam tu . . saya tak sengaja lah . . bukan niat saya nak tinggalkan awak tadi . . saya pergi jalan-jalan dengan kawan saya . . saya bawak motor . . nanti kalau saya mesej , mesti awak henti mesej . . yer lah . . saya kan bawak motor . . hurm . . :(



urm . . aku menyesal sebab buat dia macam nie . . nanti mesti dia fikir bukan-bukan kalau aku asyik tinggalkan dia . . urghhhhh ! mesti dia fikir aku dah bosan hidup dengan dia sedangkan aku tak pernah bosan pun dengan dia . . tak pernah . . :(


blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

9 Bulan Bersama



Selamat Pagi Cinta . . hehehe . . happy happy happy and happy sangatsangatsangat . . nak tahu sebab apa ? nak tahu ? ehem-ehem . . meh sini aku beritahu okey . . hahahahaha . .



actually , hari nie dah genap 9bulan aku ber'couple' or berchenta dengan 'hubby' aku sekarang . . wahhhh . . happy giler . . tak sangka dah 9bulan aku dengan dia . . urm . . aku rasa macam baru je lagi aku dengan 'hubby' aku sekarang . . hehehe . . :)



by the way , aku nak sangatsangat hubungan nie kekal selamanya . . taknak pisah dengan dia . . because i love my hubby so much . . ngeeee ~ sweet sour in love . . HAHAHAHA . .



aku sayang , cinta dia sangatsangatsangat . . tak pernah aku sayang orang lain macam aku sayang dia . . sebab dia terlalu istimewa untuk aku . . yeah ! amat-amat istimewa untuk aku . . untuk itu , aku taknak gaduh-gaduh and putus dengan dia lagi . . muahhhhhxxxxxxx . . . :) blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Penangan Tidur Lewat


morning guys . . erkhhhh . . mengantuk lagi larh . . asyik menguap je lagi nie . . semalam tidur lambat meyh . . pukul 1.30pagi baru aku tidur . . sebab ? sebab aku tak mengantuk . . biasanya pukul 10.30 tu aku dah mengantuk tahap babi cipan dah . . hurm . .



semalam aku call 'hubby' aku dalam pukul 11.40malam . . then , borak-borak blur sampai pukul 12.40 . . sejam je sebab kredit aku dah habis . . ngeeee ~ geram . . tak puas lagi borak-borak nie . . so , 'hubby' aku nie macam tahu-tahu je yang aku tak puas lagi cakap , dia pun call aku . . sampai pukul 12.55 . . erkhhh . . kredit dia pulak habis . . sedihnya !


awakkkkkkk ! tak puas lagi cakap . . nak lagi . . nak lagi . . ngeeee ~ best cakap dengan awak . . sebab saya jadi mereng kalau cakap dengan awak . . HAHAHA . . :xD
blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kenangan Sebelum Cuti !


hyep guys . . aku nak share something lah . . yang terjadi semalam kat sekolah . . hadiah sebelum cuti sekolah . . ngeeee ~ bukan sorang yang kena tapi semua student dalam kelas aku nie . . malu siot !

macam nie . . semalam dalam pukul 10.20 pagi , cikgu ramli masuk dalam kelas aku . . then , bila cikgu berdiri depan pintu kelas , semua student dalam kelas just tengok je . . tak ada yang bangun and bagi salam . . termasuk aku tengah syok usik kawan aku . . cikgu ramli pun apa lagi . . hangin satu badan lah jadinya . .

then , cikgu ramli suruh semua student berdiri . . bagai lembu dicucuk hidung . . semua student berdiri . . cikgu ramli suruh berdiri atas kerusi . . *adooiii . . malu cikgu . . macam budak-budak darjah 1 . . hehehe . . semua naik atas kerusi and berdiri tegak . . cikgu ramli pun start membebel . . pot pet pot pet . .

aku nie yang duduk hujung and belakang sekali dalam kelas pun tergelak bila tengok semua kawan-kawan aku berdiri . . shafiee yang tinggi tu terpaksa bongkok sikit sebab kepala dia nak terkena kipas . . hahahaha !



bagi aku . . nie lah hadiah yang paling GEMPAK aku pernah terima sebelum cuti sekolah . . terima kasih cikgu ramli . . saya amat hargai pemberian cikgu yang BERNILAI nie . . hehehe . . :xD


blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Lagu Oh Lagu !

tadi aku main folder lagu kat notebook aku nie . . tetiba aku tersalah pada lagu nie . . first , aku tak berapa layan sangat . . bila aku dengar and hayati lirik tu betul-betul . . aku jadi suka . . lagu nie memang best !


