Search...
RSS

Thanks Sebab Buat Aku Nanges !

Zaki . . thnks sebab buat aku nanges petang-petang macam nie . . aku ingatkan kau nie baik tapi tak . . apa salah aku kat kau eakh sampai kau buat macam nie ? aku dengan kau dah lama couple . . dah nak masuk 9bulan , tapi perangai kau makin lama makin jahat aku tengok . . teruk betul . . = ,='

tadi lepas aku mandi , aku tengok ada notification kat facebook aku . . bila aku buka , aku tengok ******* **** accepted your friend request . . arghhhhhh ! ! dah sah-sah kau remove aku dari jadi friend kau kat facebook . . wow ! tak apalah kau buat macam nie . .

dengar sini yer ! selagi masih boleh sabar , aku akan sabar . . bila tahap kesabaran aku dah habis , semuanya akan berakhir . . BERAKHIR . . by the way , terima kasih banyakbanyakbanyak sebab buat aku nanges macam orang bodoh . . :( blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Jika Aku Sudah Tiada

Salam jumaat semua . . okeyokey . . hari nie aku shared something . . maybe nie sentimental or jiwang sikit tapi ada aku kisah ? aku tak kisah lah asalkan aku puas . . yeah ! asalkan aku puas . .


Jika aku sudah tiada . . sama macam lagu band hujan tuh kan ? 

Bila, aku sudah tiada
Simpan semua laguku
Jangan di tangis selalu
Mungkin, itu sementara
Bila jumpa pengganti ku
jangan di lupakan aku
tiada ? sinonim dengan meninggal dunia , menghilangkan diri and sewaktu dengannya lah . . so , bagi aku sekarang , tiada tu meninggal dunia atau mati . . yewp . . semua akan mati bila dah tiba ajalnya . . sebab ajal dan maut ditangan Tuhan . . kankan ?
okeyokey . . sebelum nyawa aku nie dicabut , aku nak minta maaf pada semua orang . . kalau aku ada buat salah dan silap , tolong maafkan aku yewp . . antara sengaja atau tak sengaja . . aku sayang korang semua sangatsangat . .
untuk my 'hubby' . . ilysm . . sayang , cinta and rindu awak sangatsangatsangat . . jangan lupa saya aw . . jaga diri baikbaik aw . . terima kasih sebab sayangkan saya selama nie . . saya hargai sangatsangat . . saya minta maaf sebab pernah kurang ajar , buat jahat , marahmarah or buat papew je lah kat awak selama nie . . maafkan saya aw !
my family . . ilysm . . muahxxxx . . saya sayang ayah , ma , kak , abang din , kak ida & abang sangatsangat . . korang family terbaek untuk saya ! terima kasih sebab jaga , didik and berikan kasih sayang pada saya selama saya bernafas . . hanya Tuhan yang boleh membalas jasa-jasa korang . . adeq sayang semua . . :)

blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sekolah ? Tak Pergi !

Salam petang untuk semua . . hehehe . . hari nie aku tak pergi sekolah  . . kes ? kes tak belajar . . daripada aku duduk sekolah macam tunggul kayu , baik aku duduk rumah . . boleh tengok tv , main games , online , update blog and bla . . bla . . bla . . . :xD


okeyokey . . petang nie aku bosan tahap babi cipan . . sebab ? sebab tak ada kerja nak buat . . nak keluar ? hari hujan . . nak tengok tv ? tak ada cerita best . . online ? tak ada siapa yang special online . . so , itu pun bosan . . grrrrrrrrrrr~


hurm . . okey ! aku dapat idea . . dengar lagu sambil buat homework . . okey lah tu . . kankan ? hehehe . . fine ! masa bermula . . siapkan homework ! :) blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Malas !

Arghhhhhhhhhhhhhhhhh ! malas . . malas . . malas . . sungguh aku malas sekarang nie . . apatah lagi buat homework and pergi sekolah . . memang itu aku sangatsangatsangat malas . . kalau bangun pagi time hari sekolah , memang liat giler nak bangun . . alarm dah bunyi pukul 6.10pagi tapi aku stop and sambung tidur . . bila pintu bilik bergegar , baru aku bangun . . sebab ? sebab my mum dah naik hantu . . hahahaha . . mana tak naik hantu kalau anak dara dia masih tak bangun lagi nak pergi bila jam dah tepat pukul 6.30pagi . . :xD


kalau tak sekolah pulak , pukul 8pagi tu . . mulut aku dah luas-luas menguap . . mengantuk punya kes . . hehehe . . kalau cikgu mengajar tapi tak banyak kali sangat pandang ke arah tempat aku , confirm aku tidur . . mengantuk . . kalau dengar suara cikgu dah tinggi or terjerit-jerit panggil nama aku , baru aku bangun . . kalau tak , aku tidur . . hehehe . . 

now ! penyakit malas aku nie makin teruk . . hahaha . . sampaikan nak beritahu yang aku nie dah mengantuk and nak tidur pun dah malas . . kalau malam-malam mesej , tiba-tiba aku tak reply dah mesej . . faham-faham aje lah . . kalau panjang umur , aku akan beritahu yang nie tertidur . . kalau tak panjang umur , insyaallah aku datang dalam mimpi dengan berpakaian putih . . ngeeeeeeee~
blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Mood : Blur !

blur je sekarang . . hahaha . . tak tahu kenapa tapi yang pasti , aku blur . . blur + malas + letih + mengantuk = tidur . . korang faham kan apa yang aku taip . . tak faham ? erkhhhh . . buat-buat laa faham okey ! kalau tak faham jugak , buang otak korang kat laut . . biar jerung makan . . :xD

okeyokey . . focus pulak pada entry aku nie . . aik ! jangan lari lagi . . baca dulu apa yang aku mengarut nie . . hehehe . . camnie , petang tadi aku ada latihan kawad kadet polis . . ayoooo ! ! letih tahap babi cipan nie . . sekarang aku ingat nak rilex-rilex . . tapi tak boleh laa . . sebab kalau aku rilex , maknanya aku tidur mati . . tak sedar apa-apa dah . . dah lah baju sekolah , homework dan sewaktu dengannya aku tak siapkan lagi . .

adoiii . . matilah aku esok . . confirm kena denda kalau homework tak siap . . apatah lagi kalau subjek agama islam . . confirm denda tahap 50-50 mati . . ustazah pulak jenis garang macam harimau tapi baik . . hahaha . . baik sangatsangat . . tegas pun yer jugak ! ngeeeee~~

okeyokey . . aku malas nak mengarut . . now , aku nak mandi , solat , iron baju , buat homework , makan , and lastly tidur . . esok bangun untuk ke sekolah . . sampai sekolah , sambung tidur . . hehehe . . :xD blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Blur

blur . . blur . . blur . . aku blur gila malam nie ! tak tahu nak buat apa . . main games ? bosan sudah ! mesej ? hurm . . no komen ! online ? sudah bosan jugak ! buat homework ? erkhhhh . . malas meyh . . hehehehe . . *apa lah kau iqa . . asyik malas je . . . :xD


malam nie . . otak aku blur . . blur sangatsangatsangat . . hehehe . . tapi dalam masa yang sama , aku tiba-tiba jadi hot . . yeah ! hot dah nie . . hot sangatsangat . . rasa-rasa macam nak marah and nak sakitkan hati orang je . . siapa lah akan jadi mangsa aku eakh ?

