Search...
RSS

Lagu Oh Lagu !

tadi aku main folder lagu kat notebook aku nie . . tetiba aku tersalah pada lagu nie . . first , aku tak berapa layan sangat . . bila aku dengar and hayati lirik tu betul-betul . . aku jadi suka . . lagu nie memang best !


Sukarnya untuk ku lupakan
Sinar matamu yang menawan
Terbayang-bayang tiap masa
Senyumanmu menggoda
Kehangatan terasa di jiwa
Tika kau lafaz kata cinta
Nafas terhenti seketika
Seakan sukar ku percaya
(Korus)
Ku juga mencintai dirimu
Mengapa sukar ku luahkan
Bukan sengaja ku menahan
Bibir membeku lidah terkelu
Ku juga mencintai dirimu
Kau amat sempurna buatku
Bukan saja aku biarkan
Kan ku ucap jua padamu
Sukarnya untuk ku ucapkan
Ku takut akan kehilanganmu
Akan ku buat segalanya
Untukmu kekasihku
Cuma satu yang belum terluah
Kalimah cinta kau nanti kan
Bila masa dan ketika
Tidak dapatku menjawabnya
(Ulang korus)
Semalaman…
Ku menunggu panggilanmu
Pabila terdengar suaramu
Ku lupa segalanya
(Ulang korus)

(Saiful - Ku Juga Mencintaimu)

Di manakah pemandangan terindah di dunia?
Puas ku cari setelah jauh melangkah
Hingga takdir menyuluh ke arah mu
Ku temu pemandangan itu terlakar di wajahmu
Dengan setiap renungan
Terpesona ku rasakan
Dengan setiap belaianmu hati makin tersentuh
Oh kasih, oh kasih
Ku berterima kasih
Padamu kerana menyempurnai hidupku
Dan sakit dah sungguh aku asyik terjatuh
Jatuh cinta dengan kamu
Dalam berjuta-jutaan lagu
Tiada satupun dapat menenteramkan kalbu
Melainkan bila kau menyebut
Ke telinga bahawa kau juga sayang padaku
Dengan setiap lafaz kata
Harapan makin menyinar
Untuk kita bersama membina hidup bahagia
Oh kasih, oh kasih
Ku berterima kasih
Padamu kerana menyempurnai hidupku
Dan sakit dah sungguh aku asyik terjatuh
Jatuh cinta dengan kamu
Ku rasa setuah-tuah manusia
Nikmati hidup dengan wanita yang ku cinta

(Adam - Jatuh)
blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Bowling

Horayyyyy ! hari nie aku pergi main bowling . . memang gempak giler meyh ! aku and cousin aku nie . . memang hot giler . . buat tempat tuh macam rumah sendiri . . bising je dengan mulut aku berdua . . hahaha . . asyik terjerit-jerit macam tak pernah main . . HAHAHA . . :xD



hari nie aku syok and happy giler . . SUMPAH ! dah lama aku tak main bowling . . last main , tahun 2009 . . tu pun main kat Stadium di Terengganu tu sebelum runtuh . . HAHAHA . . kali nie main kat Mesramall . . Mesramall ? ayoooo ! giler aku kejap . . nak shopping tapi tak sempat . . kesian pulak . . kankan ?



huh . . by the way , sekarang pinggang aku dah sakit . . urat-urat dah berbelit-belit nie . . HAHAHA . . okey larh . . aku nak rehat sekarang . . sebelum tuh , aku shared beberapa keping gambar yang aku snap untuk hari nie . . daaaa ~

blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kesepian

huwarghhhhh ! bosan tahap cipan hari nie . . handphone tak berbunyi . . internet buat-buat sakit jantung pagi tadi . . perghhhhhhhh ! memang best internet buat-buat sakit jantung . . tak boleh aku nak ber'FACEBOOK' . . pukul 6 tadi , baru boleh online sebab internet dah okey . .

guys ! aku bosan giler weyh hari nie . . sehari suntuk handphone aku tak berbunyi . . dah larh handphone tak ada kredit . . duit pulak tengah nazak lagi nie . . nak top up pun , kena bagi ayat-ayat bodek dulu kat ayah aku . . kalau tak , jangan harap aku dapat duit . .

grrrrrrrrr ~ sepi betul hidup aku hari nie . . nak nangis aku kalau asyik macam nie . . dah larh dua , tiga hari nie penyakit aku nie selalu menyerang . . bila malam sikit , mula larh sakit tuh beroperasi . . haish . . sakit apa larh yang aku kena nie . . :(

okey guys ! aku dah tak larat nak menaip panjang-panjang . . sebab aku dah malas . . aku nak baca novel cinta romantik komedi pulak . . best giler . . HAHAHA . . okey larh . . tata guys !


nota kaki : to my 'hubby' . . I MISS YOU SO MUCH . . call me please ! :(
blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Arnab ?

hey . . aku nak tanya nie . . aku nie macam arnab ke ? haish . . tak pun . . kankan ? muka aku tak macam arnab . . kankan ? hehehe . . arnab oh arnab !

nie semua berpunca daripada emey . . bekas budak form6 sekolah aku . . dia comment picture aku kat facebook . . ada ke patut dia cakap "comey nya dia . . macam arnab . . " . . ayooooo ! lu memang bikin wa panas emey ! sabar aje larh . . emey memang suka buat aku hot taw ! 'hubby' aku pun satu . . panggil aku arnab jugak ! geram taw !

ini gambar aku itu !

ini arnab yang aku curi !