Sukarnya untuk ku lupakan
Sinar matamu yang menawan
Terbayang-bayang tiap masa
Senyumanmu menggoda
Kehangatan terasa di jiwa
Tika kau lafaz kata cinta
Nafas terhenti seketika
Seakan sukar ku percaya
(Korus)
Ku juga mencintai dirimu
Mengapa sukar ku luahkan
Bukan sengaja ku menahan
Bibir membeku lidah terkelu
Ku juga mencintai dirimu
Kau amat sempurna buatku
Bukan saja aku biarkan
Kan ku ucap jua padamu
Sukarnya untuk ku ucapkan
Ku takut akan kehilanganmu
Akan ku buat segalanya
Untukmu kekasihku
Cuma satu yang belum terluah
Kalimah cinta kau nanti kan
Bila masa dan ketika
Tidak dapatku menjawabnya
(Ulang korus)
Semalaman…
Ku menunggu panggilanmu
Pabila terdengar suaramu
Ku lupa segalanya
(Ulang korus)

(Saiful - Ku Juga Mencintaimu)

Di manakah pemandangan terindah di dunia?
Puas ku cari setelah jauh melangkah
Hingga takdir menyuluh ke arah mu
Ku temu pemandangan itu terlakar di wajahmu
Dengan setiap renungan
Terpesona ku rasakan
Dengan setiap belaianmu hati makin tersentuh
Oh kasih, oh kasih
Ku berterima kasih
Padamu kerana menyempurnai hidupku
Dan sakit dah sungguh aku asyik terjatuh
Jatuh cinta dengan kamu
Dalam berjuta-jutaan lagu
Tiada satupun dapat menenteramkan kalbu
Melainkan bila kau menyebut
Ke telinga bahawa kau juga sayang padaku
Dengan setiap lafaz kata
Harapan makin menyinar
Untuk kita bersama membina hidup bahagia
Oh kasih, oh kasih
Ku berterima kasih
Padamu kerana menyempurnai hidupku
Dan sakit dah sungguh aku asyik terjatuh
Jatuh cinta dengan kamu
Ku rasa setuah-tuah manusia
Nikmati hidup dengan wanita yang ku cinta

(Adam - Jatuh)

Bowling

Horayyyyy ! hari nie aku pergi main bowling . . memang gempak giler meyh ! aku and cousin aku nie . . memang hot giler . . buat tempat tuh macam rumah sendiri . . bising je dengan mulut aku berdua . . hahaha . . asyik terjerit-jerit macam tak pernah main . . HAHAHA . . :xD



hari nie aku syok and happy giler . . SUMPAH ! dah lama aku tak main bowling . . last main , tahun 2009 . . tu pun main kat Stadium di Terengganu tu sebelum runtuh . . HAHAHA . . kali nie main kat Mesramall . . Mesramall ? ayoooo ! giler aku kejap . . nak shopping tapi tak sempat . . kesian pulak . . kankan ?



huh . . by the way , sekarang pinggang aku dah sakit . . urat-urat dah berbelit-belit nie . . HAHAHA . . okey larh . . aku nak rehat sekarang . . sebelum tuh , aku shared beberapa keping gambar yang aku snap untuk hari nie . . daaaa ~

Kesepian

huwarghhhhh ! bosan tahap cipan hari nie . . handphone tak berbunyi . . internet buat-buat sakit jantung pagi tadi . . perghhhhhhhh ! memang best internet buat-buat sakit jantung . . tak boleh aku nak ber'FACEBOOK' . . pukul 6 tadi , baru boleh online sebab internet dah okey . .

guys ! aku bosan giler weyh hari nie . . sehari suntuk handphone aku tak berbunyi . . dah larh handphone tak ada kredit . . duit pulak tengah nazak lagi nie . . nak top up pun , kena bagi ayat-ayat bodek dulu kat ayah aku . . kalau tak , jangan harap aku dapat duit . .

