Search...
RSS

Denda ?

Huwarghhhh ! tadi kena denda kejap . kes ? kes tak siap homework agama islam . memang best . blur jadi muka nie . muka orang yang tak ada perasaan . hahaha . . tapi dalam hati ? bengkek beb !


actually , aku and beberapa budak kelas aku yang kena denda nie ada sebab . nak tahu sebabsebabnya ? ngeeee~ malu aku nak beritahu . *buat apa kau malumalu iqa ? kan kat atas tu kau dah beritahu .


hahaha . . aku semua kena denda sebab tak siap nota tilawah al-Quran yang ustazah suruh buat minggu lepas .  just copy dalam buku teks tu aje . tapi yang boleh tak siap tu , sebab dalam buku teks , tulisan jawi . adoyai ! memang slow lah jadi kepala otak kalau nak merumikan pulak nie .


so , ustazah pun suruh berdiri bagi sesiapa yang tak siap . aku pun dengan BANGGA nya berdiri . . hehehe . . ustazah pun tanya lah kenapa tak siap . aku pun terus bagi alasan yang munasabah iaitu "ustazah , homework banyak lah . mana sempat nak siapkan semua nie .  homework math moden , add math , bm , kimia and so on laa . .". .ustazah pun tanya aku satu soalan bonus "owh . . tak sempat nak siapkan . . so , homework yang lain siapkan tak ? " . ."tak sempat nak siapkan ustazah . . masa terlampau suntuk ! "


grrrrrrrr~ lastly , aku semua dapat amaran pertama dan terakhir iaitu sesiapa yang tak siapkan nota sekali lagi , kena salin nota semula dalam jawi . . tiada lagi RUMI . .

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Denda ?

Huwarghhhh ! tadi kena denda kejap . kes ? kes tak siap homework agama islam . memang best . blur jadi muka nie . muka orang yang tak ada perasaan . hahaha . . tapi dalam hati ? bengkek beb !


actually , aku and beberapa budak kelas aku yang kena denda nie ada sebab . nak tahu sebabsebabnya ? ngeeee~ malu aku nak beritahu . *buat apa kau malumalu iqa ? kan kat atas tu kau dah beritahu .


hahaha . . aku semua kena denda sebab tak siap nota tilawah al-Quran yang ustazah suruh buat minggu lepas .  just copy dalam buku teks tu aje . tapi yang boleh tak siap tu , sebab dalam buku teks , tulisan jawi . adoyai ! memang slow lah jadi kepala otak kalau nak merumikan pulak nie .


so , ustazah pun suruh berdiri bagi sesiapa yang tak siap . aku pun dengan BANGGA nya berdiri . . hehehe . . ustazah pun tanya lah kenapa tak siap . aku pun terus bagi alasan yang munasabah iaitu "ustazah , homework banyak lah . mana sempat nak siapkan semua nie .  homework math moden , add math , bm , kimia and so on laa . .". .ustazah pun tanya aku satu soalan bonus "owh . . tak sempat nak siapkan . . so , homework yang lain siapkan tak ? " . ."tak sempat nak siapkan ustazah . . masa terlampau suntuk ! "


grrrrrrrr~ lastly , aku semua dapat amaran pertama dan terakhir iaitu sesiapa yang tak siapkan nota sekali lagi , kena salin nota semula dalam jawi . . tiada lagi RUMI . .