haaa . . korang tengok ! apa yang sama antara aku and arnab nie . . gigi ? erkhhh . . gigi aku chantek ! tersusun kemas aw ! hehehe . . pipi ? pipi arnab tembam ke ? errrr . . itu aku tak tahu . . lastly , mata ke ? aku tak tahu pasal mata . . HAHAHAHAHA . . :) blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Hanya Sekadar Peneman . .

guys ! miss you all larh . . rindu pulak bila lambat update blog aku nie . . ngeeee ~ well , hari nie aku nak shared korang tentang satu lagu nie . . alaa . . lagu untuk orang yang putus ditengah jalan . . HAHA . . i mean lagu PELAMIN ANGANKU MUSNAH nyanyian Azie . . best lagu nie . . kankan ? try korang dengar betul-betul . . memang best . . aku kalau dengar lagu nie , confirm sekali dengan lirik aku hayati . .

weyh . . sejak 2 , 3 hari nie . . aku selalu dengar lagu nie . . urm . . ada apa-apa petanda ke ? erkhhhh . . harap-harap tak . . mungkin cuma mainan perasaan . . urm . . :(

Masih lagi tidak terlewat
Untuk aku ucap tahniah
Di atas kehadirannya
Menggantikan aku

Pastinya oh hidupmu
Akan lebih bermakna
Dan aku usah kau kenang
Walau kita pernah berkasihan

Maafkan diriku ini
Kerna tidak hadirkan diri
Di sewaktu hari
Persandinganmu

Adakah kau ingin lihat
Air mata ini berguguran
Puaslah hatimu kini
Memainkan perasaanku selama ini

( korus )
Masihkah dengan janjimu
Apapun jadi akulah pilihanmu
Engkau sanggup hapusi cinta yang lalu
Ku angankan pelamin indah untuk kita berdua singgah
Sayangnya... Semua musnah

Kau buat malamku jadi gerhana
Dan hidupku tiada maknanya
Hanya bernyawa namun tak bermaya

Terkadang aku merasa menyesal
Kerna telah sehabis daya
Aku cinta dirimu kasih
Akhirnya aku sendiri
Tersisih...

( ulang dari korus )

Bisa sungguh luka ini
Walau tak berdarah

blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Aku Ada Perasaan !

hey . . hari nie aku lambat sikit update . . biasalah . . makin busy sekarang . . hari balik sekolah . . rilex kejap terus pergi sekolah semula . . ada kawad kaki . . erkhhhh . . stress aku kalau macam nie . . tak sempat nak atur jadual harian aku . . homework berlambak ! tapi satu pun aku tak buat . . tak sempat . . balik kawad aje kawad , aku rilex , iron baju and tidur . .



okey-okey . . stop talking . . listen here ! HAHAHA . . aku sebenarnya tengah sedih , buntu and keliru . . you know why ? alaa . . pasal semalam lah . . hurm . . semalam , start pukul 11.07malam , aku dah tak layan dia . . sebab tahap kesabaran aku dah habis . . sumpah ! aku dah tak boleh sabar . . apa yang pendam selama nie buat aku jadi tension . . :(

okey . . tadi aku reply mesej dia . . sebab aku rasa aku tak patut buat dia macam tu . . siapa aku nak hukum dia kan ? siapa aku dihati dia untuk buat dia macam orang bodoh ? siapa aku nak kata dia macam-macam ? urm . . betul tak ?

untuk dia . . aku minta maaf sangatsangatsangat . . aku bukan sempurna untuk kau ! mungkin betul apa kau cakap kat aku semalam . . urm . . by the way , aku mengaku yang nie PENTINGKAN DIRI SENDIRI , EGO TINGGI , JAHAT  and so on lah . . so , aku rasa kau sepatutnya tinggalkan aku . . tinggalkan aku and cari orang yang lebih baik daripada aku ! blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Aku Nekad !

Benci ? Yes ! itu lah yang aku rasa sekarang . . kurang ajar kau minah ! dasar betina gatal miang . . kalau orang chatting dengan boyfriend kau , pandai pulak kau hot eakh ? kau marah macam orang putus urat saraf . . time kau chatting dengan boyfriend aku ? tak apa pulak ? sial !


kau ingat aku suka sangat kau ke ? kau ingat aku ikhlas nak berbaik-baik dengan kau ? kau ingat sikit weyh . . aku and kau pernah gaduh dulu . . takkan nak ulang lagi ? haish . . pagi tadi dengan muka pura-pura ayu and gedik . . kau datang kau beritahu aku yang kau chatting dengan boyfriend aku . . wahhhhh ! kau ingat aku senyum , aku suka larh ? tolong sikit okey ! langsung tak suka !

si zaki nie pun satu hal . . tak berani nak beritahu aku yang dia chatting dengan minah senget nie . . nak suruh aku tanya dulu jugak . . kalau aku tak tahu , confirm sampai mati pun aku tak tahu . . wahhhhh ! korang berdua berpakat eakh ? ke korang ada affair ? cilaka !

last warning daripada aku . . kalau korang berdua nak chatting lagi . . silakan ! aku bagi . . tapi ingat ? antara aku and zaki , dah tak ada apa-apa . . semua hanya akan tinggal kenangan . . aku NEKAD !
blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kadet Polis

Aku perlukan rehat . . yes ! rehat yang cukup . . hari nie memang aku tak cukup rehat . . confirm tidur awal malam nie . . hurm . . so , kalau aku tidur awal malam nie , aku akan tinggalkan 'hubby' aku . . ngeeee ~ *sorry sayang . . 