grrrrrrrrr ~ sepi betul hidup aku hari nie . . nak nangis aku kalau asyik macam nie . . dah larh dua , tiga hari nie penyakit aku nie selalu menyerang . . bila malam sikit , mula larh sakit tuh beroperasi . . haish . . sakit apa larh yang aku kena nie . . :(

okey guys ! aku dah tak larat nak menaip panjang-panjang . . sebab aku dah malas . . aku nak baca novel cinta romantik komedi pulak . . best giler . . HAHAHA . . okey larh . . tata guys !


nota kaki : to my 'hubby' . . I MISS YOU SO MUCH . . call me please ! :(

Arnab ?

hey . . aku nak tanya nie . . aku nie macam arnab ke ? haish . . tak pun . . kankan ? muka aku tak macam arnab . . kankan ? hehehe . . arnab oh arnab !

nie semua berpunca daripada emey . . bekas budak form6 sekolah aku . . dia comment picture aku kat facebook . . ada ke patut dia cakap "comey nya dia . . macam arnab . . " . . ayooooo ! lu memang bikin wa panas emey ! sabar aje larh . . emey memang suka buat aku hot taw ! 'hubby' aku pun satu . . panggil aku arnab jugak ! geram taw !

ini gambar aku itu !

ini arnab yang aku curi !

haaa . . korang tengok ! apa yang sama antara aku and arnab nie . . gigi ? erkhhh . . gigi aku chantek ! tersusun kemas aw ! hehehe . . pipi ? pipi arnab tembam ke ? errrr . . itu aku tak tahu . . lastly , mata ke ? aku tak tahu pasal mata . . HAHAHAHAHA . . :)

Hanya Sekadar Peneman . .

guys ! miss you all larh . . rindu pulak bila lambat update blog aku nie . . ngeeee ~ well , hari nie aku nak shared korang tentang satu lagu nie . . alaa . . lagu untuk orang yang putus ditengah jalan . . HAHA . . i mean lagu PELAMIN ANGANKU MUSNAH nyanyian Azie . . best lagu nie . . kankan ? try korang dengar betul-betul . . memang best . . aku kalau dengar lagu nie , confirm sekali dengan lirik aku hayati . .

weyh . . sejak 2 , 3 hari nie . . aku selalu dengar lagu nie . . urm . . ada apa-apa petanda ke ? erkhhhh . . harap-harap tak . . mungkin cuma mainan perasaan . . urm . . :(

Masih lagi tidak terlewat
Untuk aku ucap tahniah
Di atas kehadirannya
Menggantikan aku

Pastinya oh hidupmu
Akan lebih bermakna
Dan aku usah kau kenang
Walau kita pernah berkasihan

Maafkan diriku ini
Kerna tidak hadirkan diri
Di sewaktu hari
Persandinganmu

Adakah kau ingin lihat
Air mata ini berguguran
Puaslah hatimu kini
Memainkan perasaanku selama ini

( korus )
Masihkah dengan janjimu
Apapun jadi akulah pilihanmu
Engkau sanggup hapusi cinta yang lalu
Ku angankan pelamin indah untuk kita berdua singgah
Sayangnya... Semua musnah

Kau buat malamku jadi gerhana
Dan hidupku tiada maknanya
Hanya bernyawa namun tak bermaya

Terkadang aku merasa menyesal
Kerna telah sehabis daya
Aku cinta dirimu kasih
Akhirnya aku sendiri
Tersisih...

( ulang dari korus )

Bisa sungguh luka ini
Walau tak berdarah

Aku Ada Perasaan !

hey . . hari nie aku lambat sikit update . . biasalah . . makin busy sekarang . . hari balik sekolah . . rilex kejap terus pergi sekolah semula . . ada kawad kaki . . erkhhhh . . stress aku kalau macam nie . . tak sempat nak atur jadual harian aku . . homework berlambak ! tapi satu pun aku tak buat . . tak sempat . . balik kawad aje kawad , aku rilex , iron baju and tidur . .