yeah ! aku dah tahu siapa akan jadi mangsa aku . . 'hubby' aku kowt . . mungkin lah . . sebab ? sebab aku akan kena tinggal . . yerkkkkk ! aku tak kisahlah kena tinggal pun . . sebab dah terbiasa sekarang nie . . lagipun , hubungan aku dengan dia pun , tak okey lagi . . ngeeee~

okey-okey . . sekarang aku nak sign out blogger . . log out facebook . . then , iron baju sekolah . . kemas buku-buku sekolah . . packing baju nak bawak esok . . lastly , tidur selena-lenanya . . taknak diganggu dengan dia !
blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

First Contest *ditag


First contest ! :)

yeah ! first join contest yang macam nie . . ngeee~ contest nie aku ditag oleh -mien- a.k.a Nur Minhalina . . pengajur contest nie ---> -Farzana Farzanto- . . jom join contest and follow blog dia . . sebab blog dia chantek and kemas . . *sedap mata memandang !

okey-okey . . join contest nie ada syarat-syaratnya aw :-

  • follow blog -Farzana Farzanto- [✔ DONE ! ]
  • buat entry pasal blog nie [✔ DONE !]
  • ditag kepada 5orang rakan blogger [✔ DONE !]
            -Myungdae-
            -Anne-
            -Along Usop-
            -SisDaa-
            -Mira Madihah-

okey ! semua sudah siap . .hopefully , aku memang contest nie . . :)
blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Benci ! Muak ! Geram !

Benci ! Muak ! Geram ! yeah ! itu perasaan aku sekarang . . itu yang aku rasa bila dengan kau . . semalam punya kes , sampai sekarang masih terbawa-bawa . . arghhhhh ! biar lah . . do i care ? huh ! i don't care larh . .


anyway , aku dah tak kisah kalau kau nak curang sekalipun . . aku tak kisah ! sebab ? sebab aku dah tak ada perasaan sekarang . . puas hati kan ? puas hati kau sebab dah berjaya buat aku macam nie ? buat aku jadi macam orang bodoh . . kan ? ! !


you know ? aku sayang dan cinta kau sangatsangatsangat . . tapi bila nie kau buat kat aku . . perasaan benci aku terhadap kau makin menebal dan pudarkan semua rasa sayang dan cinta aku pada kau . . so , kau jangan salahkan aku kalau aku buat sesuka hati aku pada kau !


bukan maksud aku nak balas dendam . . tapi aku nak lupakan kau ! lupakan semua apa yang dah aku lalui semasa dengan kau ! aku nekad ! nekad sangatsangatsangat . . jangan tanya aku kenapa aku buat semua nie sebab apa yang aku buat tu , ada penyebabnya . . . (!) blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

B****** Kamoo !

Perghhhh . . memang tertekan aku kalau macam nie selalu taw ! apa yang aku buat , confirm salah . . apa yang dia buat ? betul je semua . . bangang betul kau ! ingat aku nie tak ada perasaan ke apa ? semua pakai hentam je kan ? aku manusia jugak laa weyh ! ada perasaan . . lain laa kalau kau tu jenis manusia tiada perasaan !


hari tu aku chatting dengan seorang mamat nie , kau melenting bukan main lagi eakh . . kau buat andaian bukan-bukan . . tapi time kau chatting dengan BETINA lain , pandai pulak kau bagi alasan eakh ? siap ber'SUMPAH' lagi . . jangan ber'SUMPAH' , nanti makan diri sendiri pulak !


kau jarang online sekarang . . aku tahu kau kerja kan . . tapi aku ada ingat satu hari tu . . kau tak start kerja lagi . . time tu hari jumaat . . sebelum kau pergi solat jumaat , kau ada online dan pada masa yang sama , aku pun online jugak . . kau langsung tak tegur or poke aku . . aku tengok nama kau kat chatbox . . aku nak tegur tapi aku buat bodoh je sebab aku nak tengok kau tegur aku or tak . . kau langsung tak tegur aku ! ! sampai hati kau kan ! aku pulak yang terhegeh-hegeh pergi tegur kau !


kalau kau tak suka aku , just cakap je ! bukan susah pun . . just cakap kau tak sukakan aku . . aku no hal laa . . aku open je . . aku tak ada masa nak pujuk or bersentimental dengan orang yang dah tak sudi pada diri aku nie . . betul orang cakap . . seorang lebih baik daripada berdua ! sekarang dah terbukti . . berdua buat aku merana ! blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Jadual Aku Semakin Padat

Jadual aku semakin padat ? yeah ! betul tu . . jadual aku sekarang semakin padat . .  padat dengan aktiviti-aktiviti di sekolah . . urm . . pagi belajar seperti biasa . . petang pulak ada latihan kawad kaki , latihan bola jaring and bola tampar . .  huh !


adoiii . . dah lah setiap hari ahad and selasa aku terpaksa balik lambat . . lepas habis kawad , baru boleh balik rumah . . sebab ? sebab tak ada orang nak hantar aku sesi petang pulak . . so , aku kenalah bawa baju tukar and barang-barang lain . . hurm . . macam nak berkhemah pulak kat sekolah !


kawad kaki start pukul 4petang . . aku balik sekolah pukul 2.50 atau 2.10 . . hanya sejam lebih je aku rilex sebelum start kawad kaki . . so , boleh laa aku buat homework sikit-sikit . . kankan ? hehehe . . selasa nie start sudah latihan kawad kaki kadet polis untuk tahun 2011 . . ayoooo ! ! tak sabar-sabar sudah ! hehehehe . . :) blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tertekan

oh tidak ! aku betul-betul tertekan sekarang nie . . homework banyak gila tapi aku tak boleh siapkan lagi . . malas , tak larat , boring ! malas and tak larat sebab kena tulis  dan pakai otak untuk fikir jalan kira additional mathematic . . boring sebab asyik kena menghadap buku everyday !


cikgu sekolah aku langsung tak berhati perut larh . . tak reti-reti nak bagi student rehat . . kalau cuti sikit , homework berlambak ! kelas tambahan ! nie bukan cara nak cerdik yang betul larh . . kalau nak suruh student cerdik sekali pun , jangan laa macam nie . . nie cara buat student jadi bodoh and tertekan !

nama sahaja cikgu tapi BODOH ! langsung tak fikir kemampuan pelajar . . time cuti macam nie , pelajar nak juga rehat , bercuti , berjalan-jalan dengan family . . bukan duduk rumah asyik menghadap buku je . . baik jangan cikgu macam nie kalau itu pun tak boleh nak fikir ! blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Merentas Desa

Hari nie merentas desa . . letih gila weyh . . nak pengsan aku dibuatnya . . da lah jauh . . nak tercabut kaki aku nie . . cramp jadi kaki nie ! tapi happy jugak lah hari nie sebab enjoy je . . bebas tahap cipan kat sekolah . .


pagi tadi , semua pelajar kena pergi trek larian di padang . . biasalah . . sekolah sukan kan . . elite laa sikit . . hahaha ! so , bila dah berkumpul kat sana tuh , masing-masing sudah sibuk kemaskan apa-apa yang patut seperti tali kasut , tudung and etc . . tu bagi yang perempuan . . yang lelaki pulak , sibuk kemaskan tali kasut and ada jugak yang tukar baju . . hahahaha !


aku , rasyidah , ema , nadia , nadiah , syuhada , ida , ira , ayu and safiyah sibuk berborak . . hahaha . . bila  dengar cikgu lepaskan tembakan , terkocoh-kocoh berlari . . aku nie pulak sibuk kacau orang yang tengah berlari . . aku akan halang jalan mereka semua dengan berlari zig zag ! *nasib kau lah budak-budak !


last , aku and rasyidah tinggalkan semua member-member aku . . aku and rasyidah dah depan gila tapi mereka semua , bapak jauh lagi ! malas aku tunggu . . hehehe . . aku sampai sekolah tepat pukul 10pagi . . merentas desa mula pukul 9.10pagi . . so , hanya 50minit aku and rasyidah ambil masa untuk sampai ke sekolah balik . . hehehe . . dah cepat lah tu . . daripada member-member aku yang lain yang sampai kul 10.15 or 10.30pagi . . hahaha . . :xD


okey lah . . aku nak mandi kejap . then , nanti nak solat and tidur . . letih sangatsangat nie . . muach . . luv you all (!) blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Rindu !