Pukul 4 nanti , aku akan start kawad kaki . . nak mampus ke ape aku nie . . hari nie balik pukul 2.10petang . . then , kawad kaki pukul 4.00 - 6.00petang . . balik rumah mandi , rehat , buat homework , iron baju and tidur . .  ayoooo ! confirm tak cukup masa untuk aku rehat . .

esok kalau pergi sekolah , confirm tidur dalam kelas lagi . . ngeeee ~ dah larh homework banyak lagi yang aku tak siap nie . . mengamuk betul cikgu esok ! HAHAHAHA . . whatever larh . . . :xD
blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Jemputan Khas !

Jemputan khas aku kepada semua . . ngeee ~ datang taw ! wajib datang . . bukan senang nak dapat jemputan khas daripada aku nie . . ikhlas dari sudut hati aku nie . . HAHAHA . . :xD


Aturcara Majlis : 11.00pagi - 5petang
Lokasi : The Palace Of The Golden Horses
Tarikh : 05/Mei/2018
Pengantin : Nursyafiqa & Muhammad Redzuan Zaki

P/S : nie semua kerja cousin aku jugak . . HAHAHA . . by the way , eja pengantin pun salah lagi . . tak apa , nanti aku hantar dia masuk tadika . . . :xD
blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Our Love Story

Guys . . petang nie , aku story sikit tentang kisah aku and 'hubby' aku sekarang . . before aku and dia couple . . just story-story okey . . tapi tak lah sweet macam your love story . . nie just suka-suka je nak shared . . :)

********************
first , aku kenal hubby aku kat Tagged . . mula-mula aku confuse jugak . . tak tahu nak add dia atau tak . . then , aku fikir-fikir , add je larh . . as friend . . bukan apa pun kan . . so , aku pun kenal-kenalan larh dengan dia . . kalau tak silap aku , aku kenal dia bulan 12 tahun 2009 . . time tu , dah nak penghujung bulan . .

then , aku and dia beralih tempat pulak . . dari Tagged , kami pergi ke Myspace . . tak best wa cakap lu ! boring giler kat Myspace . . lepas tu , aku and dia pergi ke Tagged semula . . kat Tagged , boring jugak tapi tak lah macam kat Myspace tu . . beberapa lama lepas tuh , aku ajak dia main Kawanlah.com . . Kawanlah.com nie tak famous , tapi best aw ! tapi tak kekal lama , kami pergi ke Tagged semula . . macam tuh larh kerja aku berdua . . ngeeee ~ lastly , kami pergi ke Facebook . . haaa . . kekal sampai sekarang . . :)

hahaha . . dalam bulan mac , aku dah mulai serasi dengan dia . . aku dah mulai suka kat dia . . sayang ? erkhhh . . ada larh jugak sayang dia . . hehehe . . aku still ingat lagi time tu , aku ada bagi nombor handphone aku kat dia . . lepas tu , terus dia mesej kat aku . . ngeeee ~ aku sayang dia !

tapi , something happen larh . . kalau dia tahu aku ada couple , confirm dia tak layan aku . . huh . . benci aw ! rindu giler aku kat dia . . tapi tahan je larh . . dia menghilang diri time aku couple . . dia muncul time aku single . . waw ! sweet . . macam tahu-tahu je . . :xD

then , dalam 02/05/2010 . . malam tu , aku and dia cakap pasal hati and perasaan . . urghhhh ! malam-malam layan pasal hati and perasaan , memang sweet ! romantik ! i love it ! malam tu aku ngaku yang sayangkan dia . . yesss . . malam tu aku jujur pada dia yang aku sayangkan dia . . aku sayang dia sangatsangat . . tapi malangnya , dia tak minta aku jadi couple dia . . fine . . :(

03/05/2010 ialah malam yang bersejarah untuk aku . . malam tu aku busy giler . . pukul 8malam aku keluar dengan kawan baik aku . . nak pergi kedai untuk copy paper-paper tentang kerja kursus sejarah . . dalam pukul 9.45malam , baru balik . . letih giler . . then , bila sampai rumah , aku pun baring tepi katil kejap . . nak hilangkan letih sebelum pergi mandi . . time tu aku tengah mesej dengan dia . . tepat pukul 10malam , aku dapat mesej . . "Sudi tak awak jadi makwe saya ?" . . yahooooo ! impian aku jadi kenyataan . . lepas baca mesej tu , terus aku jatuh dari katil . . terkejut punya pasal . . aku pun apa lagi , setuju je larh . . :)

lastly , sampai sekarang aku masih bersama dengan dia . . so happy ! kekal jugak hubungan aku dengan dia . . aku doakan semoga hubungan dan dia kekal hingga ke akhir hayat . . amin . . . :)



P/S : sayang cinta , sayang , rindu abang sangatsangatsangat . . jangan tinggal sayang aw sebab sayang tak akan tinggalkan abang . . muahx ~


blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Jiwa Hot

Salam semua . . pagi nie aku sudah blur and biul kejap kepala otak aku nie . . nie semua sebab 'hubby' aku ganggu aku tidur . . huwarghhhh ! tengah mimpi best-best , handphone pulak menjerit macam orang giler . . tengok nama , My Hubby . . adoiiii . . *sayang , you're too much . .