okey-okey . . stop talking . . listen here ! HAHAHA . . aku sebenarnya tengah sedih , buntu and keliru . . you know why ? alaa . . pasal semalam lah . . hurm . . semalam , start pukul 11.07malam , aku dah tak layan dia . . sebab tahap kesabaran aku dah habis . . sumpah ! aku dah tak boleh sabar . . apa yang pendam selama nie buat aku jadi tension . . :(

okey . . tadi aku reply mesej dia . . sebab aku rasa aku tak patut buat dia macam tu . . siapa aku nak hukum dia kan ? siapa aku dihati dia untuk buat dia macam orang bodoh ? siapa aku nak kata dia macam-macam ? urm . . betul tak ?

untuk dia . . aku minta maaf sangatsangatsangat . . aku bukan sempurna untuk kau ! mungkin betul apa kau cakap kat aku semalam . . urm . . by the way , aku mengaku yang nie PENTINGKAN DIRI SENDIRI , EGO TINGGI , JAHAT  and so on lah . . so , aku rasa kau sepatutnya tinggalkan aku . . tinggalkan aku and cari orang yang lebih baik daripada aku !

Aku Nekad !

Benci ? Yes ! itu lah yang aku rasa sekarang . . kurang ajar kau minah ! dasar betina gatal miang . . kalau orang chatting dengan boyfriend kau , pandai pulak kau hot eakh ? kau marah macam orang putus urat saraf . . time kau chatting dengan boyfriend aku ? tak apa pulak ? sial !

kau ingat aku suka sangat kau ke ? kau ingat aku ikhlas nak berbaik-baik dengan kau ? kau ingat sikit weyh . . aku and kau pernah gaduh dulu . . takkan nak ulang lagi ? haish . . pagi tadi dengan muka pura-pura ayu and gedik . . kau datang kau beritahu aku yang kau chatting dengan boyfriend aku . . wahhhhh ! kau ingat aku senyum , aku suka larh ? tolong sikit okey ! langsung tak suka !

si zaki nie pun satu hal . . tak berani nak beritahu aku yang dia chatting dengan minah senget nie . . nak suruh aku tanya dulu jugak . . kalau aku tak tahu , confirm sampai mati pun aku tak tahu . . wahhhhh ! korang berdua berpakat eakh ? ke korang ada affair ? cilaka !

last warning daripada aku . . kalau korang berdua nak chatting lagi . . silakan ! aku bagi . . tapi ingat ? antara aku and zaki , dah tak ada apa-apa . . semua hanya akan tinggal kenangan . . aku NEKAD !

Kadet Polis

Aku perlukan rehat . . yes ! rehat yang cukup . . hari nie memang aku tak cukup rehat . . confirm tidur awal malam nie . . hurm . . so , kalau aku tidur awal malam nie , aku akan tinggalkan 'hubby' aku . . ngeeee ~ *sorry sayang . . 

Pukul 4 nanti , aku akan start kawad kaki . . nak mampus ke ape aku nie . . hari nie balik pukul 2.10petang . . then , kawad kaki pukul 4.00 - 6.00petang . . balik rumah mandi , rehat , buat homework , iron baju and tidur . .  ayoooo ! confirm tak cukup masa untuk aku rehat . .

esok kalau pergi sekolah , confirm tidur dalam kelas lagi . . ngeeee ~ dah larh homework banyak lagi yang aku tak siap nie . . mengamuk betul cikgu esok ! HAHAHAHA . . whatever larh . . . :xD

Jemputan Khas !

Jemputan khas aku kepada semua . . ngeee ~ datang taw ! wajib datang . . bukan senang nak dapat jemputan khas daripada aku nie . . ikhlas dari sudut hati aku nie . . HAHAHA . . :xD


Aturcara Majlis : 11.00pagi - 5petang
Lokasi : The Palace Of The Golden Horses
Tarikh : 05/Mei/2018
Pengantin : Nursyafiqa & Muhammad Redzuan Zaki

P/S : nie semua kerja cousin aku jugak . . HAHAHA . . by the way , eja pengantin pun salah lagi . . tak apa , nanti aku hantar dia masuk tadika . . . :xD

Our Love Story

Guys . . petang nie , aku story sikit tentang kisah aku and 'hubby' aku sekarang . . before aku and dia couple . . just story-story okey . . tapi tak lah sweet macam your love story . . nie just suka-suka je nak shared . . :)