Rindu kamu ! yeah ! rindu sangatsangat ! tak tahu kenapa . . biasanya aku rindu dia pun , kadang-kadang je . tapi sekarang , aku selalu rindukan dia . rindu sangatsangat ! urm . . :(


sekarang , aku tak mesej dengan dia . hanya Tuhan je yang tahu betapa aku rindukan dia . aku taknak pisah dengan dia lagi taw ! biarlah hubungan nie kekal selamanya . . amin . . :)


Nota kaki : entry yang sangat pendek hari nie . . ngeeee~ blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tunggul Kayu !

Tunggul kayu ? yes ! tunggul kayu yang bodoh . korang tahu kan apa itu tunggul kayu ? tak tahu ? urm . . buat aje lah tahu ! hehehehe . . . :xD


actually , semalam 'hubby' aku ada silat . . dari pukul 9.00 - 11.00 malam . . 2jam aku tanpa dia . . boring ! so , aku pun ambil keputusan continue aku punya homework sampai pukul 10.15 malam . . ayooo ! lagi 45 minit 'hubby' aku balik . . aku pun baca lah novel . . leka punya baca novel sampai pukul 11.30 malam . . tapi , satu mesej daripada 'hubby' aku pun tak dapat . . dia dah lupa aku ke ? :(


aku tunggu dia berjam-jam tapi dia lupakan aku . . sedihnya . . aku tunggu punya tunggu sampai tertidur . bangun tidur , tengok handphone . . satu mesej pun tak ada . sah ! dia lupakan aku ! kecewa hati aku . . :(



blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sportcheck ?

Sportcheck ? kantoi ? ngeeeee~ memang malu tadi meyh . cikgu lah nie punya pasal . macam tahu-tahu je apa yang aku pakai hari nie .  adoyai ! nasib baik handphone X3 aku nie tak kenal rampas . kalau tak ? memang tempah maut aku dengan my mum . . grrrrrrrrrrrrrrr~


pagi tadi , cikgu-cikgu disiplin buat sportcheck semua kelas . kelas aku di Block E di tingkat 3 , tapi kelas hujung sekali . so , semua informasi akan sampai ke kelas aku . ye lah . budak-budak kelas di tingkat 2 , yang sampaikan . aku nie yang bawa handphone , terkejut jugak sebab ada sportcheck . kalau kena rampas , memang akhir tahun nie lah dapat semula handphone . tapi aku buat bodoh je . handphone aku letak dalam poket macam biasa . member-member perempuan aku yang lain ? letak dalam tempat sulit . bodoh ! ngeeee~


bila cikgu-cikgu nie masuk kelas aku , salah seorang daripada cikgu-cikgu tu tanya . ada sesiapa yang bawa handphone . tapi seorang pun tak mengaku . termasuk aku . hehehe . . then , cikgu suruh keluarkan semua buku-buku dalam beg and bawah meja . aku pun keluarkan je laa . alamak ! cikgu suruh keluarkan juga barang-barang yang ada dalam poket . cilaka !


aku tak keluarkan pun handphone tapi aku keluarkan purse . hehehe . . cikgu tanya lagi , ada sesiapa yang make-up . kalau ada , sila keluar ke hadapan . aku pakai lip balm tak mengaku sebab ingat cikgu tak perasan tapi kantoi jugak ! *padan muka kau iqa ! nasib lah . . tak ikut peraturan sekolah . . . (!) blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Denda ?

Huwarghhhh ! tadi kena denda kejap . kes ? kes tak siap homework agama islam . memang best . blur jadi muka nie . muka orang yang tak ada perasaan . hahaha . . tapi dalam hati ? bengkek beb !


actually , aku and beberapa budak kelas aku yang kena denda nie ada sebab . nak tahu sebabsebabnya ? ngeeee~ malu aku nak beritahu . *buat apa kau malumalu iqa ? kan kat atas tu kau dah beritahu .


hahaha . . aku semua kena denda sebab tak siap nota tilawah al-Quran yang ustazah suruh buat minggu lepas .  just copy dalam buku teks tu aje . tapi yang boleh tak siap tu , sebab dalam buku teks , tulisan jawi . adoyai ! memang slow lah jadi kepala otak kalau nak merumikan pulak nie .


so , ustazah pun suruh berdiri bagi sesiapa yang tak siap . aku pun dengan BANGGA nya berdiri . . hehehe . . ustazah pun tanya lah kenapa tak siap . aku pun terus bagi alasan yang munasabah iaitu "ustazah , homework banyak lah . mana sempat nak siapkan semua nie .  homework math moden , add math , bm , kimia and so on laa . .". .ustazah pun tanya aku satu soalan bonus "owh . . tak sempat nak siapkan . . so , homework yang lain siapkan tak ? " . ."tak sempat nak siapkan ustazah . . masa terlampau suntuk ! "


grrrrrrrr~ lastly , aku semua dapat amaran pertama dan terakhir iaitu sesiapa yang tak siapkan nota sekali lagi , kena salin nota semula dalam jawi . . tiada lagi RUMI . . blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Menangis

Menangis ? ah . . cengeng betul aku nie . ahaks . . biar lah . . ada aku kisah ke ? diri aku . . kankan ? hehehe . . *memang lah diri kau . . takkan diri hantu pulak !


sebenarnya , aku nangis sebab homework . homework banyak gila weyh . baru 2minggu sekolah , tapi homework entah apa-apa . chemistry , physics , bahasa melayu , agama islam , mathematic , additional mathematic . . banyak kan ? chemistry kena buat nota sendiri . . sekarang dah belajar chapter 2 . . so , terpaksa lah buat nota chapter 1 & 2 . . physics pulak , ada sikit lagi nota . . bahasa melayu , kena buat sinopsis & plot tentang novel renyah . agama islam kena buat nota sendiri jugak . mathematic kena buat review question dalam buku teks . additional mathematic kena jawab soalan dalam buku teks jugak . . urm . . . :(


nak mampus aku nak buat semua nie . kalau sikit-sikit tak apa lah lagi . nie banyak gila tahap cipan . dah lah esok kena hantar kat cikgu . mana lah sempat . dah lah aku jenis slow kalau menulis . nak bagi chantek sangat tulisan . baru nampak kemas . 