okey-okey . . jangan ikut aku mengarut tak tentu pasal lagi . . HAHAHA . . okey ! tengok tajuk entry aku tu . . poyo je . . kankan ? HAHAHA . . whatever ! do i care hah ? erkhhhh . . by the way , nie semua untuk Farah . . budak yang perlu bangkit dari kekecewaan yang dibina oleh orang yang tersayang . . yeah ! be strong farah . . you can do it . . i know you . . :)

haaa . . kes farah nie sebab pakwe dia tinggalkan dia . . how dare you azree ? pengecut betul larh . . tinggalkan perempuan macam tu je . . dayus ! simpang malaikat 44 . . tak ingin aku dapat pakwe macam tu . . hanya tahu lukakan hati perempuan . . insyaallah . . nanti kau akan dapat pembalasannya . . bukan susah sangat pun . . kau buat orang merana , nanti kau pulak yang merana . . trust me ! grrrrrrrr ~

haish . . tak boleh blah betul aku . . kalau kau tak bahagia dengan farah , kenapa kau tak beritahu awal-awal eakh ? asal kau biarkan dia simpan angan-angan yang tinggi untuk terus bersama dengan kau ? mana sifat kemanusiaan kau ? umur je dah 18 tapi perangai macam setan budak tak ada pelajaran !

aku bukan apa . . farah tu kawan aku walaupun aku tak pernah jumpa dia . . aku respect dia sebagai kawan aku and aku respect kau sebagai pakwe dia . . tapi lepas kau buat dia macam tu , respect aku pada kau dah kosong . . tak ada ! haish . . kau nie memang DAYUS ! ! ! untuk itu , aku ucapkan pada kau azree - terima kasih daun keladi , harap kau cepat mati ! *ciplak ayat zuai kejap . . sorry zuai . . :) blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Homework ?



Ayooooo ! homework berlambak . . tapi aku still buat blur untuk siapkan homework . . adoiii . . confirm takkan siap punyer lah . . aku berani JAMIN . . hahaha . . nie semua kes malas . . mesti cikgu naik hantu nanti kalau tak siapkan . . hehehe . . :xD



actually , sebelum cuti hari tu . . aku lah budak yang paling kecoh sekali . . yer lah . . excited nak cuti and nak siapkan semua homework . . semua buku member , aku pinjam . . hahaha . . skema jewp ! penuh buku dalam beg tapi satu pun aku tak keluarkan . . aku just keluarkan buku matematik moden . . hehehe . . :xD



sekarang nie , aku nak siapkan homework yang mana sempat buat . . kalau tak , sambung esok . . ahad nie , hantar cikgu . . hehehe . . harap-harap aku sempat siapkan . . amin . . :)

blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Cousin Punya Kerja !

Hey readers ! try korang tengok picture bawah nie yang merangkap kad jemputan sementara aku . . hehehe . . sweet tak ? cousin aku punya kerja . . ngeeee ~ macam lah tak ada kerja lain nak buat . . saje-saje buat zakat fitrah untuk aku . . HAHAHA . . by the way , aku suka kad nie . . :)



credit to my cousin : Atikah Mustafa blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sweet Sour In Love



aku sayang dia . . aku cinta dia . . aku rindu dia . . dia ! dia ! dia yang mencuri hati aku ! oh ! hahaha . . angau aku kejap . . uh . . biarlah . . aku angau pasal dia je . . bukan orang lain pun . . ngeee ~



semalam aku borak-borak dengan dia . . urghhh . . tak sedar kredit dah nak habis . . huwarghhhhh ! aku masih rindukan dia . . rindu sangatsangatsangat . . best je cakap dengan dia semalam . . tak bosan pun . . sumpah ! sikit pun tak bosan . . syok je cakap walaupun dia buli aku . . ngeeeeee ~



sekarang nie , aku dah tak boleh nak mesej dengan dia . . sebab kredit dah tak ada . . duit pulak tengah nazak . . kosong dalam purse . . uh . . nasib malang betul . . aku nak dia ! nak dia ! nak dia !



hurm . . semalam sebelum tidur , aku tiba-tibe teringat janji dulu . . janji yang tak nak berpisah lagi . . urm . . yer lah . . aku memang dah janji yang aku takkan berpisah lagi dengan dia . . ngeeee ~ malu-malu . . HAHAHA . .
blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

I'm Sorry



bersalah ? aku bersalah ? huwarghhhhh ! aku bersalah . . bersalah pada dia . . siapa dia ? urghhhh . . orang yang paling aku sayang . . yer . . orang tersayang . . :(



awakkkkkk ! saya minta maaf sebab buat awak macam tu . . saya tak sengaja lah . . bukan niat saya nak tinggalkan awak tadi . . saya pergi jalan-jalan dengan kawan saya . . saya bawak motor . . nanti kalau saya mesej , mesti awak henti mesej . . yer lah . . saya kan bawak motor . . hurm . . :(



urm . . aku menyesal sebab buat dia macam nie . . nanti mesti dia fikir bukan-bukan kalau aku asyik tinggalkan dia . . urghhhhh ! mesti dia fikir aku dah bosan hidup dengan dia sedangkan aku tak pernah bosan pun dengan dia . . tak pernah . . :(


blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

9 Bulan Bersama



Selamat Pagi Cinta . . hehehe . . happy happy happy and happy sangatsangatsangat . . nak tahu sebab apa ? nak tahu ? ehem-ehem . . meh sini aku beritahu okey . . hahahahaha . .