********************
first , aku kenal hubby aku kat Tagged . . mula-mula aku confuse jugak . . tak tahu nak add dia atau tak . . then , aku fikir-fikir , add je larh . . as friend . . bukan apa pun kan . . so , aku pun kenal-kenalan larh dengan dia . . kalau tak silap aku , aku kenal dia bulan 12 tahun 2009 . . time tu , dah nak penghujung bulan . .

then , aku and dia beralih tempat pulak . . dari Tagged , kami pergi ke Myspace . . tak best wa cakap lu ! boring giler kat Myspace . . lepas tu , aku and dia pergi ke Tagged semula . . kat Tagged , boring jugak tapi tak lah macam kat Myspace tu . . beberapa lama lepas tuh , aku ajak dia main Kawanlah.com . . Kawanlah.com nie tak famous , tapi best aw ! tapi tak kekal lama , kami pergi ke Tagged semula . . macam tuh larh kerja aku berdua . . ngeeee ~ lastly , kami pergi ke Facebook . . haaa . . kekal sampai sekarang . . :)

hahaha . . dalam bulan mac , aku dah mulai serasi dengan dia . . aku dah mulai suka kat dia . . sayang ? erkhhh . . ada larh jugak sayang dia . . hehehe . . aku still ingat lagi time tu , aku ada bagi nombor handphone aku kat dia . . lepas tu , terus dia mesej kat aku . . ngeeee ~ aku sayang dia !

tapi , something happen larh . . kalau dia tahu aku ada couple , confirm dia tak layan aku . . huh . . benci aw ! rindu giler aku kat dia . . tapi tahan je larh . . dia menghilang diri time aku couple . . dia muncul time aku single . . waw ! sweet . . macam tahu-tahu je . . :xD

then , dalam 02/05/2010 . . malam tu , aku and dia cakap pasal hati and perasaan . . urghhhh ! malam-malam layan pasal hati and perasaan , memang sweet ! romantik ! i love it ! malam tu aku ngaku yang sayangkan dia . . yesss . . malam tu aku jujur pada dia yang aku sayangkan dia . . aku sayang dia sangatsangat . . tapi malangnya , dia tak minta aku jadi couple dia . . fine . . :(

03/05/2010 ialah malam yang bersejarah untuk aku . . malam tu aku busy giler . . pukul 8malam aku keluar dengan kawan baik aku . . nak pergi kedai untuk copy paper-paper tentang kerja kursus sejarah . . dalam pukul 9.45malam , baru balik . . letih giler . . then , bila sampai rumah , aku pun baring tepi katil kejap . . nak hilangkan letih sebelum pergi mandi . . time tu aku tengah mesej dengan dia . . tepat pukul 10malam , aku dapat mesej . . "Sudi tak awak jadi makwe saya ?" . . yahooooo ! impian aku jadi kenyataan . . lepas baca mesej tu , terus aku jatuh dari katil . . terkejut punya pasal . . aku pun apa lagi , setuju je larh . . :)

lastly , sampai sekarang aku masih bersama dengan dia . . so happy ! kekal jugak hubungan aku dengan dia . . aku doakan semoga hubungan dan dia kekal hingga ke akhir hayat . . amin . . . :)



P/S : sayang cinta , sayang , rindu abang sangatsangatsangat . . jangan tinggal sayang aw sebab sayang tak akan tinggalkan abang . . muahx ~


Jiwa Hot

Salam semua . . pagi nie aku sudah blur and biul kejap kepala otak aku nie . . nie semua sebab 'hubby' aku ganggu aku tidur . . huwarghhhh ! tengah mimpi best-best , handphone pulak menjerit macam orang giler . . tengok nama , My Hubby . . adoiiii . . *sayang , you're too much . .