OMG ! hope aku dapat siapkan semua nie . semalam dah nangis sebab tengok homework yang berlambak nie . takut tak sempat nak siapkan . okeyokey . . sekarang aku nak buat homework mathematic dulu . then , baru buat homework lainlain . . goodbye guys ! blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Aku Cemburu

Aku cemburu ! cemburu ! cemburu ! cemburu menguasai diri ini ! cemburu sangatsangat nie . . cemburu pada kau ! nak tahu kenapa ? nak tahu ? nak ? nak ? okey . aku akan beritahu kau kenapa aku cemburu pada kau !


first , aku cemburu pasal semalam . pasal budak betina form3 yang nak chatting dengan kau . budak betina form3 yang kurang ajar , perasaan cantik and so on . . nak chatting dengan kau ? chatting lah . memang aku nampak macam tak kisah , tapi dalam hati aku ? ada kau tahu ? ada ? ada kau tahu macam mana perasaan aku ? tak ada kan ? !

second , budak betina form4 yang kau minat dulu tuh nak chatting dengan kau pulak hari nie . memang budak betina form4 nie , aku benci tahap cipan babi lah . aku tak tahu kenapa . tapi yang pasti , aku start benci dia lepas aku tengok picture kau dengan dia . aku benci gila ! ! !

kau tahu tak ? kau tak pernah faham perasaan aku . susah sangat ke kau nak tahu yang aku cemburu ? aku sayang kau ? aku cinta kau ? takkan tu semua pun aku mesti beritahu kau . kau sendiri tahu yang aku nie jenis tak pandai meluahkan perasaan or berjiwang-jiwang nie . huh . . SIAL betul lah .

da larh wey . cukup dengan semua nie ! semuanya dah berakhir . . BERAKHIR . . hati aku dah nekad . . nak lupakan semua nie . . nak lupakan BOYFRIEND and KENANGAN PAHIT yang pernah aku lalui . .

by the way , budak betina form3 tu bernama FATIN SABRINA and budak betina form4 tu bernama ANISAH AZLAN !
blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Nota Kimia

Perlukan nota kimia ! nota kimia ! nota kimia ! adoiii . . amat menyedihkan sekarang nie . sungguh sedih . aku nak nangis dah nie . nak nangis ! nak nangis ! cepat pujuk aku biar aku tak nangis . . *iqa dah buat perangai gedik dia . .


cikgu aku nie pun satu . ajar kimia tapi nota kena buat sendiri . pandai-pandai lah ambil point-point penting dalam buku teks .  adoiii . . geram betul aku dibuatnya . kalau senang nak ambil point , boleh tahan . nie tak susah , tak senang . tak ke pelik tuh ?


tapi aku bernasib baik sangat-sangat . adik kepada abang angkat aku sama kelas dengan aku . so , tadi aku beritahu abang angkat aku yang aku perlukan nota kimia . abang angkat aku yang baik hati nie akan bagi nota kimia yang ringkas untuk aku tapi melalui adik dia . hehehe . . alhamdulillah . senang sikit kerja aku kalau macam nie . tak payah-payah nak peningkan kepala yang dah serabut nie .


esok adik dia akan bagi ke aku tapi hari ahad nie aku nak hantar semula sebab takut adik dia nak guna . nextime aku akan pinjam lagi . . :) blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Pindah Sekolah ?

Pindah sekolah ? oh no ! aku akan terpisah dengan kawan baik aku . Tasya ! jangan lah pergi sekolah tu . kekal lah dekat DESSO nie . DESSO nie kita kenal , kita berkawan , kita berjuang ! tapi kenapa nak tinggal DESSO nie ? urm . . jangan lah tinggal DESSO . marilah kita bersama-sama berjuang sekali lagi untuk kali terakhir pada SPM 2012 nanti . :(


Tasya ! kau mesti janji dengan aku yang kau akan jaga persahabatan kita nie sampai akhir hayat . we are best friend forever okey . sebab aku akan sentiasa jaga hubungan persahabatan kita nie . aku sayang kau sangat-sangat . kau kawan aku yang terbaik !


urm . . kau tinggalkan DESSO untuk mengejar cita-cita kau . so , pergilah kawan . aku akan selalu sokong dan aku selalu ada dibelakang kau . aku tahu kau telah pilih jalan yang terbaik untuk diri kau . pergilah ! kejar lah cita-cita kau itu . . :(



Ya Allah, panjangkanlah umur sahabatku Kurniakanlah kesihatan yang baik padanya,terangi hatinya dengan nur pancaran iman.Tetapkanlah hatinya,perluaskanlah rezekinya, dekatknlah hatinya kepada kebaikan,jauhkanlah hatinya pada kejahatan,tunaikanlah hajatnya baik hajat dalam agama,dunia dan akhirat
Ya Muhaimin,jika dia jatuh hati izinkanlah dia menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut padaMu agar tidak terjatuh dia dalam jurang cinta nafsu?Jagalah hatinya agar tidak berpaling daripadamelabuhkan hatinya pada hatiMu.jika dia rindu,rindukanlah dia pada seseorang yang merindui syahid di jalanMu
Ya Allah, Jangan biarkan sahabatku tertatih dan terjatuh dalam perjalanan panjang menyeru manusia kejalanMu jika kau halalkan aku merindui sahabatku,janganlah aku melampaui batas sehingga melupakan daku pada cinta hakiki,rindu abadi dan kasih sejati hanya untukMu
Ya Allah kurniakanlah sahabatku kesenangan,ketenangan,kecemerlangan hidup di dunia akhirat kelak..
blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Homework oh Homework !

Oh homework ! sabar lah dulu . aku tak larat nak siapkan lagi . cikgu aini dan cikgu ribuan . . maafkan saya . saya tak larat nak siap nota fizik cikgu aini dan tak larat nak siapkan latihan matematik moden cikgu ribuan . sama juga dengan cikgu tarmizi . saya tak larat nak siapkan latihan matematik tambahan cikgu . *banyak lah kau tak larat . mengaku je lah yang kau nie malas !


huwarghhhh ! tekanan betul lah kalau asyik macam nie . kepala aku pening sangat-sangat sekarang . harap-harap aku tak demam . ye lah . nanti kalau demam , kang susah . da lah sesi persekolahan baru bermula , tapi aku dah ambil MC . ngeeeeee~


hey guys ! aku makin tak larat dah nie . nak iron baju sekolah and nak tunggu hubby aku pergi silat pulak . lepas dia pergi , aku nak tidur . mungkin tak sempat nak tunggu dia balik , sebab tak larat . letih jadinya sekarang nie . tak update panjang-panjang , pendek sudah ! blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Additional Mathematic

Homework additional mathematic aku belum siap lagi . bukan susah sangat homework tu . just salin nota-nota yang dalam buku teks and jawab beberapa soalan . soalan pun senang lagi sebab baru chapter one kan . nanti dah lama-lama , susah laa jawabnya . urm . . kerja senang pun , aku still malas lagi nak buat . *bila lah kau nak berbuah iqa . . .


okey-okey . sekarang nie aku malas nak membebel panjang-panjang pasal add math nie sebab aku sekarang makin busy . busy dengan study . sekarang nie pun baru balik sekolah . then , nak sambung buat homework add math and math moden . OMG ! banyak kerja sekarang nie . nasib baik add math minggu depan pulak .

now ! aku nak siapkan aku punya homework . nextime kalau aku dah tak busy sangat , baru aku update blog aku nie banyak . *banyak lah kau nak update banyak-banyak . idea pun tak ada !
blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Thanks Sebab Buat Aku Nanges !