actually , hari nie dah genap 9bulan aku ber'couple' or berchenta dengan 'hubby' aku sekarang . . wahhhh . . happy giler . . tak sangka dah 9bulan aku dengan dia . . urm . . aku rasa macam baru je lagi aku dengan 'hubby' aku sekarang . . hehehe . . :)



by the way , aku nak sangatsangat hubungan nie kekal selamanya . . taknak pisah dengan dia . . because i love my hubby so much . . ngeeee ~ sweet sour in love . . HAHAHAHA . .



aku sayang , cinta dia sangatsangatsangat . . tak pernah aku sayang orang lain macam aku sayang dia . . sebab dia terlalu istimewa untuk aku . . yeah ! amat-amat istimewa untuk aku . . untuk itu , aku taknak gaduh-gaduh and putus dengan dia lagi . . muahhhhhxxxxxxx . . . :) blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Penangan Tidur Lewat


morning guys . . erkhhhh . . mengantuk lagi larh . . asyik menguap je lagi nie . . semalam tidur lambat meyh . . pukul 1.30pagi baru aku tidur . . sebab ? sebab aku tak mengantuk . . biasanya pukul 10.30 tu aku dah mengantuk tahap babi cipan dah . . hurm . .



semalam aku call 'hubby' aku dalam pukul 11.40malam . . then , borak-borak blur sampai pukul 12.40 . . sejam je sebab kredit aku dah habis . . ngeeee ~ geram . . tak puas lagi borak-borak nie . . so , 'hubby' aku nie macam tahu-tahu je yang aku tak puas lagi cakap , dia pun call aku . . sampai pukul 12.55 . . erkhhh . . kredit dia pulak habis . . sedihnya !


awakkkkkkk ! tak puas lagi cakap . . nak lagi . . nak lagi . . ngeeee ~ best cakap dengan awak . . sebab saya jadi mereng kalau cakap dengan awak . . HAHAHA . . :xD
blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kenangan Sebelum Cuti !


hyep guys . . aku nak share something lah . . yang terjadi semalam kat sekolah . . hadiah sebelum cuti sekolah . . ngeeee ~ bukan sorang yang kena tapi semua student dalam kelas aku nie . . malu siot !

macam nie . . semalam dalam pukul 10.20 pagi , cikgu ramli masuk dalam kelas aku . . then , bila cikgu berdiri depan pintu kelas , semua student dalam kelas just tengok je . . tak ada yang bangun and bagi salam . . termasuk aku tengah syok usik kawan aku . . cikgu ramli pun apa lagi . . hangin satu badan lah jadinya . .

then , cikgu ramli suruh semua student berdiri . . bagai lembu dicucuk hidung . . semua student berdiri . . cikgu ramli suruh berdiri atas kerusi . . *adooiii . . malu cikgu . . macam budak-budak darjah 1 . . hehehe . . semua naik atas kerusi and berdiri tegak . . cikgu ramli pun start membebel . . pot pet pot pet . .

aku nie yang duduk hujung and belakang sekali dalam kelas pun tergelak bila tengok semua kawan-kawan aku berdiri . . shafiee yang tinggi tu terpaksa bongkok sikit sebab kepala dia nak terkena kipas . . hahahaha !



bagi aku . . nie lah hadiah yang paling GEMPAK aku pernah terima sebelum cuti sekolah . . terima kasih cikgu ramli . . saya amat hargai pemberian cikgu yang BERNILAI nie . . hehehe . . :xD


blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Thanks Sebab Buat Aku Nanges !

Zaki . . thnks sebab buat aku nanges petang-petang macam nie . . aku ingatkan kau nie baik tapi tak . . apa salah aku kat kau eakh sampai kau buat macam nie ? aku dengan kau dah lama couple . . dah nak masuk 9bulan , tapi perangai kau makin lama makin jahat aku tengok . . teruk betul . . = ,='

tadi lepas aku mandi , aku tengok ada notification kat facebook aku . . bila aku buka , aku tengok ******* **** accepted your friend request . . arghhhhhh ! ! dah sah-sah kau remove aku dari jadi friend kau kat facebook . . wow ! tak apalah kau buat macam nie . .

dengar sini yer ! selagi masih boleh sabar , aku akan sabar . . bila tahap kesabaran aku dah habis , semuanya akan berakhir . . BERAKHIR . . by the way , terima kasih banyakbanyakbanyak sebab buat aku nanges macam orang bodoh . . :( blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Jika Aku Sudah Tiada

Salam jumaat semua . . okeyokey . . hari nie aku shared something . . maybe nie sentimental or jiwang sikit tapi ada aku kisah ? aku tak kisah lah asalkan aku puas . . yeah ! asalkan aku puas . .


Jika aku sudah tiada . . sama macam lagu band hujan tuh kan ? 

Bila, aku sudah tiada
Simpan semua laguku
Jangan di tangis selalu
Mungkin, itu sementara
Bila jumpa pengganti ku
jangan di lupakan aku
tiada ? sinonim dengan meninggal dunia , menghilangkan diri and sewaktu dengannya lah . . so , bagi aku sekarang , tiada tu meninggal dunia atau mati . . yewp . . semua akan mati bila dah tiba ajalnya . . sebab ajal dan maut ditangan Tuhan . . kankan ?
okeyokey . . sebelum nyawa aku nie dicabut , aku nak minta maaf pada semua orang . . kalau aku ada buat salah dan silap , tolong maafkan aku yewp . . antara sengaja atau tak sengaja . . aku sayang korang semua sangatsangat . .
untuk my 'hubby' . . ilysm . . sayang , cinta and rindu awak sangatsangatsangat . . jangan lupa saya aw . . jaga diri baikbaik aw . . terima kasih sebab sayangkan saya selama nie . . saya hargai sangatsangat . . saya minta maaf sebab pernah kurang ajar , buat jahat , marahmarah or buat papew je lah kat awak selama nie . . maafkan saya aw !
my family . . ilysm . . muahxxxx . . saya sayang ayah , ma , kak , abang din , kak ida & abang sangatsangat . . korang family terbaek untuk saya ! terima kasih sebab jaga , didik and berikan kasih sayang pada saya selama saya bernafas . . hanya Tuhan yang boleh membalas jasa-jasa korang . . adeq sayang semua . . :)

blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sekolah ? Tak Pergi !