okey-okey . . jangan ikut aku mengarut tak tentu pasal lagi . . HAHAHA . . okey ! tengok tajuk entry aku tu . . poyo je . . kankan ? HAHAHA . . whatever ! do i care hah ? erkhhhh . . by the way , nie semua untuk Farah . . budak yang perlu bangkit dari kekecewaan yang dibina oleh orang yang tersayang . . yeah ! be strong farah . . you can do it . . i know you . . :)

haaa . . kes farah nie sebab pakwe dia tinggalkan dia . . how dare you azree ? pengecut betul larh . . tinggalkan perempuan macam tu je . . dayus ! simpang malaikat 44 . . tak ingin aku dapat pakwe macam tu . . hanya tahu lukakan hati perempuan . . insyaallah . . nanti kau akan dapat pembalasannya . . bukan susah sangat pun . . kau buat orang merana , nanti kau pulak yang merana . . trust me ! grrrrrrrr ~

haish . . tak boleh blah betul aku . . kalau kau tak bahagia dengan farah , kenapa kau tak beritahu awal-awal eakh ? asal kau biarkan dia simpan angan-angan yang tinggi untuk terus bersama dengan kau ? mana sifat kemanusiaan kau ? umur je dah 18 tapi perangai macam setan budak tak ada pelajaran !

aku bukan apa . . farah tu kawan aku walaupun aku tak pernah jumpa dia . . aku respect dia sebagai kawan aku and aku respect kau sebagai pakwe dia . . tapi lepas kau buat dia macam tu , respect aku pada kau dah kosong . . tak ada ! haish . . kau nie memang DAYUS ! ! ! untuk itu , aku ucapkan pada kau azree - terima kasih daun keladi , harap kau cepat mati ! *ciplak ayat zuai kejap . . sorry zuai . . :)

Homework ?



Ayooooo ! homework berlambak . . tapi aku still buat blur untuk siapkan homework . . adoiii . . confirm takkan siap punyer lah . . aku berani JAMIN . . hahaha . . nie semua kes malas . . mesti cikgu naik hantu nanti kalau tak siapkan . . hehehe . . :xD



actually , sebelum cuti hari tu . . aku lah budak yang paling kecoh sekali . . yer lah . . excited nak cuti and nak siapkan semua homework . . semua buku member , aku pinjam . . hahaha . . skema jewp ! penuh buku dalam beg tapi satu pun aku tak keluarkan . . aku just keluarkan buku matematik moden . . hehehe . . :xD



sekarang nie , aku nak siapkan homework yang mana sempat buat . . kalau tak , sambung esok . . ahad nie , hantar cikgu . . hehehe . . harap-harap aku sempat siapkan . . amin . . :)

Cousin Punya Kerja !

Hey readers ! try korang tengok picture bawah nie yang merangkap kad jemputan sementara aku . . hehehe . . sweet tak ? cousin aku punya kerja . . ngeeee ~ macam lah tak ada kerja lain nak buat . . saje-saje buat zakat fitrah untuk aku . . HAHAHA . . by the way , aku suka kad nie . . :)



credit to my cousin : Atikah Mustafa

Sweet Sour In Love



aku sayang dia . . aku cinta dia . . aku rindu dia . . dia ! dia ! dia yang mencuri hati aku ! oh ! hahaha . . angau aku kejap . . uh . . biarlah . . aku angau pasal dia je . . bukan orang lain pun . . ngeee ~



semalam aku borak-borak dengan dia . . urghhh . . tak sedar kredit dah nak habis . . huwarghhhhh ! aku masih rindukan dia . . rindu sangatsangatsangat . . best je cakap dengan dia semalam . . tak bosan pun . . sumpah ! sikit pun tak bosan . . syok je cakap walaupun dia buli aku . . ngeeeeee ~



sekarang nie , aku dah tak boleh nak mesej dengan dia . . sebab kredit dah tak ada . . duit pulak tengah nazak . . kosong dalam purse . . uh . . nasib malang betul . . aku nak dia ! nak dia ! nak dia !



hurm . . semalam sebelum tidur , aku tiba-tibe teringat janji dulu . . janji yang tak nak berpisah lagi . . urm . . yer lah . . aku memang dah janji yang aku takkan berpisah lagi dengan dia . . ngeeee ~ malu-malu . . HAHAHA . .