Zaki . . thnks sebab buat aku nanges petang-petang macam nie . . aku ingatkan kau nie baik tapi tak . . apa salah aku kat kau eakh sampai kau buat macam nie ? aku dengan kau dah lama couple . . dah nak masuk 9bulan , tapi perangai kau makin lama makin jahat aku tengok . . teruk betul . . = ,='

tadi lepas aku mandi , aku tengok ada notification kat facebook aku . . bila aku buka , aku tengok ******* **** accepted your friend request . . arghhhhhh ! ! dah sah-sah kau remove aku dari jadi friend kau kat facebook . . wow ! tak apalah kau buat macam nie . .

dengar sini yer ! selagi masih boleh sabar , aku akan sabar . . bila tahap kesabaran aku dah habis , semuanya akan berakhir . . BERAKHIR . . by the way , terima kasih banyakbanyakbanyak sebab buat aku nanges macam orang bodoh . . :(

Jika Aku Sudah Tiada

Salam jumaat semua . . okeyokey . . hari nie aku shared something . . maybe nie sentimental or jiwang sikit tapi ada aku kisah ? aku tak kisah lah asalkan aku puas . . yeah ! asalkan aku puas . .

Jika aku sudah tiada . . sama macam lagu band hujan tuh kan ? 

Bila, aku sudah tiada
Simpan semua laguku
Jangan di tangis selalu
Mungkin, itu sementara
Bila jumpa pengganti ku
jangan di lupakan aku
tiada ? sinonim dengan meninggal dunia , menghilangkan diri and sewaktu dengannya lah . . so , bagi aku sekarang , tiada tu meninggal dunia atau mati . . yewp . . semua akan mati bila dah tiba ajalnya . . sebab ajal dan maut ditangan Tuhan . . kankan ?
okeyokey . . sebelum nyawa aku nie dicabut , aku nak minta maaf pada semua orang . . kalau aku ada buat salah dan silap , tolong maafkan aku yewp . . antara sengaja atau tak sengaja . . aku sayang korang semua sangatsangat . .
untuk my 'hubby' . . ilysm . . sayang , cinta and rindu awak sangatsangatsangat . . jangan lupa saya aw . . jaga diri baikbaik aw . . terima kasih sebab sayangkan saya selama nie . . saya hargai sangatsangat . . saya minta maaf sebab pernah kurang ajar , buat jahat , marahmarah or buat papew je lah kat awak selama nie . . maafkan saya aw !
my family . . ilysm . . muahxxxx . . saya sayang ayah , ma , kak , abang din , kak ida & abang sangatsangat . . korang family terbaek untuk saya ! terima kasih sebab jaga , didik and berikan kasih sayang pada saya selama saya bernafas . . hanya Tuhan yang boleh membalas jasa-jasa korang . . adeq sayang semua . . :)

Sekolah ? Tak Pergi !

Salam petang untuk semua . . hehehe . . hari nie aku tak pergi sekolah  . . kes ? kes tak belajar . . daripada aku duduk sekolah macam tunggul kayu , baik aku duduk rumah . . boleh tengok tv , main games , online , update blog and bla . . bla . . bla . . . :xD


okeyokey . . petang nie aku bosan tahap babi cipan . . sebab ? sebab tak ada kerja nak buat . . nak keluar ? hari hujan . . nak tengok tv ? tak ada cerita best . . online ? tak ada siapa yang special online . . so , itu pun bosan . . grrrrrrrrrrr~


hurm . . okey ! aku dapat idea . . dengar lagu sambil buat homework . . okey lah tu . . kankan ? hehehe . . fine ! masa bermula . . siapkan homework ! :)

Malas !

Arghhhhhhhhhhhhhhhhh ! malas . . malas . . malas . . sungguh aku malas sekarang nie . . apatah lagi buat homework and pergi sekolah . . memang itu aku sangatsangatsangat malas . . kalau bangun pagi time hari sekolah , memang liat giler nak bangun . . alarm dah bunyi pukul 6.10pagi tapi aku stop and sambung tidur . . bila pintu bilik bergegar , baru aku bangun . . sebab ? sebab my mum dah naik hantu . . hahahaha . . mana tak naik hantu kalau anak dara dia masih tak bangun lagi nak pergi bila jam dah tepat pukul 6.30pagi . . :xD

kalau tak sekolah pulak , pukul 8pagi tu . . mulut aku dah luas-luas menguap . . mengantuk punya kes . . hehehe . . kalau cikgu mengajar tapi tak banyak kali sangat pandang ke arah tempat aku , confirm aku tidur . . mengantuk . . kalau dengar suara cikgu dah tinggi or terjerit-jerit panggil nama aku , baru aku bangun . . kalau tak , aku tidur . . hehehe . . 

now ! penyakit malas aku nie makin teruk . . hahaha . . sampaikan nak beritahu yang aku nie dah mengantuk and nak tidur pun dah malas . . kalau malam-malam mesej , tiba-tiba aku tak reply dah mesej . . faham-faham aje lah . . kalau panjang umur , aku akan beritahu yang nie tertidur . . kalau tak panjang umur , insyaallah aku datang dalam mimpi dengan berpakaian putih . . ngeeeeeeee~

Mood : Blur !

blur je sekarang . . hahaha . . tak tahu kenapa tapi yang pasti , aku blur . . blur + malas + letih + mengantuk = tidur . . korang faham kan apa yang aku taip . . tak faham ? erkhhhh . . buat-buat laa faham okey ! kalau tak faham jugak , buang otak korang kat laut . . biar jerung makan . . :xD

okeyokey . . focus pulak pada entry aku nie . . aik ! jangan lari lagi . . baca dulu apa yang aku mengarut nie . . hehehe . . camnie , petang tadi aku ada latihan kawad kadet polis . . ayoooo ! ! letih tahap babi cipan nie . . sekarang aku ingat nak rilex-rilex . . tapi tak boleh laa . . sebab kalau aku rilex , maknanya aku tidur mati . . tak sedar apa-apa dah . . dah lah baju sekolah , homework dan sewaktu dengannya aku tak siapkan lagi . .

adoiii . . matilah aku esok . . confirm kena denda kalau homework tak siap . . apatah lagi kalau subjek agama islam . . confirm denda tahap 50-50 mati . . ustazah pulak jenis garang macam harimau tapi baik . . hahaha . . baik sangatsangat . . tegas pun yer jugak ! ngeeeee~~

okeyokey . . aku malas nak mengarut . . now , aku nak mandi , solat , iron baju , buat homework , makan , and lastly tidur . . esok bangun untuk ke sekolah . . sampai sekolah , sambung tidur . . hehehe . . :xD

Blur

blur . . blur . . blur . . aku blur gila malam nie ! tak tahu nak buat apa . . main games ? bosan sudah ! mesej ? hurm . . no komen ! online ? sudah bosan jugak ! buat homework ? erkhhhh . . malas meyh . . hehehehe . . *apa lah kau iqa . . asyik malas je . . . :xD

malam nie . . otak aku blur . . blur sangatsangatsangat . . hehehe . . tapi dalam masa yang sama , aku tiba-tiba jadi hot . . yeah ! hot dah nie . . hot sangatsangat . . rasa-rasa macam nak marah and nak sakitkan hati orang je . . siapa lah akan jadi mangsa aku eakh ?

yeah ! aku dah tahu siapa akan jadi mangsa aku . . 'hubby' aku kowt . . mungkin lah . . sebab ? sebab aku akan kena tinggal . . yerkkkkk ! aku tak kisahlah kena tinggal pun . . sebab dah terbiasa sekarang nie . . lagipun , hubungan aku dengan dia pun , tak okey lagi . . ngeeee~

okey-okey . . sekarang aku nak sign out blogger . . log out facebook . . then , iron baju sekolah . . kemas buku-buku sekolah . . packing baju nak bawak esok . . lastly , tidur selena-lenanya . . taknak diganggu dengan dia !