Salam petang untuk semua . . hehehe . . hari nie aku tak pergi sekolah  . . kes ? kes tak belajar . . daripada aku duduk sekolah macam tunggul kayu , baik aku duduk rumah . . boleh tengok tv , main games , online , update blog and bla . . bla . . bla . . . :xD


okeyokey . . petang nie aku bosan tahap babi cipan . . sebab ? sebab tak ada kerja nak buat . . nak keluar ? hari hujan . . nak tengok tv ? tak ada cerita best . . online ? tak ada siapa yang special online . . so , itu pun bosan . . grrrrrrrrrrr~


hurm . . okey ! aku dapat idea . . dengar lagu sambil buat homework . . okey lah tu . . kankan ? hehehe . . fine ! masa bermula . . siapkan homework ! :) blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Malas !

Arghhhhhhhhhhhhhhhhh ! malas . . malas . . malas . . sungguh aku malas sekarang nie . . apatah lagi buat homework and pergi sekolah . . memang itu aku sangatsangatsangat malas . . kalau bangun pagi time hari sekolah , memang liat giler nak bangun . . alarm dah bunyi pukul 6.10pagi tapi aku stop and sambung tidur . . bila pintu bilik bergegar , baru aku bangun . . sebab ? sebab my mum dah naik hantu . . hahahaha . . mana tak naik hantu kalau anak dara dia masih tak bangun lagi nak pergi bila jam dah tepat pukul 6.30pagi . . :xD


kalau tak sekolah pulak , pukul 8pagi tu . . mulut aku dah luas-luas menguap . . mengantuk punya kes . . hehehe . . kalau cikgu mengajar tapi tak banyak kali sangat pandang ke arah tempat aku , confirm aku tidur . . mengantuk . . kalau dengar suara cikgu dah tinggi or terjerit-jerit panggil nama aku , baru aku bangun . . kalau tak , aku tidur . . hehehe . . 

now ! penyakit malas aku nie makin teruk . . hahaha . . sampaikan nak beritahu yang aku nie dah mengantuk and nak tidur pun dah malas . . kalau malam-malam mesej , tiba-tiba aku tak reply dah mesej . . faham-faham aje lah . . kalau panjang umur , aku akan beritahu yang nie tertidur . . kalau tak panjang umur , insyaallah aku datang dalam mimpi dengan berpakaian putih . . ngeeeeeeee~
blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Mood : Blur !

blur je sekarang . . hahaha . . tak tahu kenapa tapi yang pasti , aku blur . . blur + malas + letih + mengantuk = tidur . . korang faham kan apa yang aku taip . . tak faham ? erkhhhh . . buat-buat laa faham okey ! kalau tak faham jugak , buang otak korang kat laut . . biar jerung makan . . :xD

okeyokey . . focus pulak pada entry aku nie . . aik ! jangan lari lagi . . baca dulu apa yang aku mengarut nie . . hehehe . . camnie , petang tadi aku ada latihan kawad kadet polis . . ayoooo ! ! letih tahap babi cipan nie . . sekarang aku ingat nak rilex-rilex . . tapi tak boleh laa . . sebab kalau aku rilex , maknanya aku tidur mati . . tak sedar apa-apa dah . . dah lah baju sekolah , homework dan sewaktu dengannya aku tak siapkan lagi . .

adoiii . . matilah aku esok . . confirm kena denda kalau homework tak siap . . apatah lagi kalau subjek agama islam . . confirm denda tahap 50-50 mati . . ustazah pulak jenis garang macam harimau tapi baik . . hahaha . . baik sangatsangat . . tegas pun yer jugak ! ngeeeee~~

okeyokey . . aku malas nak mengarut . . now , aku nak mandi , solat , iron baju , buat homework , makan , and lastly tidur . . esok bangun untuk ke sekolah . . sampai sekolah , sambung tidur . . hehehe . . :xD blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Blur

blur . . blur . . blur . . aku blur gila malam nie ! tak tahu nak buat apa . . main games ? bosan sudah ! mesej ? hurm . . no komen ! online ? sudah bosan jugak ! buat homework ? erkhhhh . . malas meyh . . hehehehe . . *apa lah kau iqa . . asyik malas je . . . :xD


malam nie . . otak aku blur . . blur sangatsangatsangat . . hehehe . . tapi dalam masa yang sama , aku tiba-tiba jadi hot . . yeah ! hot dah nie . . hot sangatsangat . . rasa-rasa macam nak marah and nak sakitkan hati orang je . . siapa lah akan jadi mangsa aku eakh ?