I'm Sorry



bersalah ? aku bersalah ? huwarghhhhh ! aku bersalah . . bersalah pada dia . . siapa dia ? urghhhh . . orang yang paling aku sayang . . yer . . orang tersayang . . :(



awakkkkkk ! saya minta maaf sebab buat awak macam tu . . saya tak sengaja lah . . bukan niat saya nak tinggalkan awak tadi . . saya pergi jalan-jalan dengan kawan saya . . saya bawak motor . . nanti kalau saya mesej , mesti awak henti mesej . . yer lah . . saya kan bawak motor . . hurm . . :(



urm . . aku menyesal sebab buat dia macam nie . . nanti mesti dia fikir bukan-bukan kalau aku asyik tinggalkan dia . . urghhhhh ! mesti dia fikir aku dah bosan hidup dengan dia sedangkan aku tak pernah bosan pun dengan dia . . tak pernah . . :(


9 Bulan Bersama



Selamat Pagi Cinta . . hehehe . . happy happy happy and happy sangatsangatsangat . . nak tahu sebab apa ? nak tahu ? ehem-ehem . . meh sini aku beritahu okey . . hahahahaha . .



actually , hari nie dah genap 9bulan aku ber'couple' or berchenta dengan 'hubby' aku sekarang . . wahhhh . . happy giler . . tak sangka dah 9bulan aku dengan dia . . urm . . aku rasa macam baru je lagi aku dengan 'hubby' aku sekarang . . hehehe . . :)



by the way , aku nak sangatsangat hubungan nie kekal selamanya . . taknak pisah dengan dia . . because i love my hubby so much . . ngeeee ~ sweet sour in love . . HAHAHAHA . .



aku sayang , cinta dia sangatsangatsangat . . tak pernah aku sayang orang lain macam aku sayang dia . . sebab dia terlalu istimewa untuk aku . . yeah ! amat-amat istimewa untuk aku . . untuk itu , aku taknak gaduh-gaduh and putus dengan dia lagi . . muahhhhhxxxxxxx . . . :)

Penangan Tidur Lewat


morning guys . . erkhhhh . . mengantuk lagi larh . . asyik menguap je lagi nie . . semalam tidur lambat meyh . . pukul 1.30pagi baru aku tidur . . sebab ? sebab aku tak mengantuk . . biasanya pukul 10.30 tu aku dah mengantuk tahap babi cipan dah . . hurm . .



semalam aku call 'hubby' aku dalam pukul 11.40malam . . then , borak-borak blur sampai pukul 12.40 . . sejam je sebab kredit aku dah habis . . ngeeee ~ geram . . tak puas lagi borak-borak nie . . so , 'hubby' aku nie macam tahu-tahu je yang aku tak puas lagi cakap , dia pun call aku . . sampai pukul 12.55 . . erkhhh . . kredit dia pulak habis . . sedihnya !


awakkkkkkk ! tak puas lagi cakap . . nak lagi . . nak lagi . . ngeeee ~ best cakap dengan awak . . sebab saya jadi mereng kalau cakap dengan awak . . HAHAHA . . :xD

Kenangan Sebelum Cuti !


hyep guys . . aku nak share something lah . . yang terjadi semalam kat sekolah . . hadiah sebelum cuti sekolah . . ngeeee ~ bukan sorang yang kena tapi semua student dalam kelas aku nie . . malu siot !

macam nie . . semalam dalam pukul 10.20 pagi , cikgu ramli masuk dalam kelas aku . . then , bila cikgu berdiri depan pintu kelas , semua student dalam kelas just tengok je . . tak ada yang bangun and bagi salam . . termasuk aku tengah syok usik kawan aku . . cikgu ramli pun apa lagi . . hangin satu badan lah jadinya . .

then , cikgu ramli suruh semua student berdiri . . bagai lembu dicucuk hidung . . semua student berdiri . . cikgu ramli suruh berdiri atas kerusi . . *adooiii . . malu cikgu . . macam budak-budak darjah 1 . . hehehe . . semua naik atas kerusi and berdiri tegak . . cikgu ramli pun start membebel . . pot pet pot pet . .

aku nie yang duduk hujung and belakang sekali dalam kelas pun tergelak bila tengok semua kawan-kawan aku berdiri . . shafiee yang tinggi tu terpaksa bongkok sikit sebab kepala dia nak terkena kipas . . hahahaha !



bagi aku . . nie lah hadiah yang paling GEMPAK aku pernah terima sebelum cuti sekolah . . terima kasih cikgu ramli . . saya amat hargai pemberian cikgu yang BERNILAI nie . . hehehe . . :xD