First Contest *ditag


First contest ! :)

yeah ! first join contest yang macam nie . . ngeee~ contest nie aku ditag oleh -mien- a.k.a Nur Minhalina . . pengajur contest nie ---> -Farzana Farzanto- . . jom join contest and follow blog dia . . sebab blog dia chantek and kemas . . *sedap mata memandang !

okey-okey . . join contest nie ada syarat-syaratnya aw :-

  • follow blog -Farzana Farzanto- [✔ DONE ! ]
  • buat entry pasal blog nie [✔ DONE !]
  • ditag kepada 5orang rakan blogger [✔ DONE !]
            -Myungdae-
            -Anne-
            -Along Usop-
            -SisDaa-
            -Mira Madihah-

okey ! semua sudah siap . .hopefully , aku memang contest nie . . :)

Benci ! Muak ! Geram !

Benci ! Muak ! Geram ! yeah ! itu perasaan aku sekarang . . itu yang aku rasa bila dengan kau . . semalam punya kes , sampai sekarang masih terbawa-bawa . . arghhhhh ! biar lah . . do i care ? huh ! i don't care larh . .


anyway , aku dah tak kisah kalau kau nak curang sekalipun . . aku tak kisah ! sebab ? sebab aku dah tak ada perasaan sekarang . . puas hati kan ? puas hati kau sebab dah berjaya buat aku macam nie ? buat aku jadi macam orang bodoh . . kan ? ! !


you know ? aku sayang dan cinta kau sangatsangatsangat . . tapi bila nie kau buat kat aku . . perasaan benci aku terhadap kau makin menebal dan pudarkan semua rasa sayang dan cinta aku pada kau . . so , kau jangan salahkan aku kalau aku buat sesuka hati aku pada kau !


bukan maksud aku nak balas dendam . . tapi aku nak lupakan kau ! lupakan semua apa yang dah aku lalui semasa dengan kau ! aku nekad ! nekad sangatsangatsangat . . jangan tanya aku kenapa aku buat semua nie sebab apa yang aku buat tu , ada penyebabnya . . . (!)

B****** Kamoo !

Perghhhh . . memang tertekan aku kalau macam nie selalu taw ! apa yang aku buat , confirm salah . . apa yang dia buat ? betul je semua . . bangang betul kau ! ingat aku nie tak ada perasaan ke apa ? semua pakai hentam je kan ? aku manusia jugak laa weyh ! ada perasaan . . lain laa kalau kau tu jenis manusia tiada perasaan !


hari tu aku chatting dengan seorang mamat nie , kau melenting bukan main lagi eakh . . kau buat andaian bukan-bukan . . tapi time kau chatting dengan BETINA lain , pandai pulak kau bagi alasan eakh ? siap ber'SUMPAH' lagi . . jangan ber'SUMPAH' , nanti makan diri sendiri pulak !


kau jarang online sekarang . . aku tahu kau kerja kan . . tapi aku ada ingat satu hari tu . . kau tak start kerja lagi . . time tu hari jumaat . . sebelum kau pergi solat jumaat , kau ada online dan pada masa yang sama , aku pun online jugak . . kau langsung tak tegur or poke aku . . aku tengok nama kau kat chatbox . . aku nak tegur tapi aku buat bodoh je sebab aku nak tengok kau tegur aku or tak . . kau langsung tak tegur aku ! ! sampai hati kau kan ! aku pulak yang terhegeh-hegeh pergi tegur kau !


kalau kau tak suka aku , just cakap je ! bukan susah pun . . just cakap kau tak sukakan aku . . aku no hal laa . . aku open je . . aku tak ada masa nak pujuk or bersentimental dengan orang yang dah tak sudi pada diri aku nie . . betul orang cakap . . seorang lebih baik daripada berdua ! sekarang dah terbukti . . berdua buat aku merana !

Jadual Aku Semakin Padat

Jadual aku semakin padat ? yeah ! betul tu . . jadual aku sekarang semakin padat . .  padat dengan aktiviti-aktiviti di sekolah . . urm . . pagi belajar seperti biasa . . petang pulak ada latihan kawad kaki , latihan bola jaring and bola tampar . .  huh !


adoiii . . dah lah setiap hari ahad and selasa aku terpaksa balik lambat . . lepas habis kawad , baru boleh balik rumah . . sebab ? sebab tak ada orang nak hantar aku sesi petang pulak . . so , aku kenalah bawa baju tukar and barang-barang lain . . hurm . . macam nak berkhemah pulak kat sekolah !


kawad kaki start pukul 4petang . . aku balik sekolah pukul 2.50 atau 2.10 . . hanya sejam lebih je aku rilex sebelum start kawad kaki . . so , boleh laa aku buat homework sikit-sikit . . kankan ? hehehe . . selasa nie start sudah latihan kawad kaki kadet polis untuk tahun 2011 . . ayoooo ! ! tak sabar-sabar sudah ! hehehehe . . :)

Tertekan

oh tidak ! aku betul-betul tertekan sekarang nie . . homework banyak gila tapi aku tak boleh siapkan lagi . . malas , tak larat , boring ! malas and tak larat sebab kena tulis  dan pakai otak untuk fikir jalan kira additional mathematic . . boring sebab asyik kena menghadap buku everyday !


cikgu sekolah aku langsung tak berhati perut larh . . tak reti-reti nak bagi student rehat . . kalau cuti sikit , homework berlambak ! kelas tambahan ! nie bukan cara nak cerdik yang betul larh . . kalau nak suruh student cerdik sekali pun , jangan laa macam nie . . nie cara buat student jadi bodoh and tertekan !

nama sahaja cikgu tapi BODOH ! langsung tak fikir kemampuan pelajar . . time cuti macam nie , pelajar nak juga rehat , bercuti , berjalan-jalan dengan family . . bukan duduk rumah asyik menghadap buku je . . baik jangan cikgu macam nie kalau itu pun tak boleh nak fikir !