yeah ! aku dah tahu siapa akan jadi mangsa aku . . 'hubby' aku kowt . . mungkin lah . . sebab ? sebab aku akan kena tinggal . . yerkkkkk ! aku tak kisahlah kena tinggal pun . . sebab dah terbiasa sekarang nie . . lagipun , hubungan aku dengan dia pun , tak okey lagi . . ngeeee~

okey-okey . . sekarang aku nak sign out blogger . . log out facebook . . then , iron baju sekolah . . kemas buku-buku sekolah . . packing baju nak bawak esok . . lastly , tidur selena-lenanya . . taknak diganggu dengan dia !
blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

First Contest *ditag


First contest ! :)

yeah ! first join contest yang macam nie . . ngeee~ contest nie aku ditag oleh -mien- a.k.a Nur Minhalina . . pengajur contest nie ---> -Farzana Farzanto- . . jom join contest and follow blog dia . . sebab blog dia chantek and kemas . . *sedap mata memandang !

okey-okey . . join contest nie ada syarat-syaratnya aw :-

  • follow blog -Farzana Farzanto- [✔ DONE ! ]
  • buat entry pasal blog nie [✔ DONE !]
  • ditag kepada 5orang rakan blogger [✔ DONE !]
            -Myungdae-
            -Anne-
            -Along Usop-
            -SisDaa-
            -Mira Madihah-

okey ! semua sudah siap . .hopefully , aku memang contest nie . . :)
blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Benci ! Muak ! Geram !

Benci ! Muak ! Geram ! yeah ! itu perasaan aku sekarang . . itu yang aku rasa bila dengan kau . . semalam punya kes , sampai sekarang masih terbawa-bawa . . arghhhhh ! biar lah . . do i care ? huh ! i don't care larh . .


anyway , aku dah tak kisah kalau kau nak curang sekalipun . . aku tak kisah ! sebab ? sebab aku dah tak ada perasaan sekarang . . puas hati kan ? puas hati kau sebab dah berjaya buat aku macam nie ? buat aku jadi macam orang bodoh . . kan ? ! !


you know ? aku sayang dan cinta kau sangatsangatsangat . . tapi bila nie kau buat kat aku . . perasaan benci aku terhadap kau makin menebal dan pudarkan semua rasa sayang dan cinta aku pada kau . . so , kau jangan salahkan aku kalau aku buat sesuka hati aku pada kau !


bukan maksud aku nak balas dendam . . tapi aku nak lupakan kau ! lupakan semua apa yang dah aku lalui semasa dengan kau ! aku nekad ! nekad sangatsangatsangat . . jangan tanya aku kenapa aku buat semua nie sebab apa yang aku buat tu , ada penyebabnya . . . (!) blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

B****** Kamoo !

Perghhhh . . memang tertekan aku kalau macam nie selalu taw ! apa yang aku buat , confirm salah . . apa yang dia buat ? betul je semua . . bangang betul kau ! ingat aku nie tak ada perasaan ke apa ? semua pakai hentam je kan ? aku manusia jugak laa weyh ! ada perasaan . . lain laa kalau kau tu jenis manusia tiada perasaan !


hari tu aku chatting dengan seorang mamat nie , kau melenting bukan main lagi eakh . . kau buat andaian bukan-bukan . . tapi time kau chatting dengan BETINA lain , pandai pulak kau bagi alasan eakh ? siap ber'SUMPAH' lagi . . jangan ber'SUMPAH' , nanti makan diri sendiri pulak !


kau jarang online sekarang . . aku tahu kau kerja kan . . tapi aku ada ingat satu hari tu . . kau tak start kerja lagi . . time tu hari jumaat . . sebelum kau pergi solat jumaat , kau ada online dan pada masa yang sama , aku pun online jugak . . kau langsung tak tegur or poke aku . . aku tengok nama kau kat chatbox . . aku nak tegur tapi aku buat bodoh je sebab aku nak tengok kau tegur aku or tak . . kau langsung tak tegur aku ! ! sampai hati kau kan ! aku pulak yang terhegeh-hegeh pergi tegur kau !


kalau kau tak suka aku , just cakap je ! bukan susah pun . . just cakap kau tak sukakan aku . . aku no hal laa . . aku open je . . aku tak ada masa nak pujuk or bersentimental dengan orang yang dah tak sudi pada diri aku nie . . betul orang cakap . . seorang lebih baik daripada berdua ! sekarang dah terbukti . . berdua buat aku merana ! blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Jadual Aku Semakin Padat

Jadual aku semakin padat ? yeah ! betul tu . . jadual aku sekarang semakin padat . .  padat dengan aktiviti-aktiviti di sekolah . . urm . . pagi belajar seperti biasa . . petang pulak ada latihan kawad kaki , latihan bola jaring and bola tampar . .  huh !


adoiii . . dah lah setiap hari ahad and selasa aku terpaksa balik lambat . . lepas habis kawad , baru boleh balik rumah . . sebab ? sebab tak ada orang nak hantar aku sesi petang pulak . . so , aku kenalah bawa baju tukar and barang-barang lain . . hurm . . macam nak berkhemah pulak kat sekolah !


kawad kaki start pukul 4petang . . aku balik sekolah pukul 2.50 atau 2.10 . . hanya sejam lebih je aku rilex sebelum start kawad kaki . . so , boleh laa aku buat homework sikit-sikit . . kankan ? hehehe . . selasa nie start sudah latihan kawad kaki kadet polis untuk tahun 2011 . . ayoooo ! ! tak sabar-sabar sudah ! hehehehe . . :) blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tertekan

oh tidak ! aku betul-betul tertekan sekarang nie . . homework banyak gila tapi aku tak boleh siapkan lagi . . malas , tak larat , boring ! malas and tak larat sebab kena tulis  dan pakai otak untuk fikir jalan kira additional mathematic . . boring sebab asyik kena menghadap buku everyday !