Merentas Desa

Hari nie merentas desa . . letih gila weyh . . nak pengsan aku dibuatnya . . da lah jauh . . nak tercabut kaki aku nie . . cramp jadi kaki nie ! tapi happy jugak lah hari nie sebab enjoy je . . bebas tahap cipan kat sekolah . .


pagi tadi , semua pelajar kena pergi trek larian di padang . . biasalah . . sekolah sukan kan . . elite laa sikit . . hahaha ! so , bila dah berkumpul kat sana tuh , masing-masing sudah sibuk kemaskan apa-apa yang patut seperti tali kasut , tudung and etc . . tu bagi yang perempuan . . yang lelaki pulak , sibuk kemaskan tali kasut and ada jugak yang tukar baju . . hahahaha !


aku , rasyidah , ema , nadia , nadiah , syuhada , ida , ira , ayu and safiyah sibuk berborak . . hahaha . . bila  dengar cikgu lepaskan tembakan , terkocoh-kocoh berlari . . aku nie pulak sibuk kacau orang yang tengah berlari . . aku akan halang jalan mereka semua dengan berlari zig zag ! *nasib kau lah budak-budak !


last , aku and rasyidah tinggalkan semua member-member aku . . aku and rasyidah dah depan gila tapi mereka semua , bapak jauh lagi ! malas aku tunggu . . hehehe . . aku sampai sekolah tepat pukul 10pagi . . merentas desa mula pukul 9.10pagi . . so , hanya 50minit aku and rasyidah ambil masa untuk sampai ke sekolah balik . . hehehe . . dah cepat lah tu . . daripada member-member aku yang lain yang sampai kul 10.15 or 10.30pagi . . hahaha . . :xD


okey lah . . aku nak mandi kejap . then , nanti nak solat and tidur . . letih sangatsangat nie . . muach . . luv you all (!)

Rindu !

Rindu kamu ! yeah ! rindu sangatsangat ! tak tahu kenapa . . biasanya aku rindu dia pun , kadang-kadang je . tapi sekarang , aku selalu rindukan dia . rindu sangatsangat ! urm . . :(


sekarang , aku tak mesej dengan dia . hanya Tuhan je yang tahu betapa aku rindukan dia . aku taknak pisah dengan dia lagi taw ! biarlah hubungan nie kekal selamanya . . amin . . :)


Nota kaki : entry yang sangat pendek hari nie . . ngeeee~

Tunggul Kayu !

Tunggul kayu ? yes ! tunggul kayu yang bodoh . korang tahu kan apa itu tunggul kayu ? tak tahu ? urm . . buat aje lah tahu ! hehehehe . . . :xD


actually , semalam 'hubby' aku ada silat . . dari pukul 9.00 - 11.00 malam . . 2jam aku tanpa dia . . boring ! so , aku pun ambil keputusan continue aku punya homework sampai pukul 10.15 malam . . ayooo ! lagi 45 minit 'hubby' aku balik . . aku pun baca lah novel . . leka punya baca novel sampai pukul 11.30 malam . . tapi , satu mesej daripada 'hubby' aku pun tak dapat . . dia dah lupa aku ke ? :(


aku tunggu dia berjam-jam tapi dia lupakan aku . . sedihnya . . aku tunggu punya tunggu sampai tertidur . bangun tidur , tengok handphone . . satu mesej pun tak ada . sah ! dia lupakan aku ! kecewa hati aku . . :(



Sportcheck ?

Sportcheck ? kantoi ? ngeeeee~ memang malu tadi meyh . cikgu lah nie punya pasal . macam tahu-tahu je apa yang aku pakai hari nie .  adoyai ! nasib baik handphone X3 aku nie tak kenal rampas . kalau tak ? memang tempah maut aku dengan my mum . . grrrrrrrrrrrrrrr~


pagi tadi , cikgu-cikgu disiplin buat sportcheck semua kelas . kelas aku di Block E di tingkat 3 , tapi kelas hujung sekali . so , semua informasi akan sampai ke kelas aku . ye lah . budak-budak kelas di tingkat 2 , yang sampaikan . aku nie yang bawa handphone , terkejut jugak sebab ada sportcheck . kalau kena rampas , memang akhir tahun nie lah dapat semula handphone . tapi aku buat bodoh je . handphone aku letak dalam poket macam biasa . member-member perempuan aku yang lain ? letak dalam tempat sulit . bodoh ! ngeeee~


bila cikgu-cikgu nie masuk kelas aku , salah seorang daripada cikgu-cikgu tu tanya . ada sesiapa yang bawa handphone . tapi seorang pun tak mengaku . termasuk aku . hehehe . . then , cikgu suruh keluarkan semua buku-buku dalam beg and bawah meja . aku pun keluarkan je laa . alamak ! cikgu suruh keluarkan juga barang-barang yang ada dalam poket . cilaka !


aku tak keluarkan pun handphone tapi aku keluarkan purse . hehehe . . cikgu tanya lagi , ada sesiapa yang make-up . kalau ada , sila keluar ke hadapan . aku pakai lip balm tak mengaku sebab ingat cikgu tak perasan tapi kantoi jugak ! *padan muka kau iqa ! nasib lah . . tak ikut peraturan sekolah . . . (!)

Denda ?

Huwarghhhh ! tadi kena denda kejap . kes ? kes tak siap homework agama islam . memang best . blur jadi muka nie . muka orang yang tak ada perasaan . hahaha . . tapi dalam hati ? bengkek beb !


actually , aku and beberapa budak kelas aku yang kena denda nie ada sebab . nak tahu sebabsebabnya ? ngeeee~ malu aku nak beritahu . *buat apa kau malumalu iqa ? kan kat atas tu kau dah beritahu .


hahaha . . aku semua kena denda sebab tak siap nota tilawah al-Quran yang ustazah suruh buat minggu lepas .  just copy dalam buku teks tu aje . tapi yang boleh tak siap tu , sebab dalam buku teks , tulisan jawi . adoyai ! memang slow lah jadi kepala otak kalau nak merumikan pulak nie .


so , ustazah pun suruh berdiri bagi sesiapa yang tak siap . aku pun dengan BANGGA nya berdiri . . hehehe . . ustazah pun tanya lah kenapa tak siap . aku pun terus bagi alasan yang munasabah iaitu "ustazah , homework banyak lah . mana sempat nak siapkan semua nie .  homework math moden , add math , bm , kimia and so on laa . .". .ustazah pun tanya aku satu soalan bonus "owh . . tak sempat nak siapkan . . so , homework yang lain siapkan tak ? " . ."tak sempat nak siapkan ustazah . . masa terlampau suntuk ! "


grrrrrrrr~ lastly , aku semua dapat amaran pertama dan terakhir iaitu sesiapa yang tak siapkan nota sekali lagi , kena salin nota semula dalam jawi . . tiada lagi RUMI . .

Menangis

Menangis ? ah . . cengeng betul aku nie . ahaks . . biar lah . . ada aku kisah ke ? diri aku . . kankan ? hehehe . . *memang lah diri kau . . takkan diri hantu pulak !


sebenarnya , aku nangis sebab homework . homework banyak gila weyh . baru 2minggu sekolah , tapi homework entah apa-apa . chemistry , physics , bahasa melayu , agama islam , mathematic , additional mathematic . . banyak kan ? chemistry kena buat nota sendiri . . sekarang dah belajar chapter 2 . . so , terpaksa lah buat nota chapter 1 & 2 . . physics pulak , ada sikit lagi nota . . bahasa melayu , kena buat sinopsis & plot tentang novel renyah . agama islam kena buat nota sendiri jugak . mathematic kena buat review question dalam buku teks . additional mathematic kena jawab soalan dalam buku teks jugak . . urm . . . :(


nak mampus aku nak buat semua nie . kalau sikit-sikit tak apa lah lagi . nie banyak gila tahap cipan . dah lah esok kena hantar kat cikgu . mana lah sempat . dah lah aku jenis slow kalau menulis . nak bagi chantek sangat tulisan . baru nampak kemas . 


OMG ! hope aku dapat siapkan semua nie . semalam dah nangis sebab tengok homework yang berlambak nie . takut tak sempat nak siapkan . okeyokey . . sekarang aku nak buat homework mathematic dulu . then , baru buat homework lainlain . . goodbye guys !

Aku Cemburu

Aku cemburu ! cemburu ! cemburu ! cemburu menguasai diri ini ! cemburu sangatsangat nie . . cemburu pada kau ! nak tahu kenapa ? nak tahu ? nak ? nak ? okey . aku akan beritahu kau kenapa aku cemburu pada kau !

first , aku cemburu pasal semalam . pasal budak betina form3 yang nak chatting dengan kau . budak betina form3 yang kurang ajar , perasaan cantik and so on . . nak chatting dengan kau ? chatting lah . memang aku nampak macam tak kisah , tapi dalam hati aku ? ada kau tahu ? ada ? ada kau tahu macam mana perasaan aku ? tak ada kan ? !

second , budak betina form4 yang kau minat dulu tuh nak chatting dengan kau pulak hari nie . memang budak betina form4 nie , aku benci tahap cipan babi lah . aku tak tahu kenapa . tapi yang pasti , aku start benci dia lepas aku tengok picture kau dengan dia . aku benci gila ! ! !

kau tahu tak ? kau tak pernah faham perasaan aku . susah sangat ke kau nak tahu yang aku cemburu ? aku sayang kau ? aku cinta kau ? takkan tu semua pun aku mesti beritahu kau . kau sendiri tahu yang aku nie jenis tak pandai meluahkan perasaan or berjiwang-jiwang nie . huh . . SIAL betul lah .

da larh wey . cukup dengan semua nie ! semuanya dah berakhir . . BERAKHIR . . hati aku dah nekad . . nak lupakan semua nie . . nak lupakan BOYFRIEND and KENANGAN PAHIT yang pernah aku lalui . .

by the way , budak betina form3 tu bernama FATIN SABRINA and budak betina form4 tu bernama ANISAH AZLAN !

Nota Kimia

Perlukan nota kimia ! nota kimia ! nota kimia ! adoiii . . amat menyedihkan sekarang nie . sungguh sedih . aku nak nangis dah nie . nak nangis ! nak nangis ! cepat pujuk aku biar aku tak nangis . . *iqa dah buat perangai gedik dia . .


cikgu aku nie pun satu . ajar kimia tapi nota kena buat sendiri . pandai-pandai lah ambil point-point penting dalam buku teks .  adoiii . . geram betul aku dibuatnya . kalau senang nak ambil point , boleh tahan . nie tak susah , tak senang . tak ke pelik tuh ?


tapi aku bernasib baik sangat-sangat . adik kepada abang angkat aku sama kelas dengan aku . so , tadi aku beritahu abang angkat aku yang aku perlukan nota kimia . abang angkat aku yang baik hati nie akan bagi nota kimia yang ringkas untuk aku tapi melalui adik dia . hehehe . . alhamdulillah . senang sikit kerja aku kalau macam nie . tak payah-payah nak peningkan kepala yang dah serabut nie .


esok adik dia akan bagi ke aku tapi hari ahad nie aku nak hantar semula sebab takut adik dia nak guna . nextime aku akan pinjam lagi . . :)

Pindah Sekolah ?

Pindah sekolah ? oh no ! aku akan terpisah dengan kawan baik aku . Tasya ! jangan lah pergi sekolah tu . kekal lah dekat DESSO nie . DESSO nie kita kenal , kita berkawan , kita berjuang ! tapi kenapa nak tinggal DESSO nie ? urm . . jangan lah tinggal DESSO . marilah kita bersama-sama berjuang sekali lagi untuk kali terakhir pada SPM 2012 nanti . :(


Tasya ! kau mesti janji dengan aku yang kau akan jaga persahabatan kita nie sampai akhir hayat . we are best friend forever okey . sebab aku akan sentiasa jaga hubungan persahabatan kita nie . aku sayang kau sangat-sangat . kau kawan aku yang terbaik !


urm . . kau tinggalkan DESSO untuk mengejar cita-cita kau . so , pergilah kawan . aku akan selalu sokong dan aku selalu ada dibelakang kau . aku tahu kau telah pilih jalan yang terbaik untuk diri kau . pergilah ! kejar lah cita-cita kau itu . . :(



Ya Allah, panjangkanlah umur sahabatku Kurniakanlah kesihatan yang baik padanya,terangi hatinya dengan nur pancaran iman.Tetapkanlah hatinya,perluaskanlah rezekinya, dekatknlah hatinya kepada kebaikan,jauhkanlah hatinya pada kejahatan,tunaikanlah hajatnya baik hajat dalam agama,dunia dan akhirat
Ya Muhaimin,jika dia jatuh hati izinkanlah dia menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut padaMu agar tidak terjatuh dia dalam jurang cinta nafsu?Jagalah hatinya agar tidak berpaling daripadamelabuhkan hatinya pada hatiMu.jika dia rindu,rindukanlah dia pada seseorang yang merindui syahid di jalanMu
Ya Allah, Jangan biarkan sahabatku tertatih dan terjatuh dalam perjalanan panjang menyeru manusia kejalanMu jika kau halalkan aku merindui sahabatku,janganlah aku melampaui batas sehingga melupakan daku pada cinta hakiki,rindu abadi dan kasih sejati hanya untukMu
Ya Allah kurniakanlah sahabatku kesenangan,ketenangan,kecemerlangan hidup di dunia akhirat kelak..

Homework oh Homework !

Oh homework ! sabar lah dulu . aku tak larat nak siapkan lagi . cikgu aini dan cikgu ribuan . . maafkan saya . saya tak larat nak siap nota fizik cikgu aini dan tak larat nak siapkan latihan matematik moden cikgu ribuan . sama juga dengan cikgu tarmizi . saya tak larat nak siapkan latihan matematik tambahan cikgu . *banyak lah kau tak larat . mengaku je lah yang kau nie malas !


huwarghhhh ! tekanan betul lah kalau asyik macam nie . kepala aku pening sangat-sangat sekarang . harap-harap aku tak demam . ye lah . nanti kalau demam , kang susah . da lah sesi persekolahan baru bermula , tapi aku dah ambil MC . ngeeeeee~


hey guys ! aku makin tak larat dah nie . nak iron baju sekolah and nak tunggu hubby aku pergi silat pulak . lepas dia pergi , aku nak tidur . mungkin tak sempat nak tunggu dia balik , sebab tak larat . letih jadinya sekarang nie . tak update panjang-panjang , pendek sudah !

Additional Mathematic

Homework additional mathematic aku belum siap lagi . bukan susah sangat homework tu . just salin nota-nota yang dalam buku teks and jawab beberapa soalan . soalan pun senang lagi sebab baru chapter one kan . nanti dah lama-lama , susah laa jawabnya . urm . . kerja senang pun , aku still malas lagi nak buat . *bila lah kau nak berbuah iqa . . .

okey-okey . sekarang nie aku malas nak membebel panjang-panjang pasal add math nie sebab aku sekarang makin busy . busy dengan study . sekarang nie pun baru balik sekolah . then , nak sambung buat homework add math and math moden . OMG ! banyak kerja sekarang nie . nasib baik add math minggu depan pulak .

now ! aku nak siapkan aku punya homework . nextime kalau aku dah tak busy sangat , baru aku update blog aku nie banyak . *banyak lah kau nak update banyak-banyak . idea pun tak ada !