cikgu sekolah aku langsung tak berhati perut larh . . tak reti-reti nak bagi student rehat . . kalau cuti sikit , homework berlambak ! kelas tambahan ! nie bukan cara nak cerdik yang betul larh . . kalau nak suruh student cerdik sekali pun , jangan laa macam nie . . nie cara buat student jadi bodoh and tertekan !

nama sahaja cikgu tapi BODOH ! langsung tak fikir kemampuan pelajar . . time cuti macam nie , pelajar nak juga rehat , bercuti , berjalan-jalan dengan family . . bukan duduk rumah asyik menghadap buku je . . baik jangan cikgu macam nie kalau itu pun tak boleh nak fikir ! blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Merentas Desa

Hari nie merentas desa . . letih gila weyh . . nak pengsan aku dibuatnya . . da lah jauh . . nak tercabut kaki aku nie . . cramp jadi kaki nie ! tapi happy jugak lah hari nie sebab enjoy je . . bebas tahap cipan kat sekolah . .


pagi tadi , semua pelajar kena pergi trek larian di padang . . biasalah . . sekolah sukan kan . . elite laa sikit . . hahaha ! so , bila dah berkumpul kat sana tuh , masing-masing sudah sibuk kemaskan apa-apa yang patut seperti tali kasut , tudung and etc . . tu bagi yang perempuan . . yang lelaki pulak , sibuk kemaskan tali kasut and ada jugak yang tukar baju . . hahahaha !


aku , rasyidah , ema , nadia , nadiah , syuhada , ida , ira , ayu and safiyah sibuk berborak . . hahaha . . bila  dengar cikgu lepaskan tembakan , terkocoh-kocoh berlari . . aku nie pulak sibuk kacau orang yang tengah berlari . . aku akan halang jalan mereka semua dengan berlari zig zag ! *nasib kau lah budak-budak !


last , aku and rasyidah tinggalkan semua member-member aku . . aku and rasyidah dah depan gila tapi mereka semua , bapak jauh lagi ! malas aku tunggu . . hehehe . . aku sampai sekolah tepat pukul 10pagi . . merentas desa mula pukul 9.10pagi . . so , hanya 50minit aku and rasyidah ambil masa untuk sampai ke sekolah balik . . hehehe . . dah cepat lah tu . . daripada member-member aku yang lain yang sampai kul 10.15 or 10.30pagi . . hahaha . . :xD


okey lah . . aku nak mandi kejap . then , nanti nak solat and tidur . . letih sangatsangat nie . . muach . . luv you all (!) blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Rindu !

Rindu kamu ! yeah ! rindu sangatsangat ! tak tahu kenapa . . biasanya aku rindu dia pun , kadang-kadang je . tapi sekarang , aku selalu rindukan dia . rindu sangatsangat ! urm . . :(


sekarang , aku tak mesej dengan dia . hanya Tuhan je yang tahu betapa aku rindukan dia . aku taknak pisah dengan dia lagi taw ! biarlah hubungan nie kekal selamanya . . amin . . :)


Nota kaki : entry yang sangat pendek hari nie . . ngeeee~ blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tunggul Kayu !

Tunggul kayu ? yes ! tunggul kayu yang bodoh . korang tahu kan apa itu tunggul kayu ? tak tahu ? urm . . buat aje lah tahu ! hehehehe . . . :xD


actually , semalam 'hubby' aku ada silat . . dari pukul 9.00 - 11.00 malam . . 2jam aku tanpa dia . . boring ! so , aku pun ambil keputusan continue aku punya homework sampai pukul 10.15 malam . . ayooo ! lagi 45 minit 'hubby' aku balik . . aku pun baca lah novel . . leka punya baca novel sampai pukul 11.30 malam . . tapi , satu mesej daripada 'hubby' aku pun tak dapat . . dia dah lupa aku ke ? :(


aku tunggu dia berjam-jam tapi dia lupakan aku . . sedihnya . . aku tunggu punya tunggu sampai tertidur . bangun tidur , tengok handphone . . satu mesej pun tak ada . sah ! dia lupakan aku ! kecewa hati aku . . :(



blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sportcheck ?

Sportcheck ? kantoi ? ngeeeee~ memang malu tadi meyh . cikgu lah nie punya pasal . macam tahu-tahu je apa yang aku pakai hari nie .  adoyai ! nasib baik handphone X3 aku nie tak kenal rampas . kalau tak ? memang tempah maut aku dengan my mum . . grrrrrrrrrrrrrrr~


pagi tadi , cikgu-cikgu disiplin buat sportcheck semua kelas . kelas aku di Block E di tingkat 3 , tapi kelas hujung sekali . so , semua informasi akan sampai ke kelas aku . ye lah . budak-budak kelas di tingkat 2 , yang sampaikan . aku nie yang bawa handphone , terkejut jugak sebab ada sportcheck . kalau kena rampas , memang akhir tahun nie lah dapat semula handphone . tapi aku buat bodoh je . handphone aku letak dalam poket macam biasa . member-member perempuan aku yang lain ? letak dalam tempat sulit . bodoh ! ngeeee~


bila cikgu-cikgu nie masuk kelas aku , salah seorang daripada cikgu-cikgu tu tanya . ada sesiapa yang bawa handphone . tapi seorang pun tak mengaku . termasuk aku . hehehe . . then , cikgu suruh keluarkan semua buku-buku dalam beg and bawah meja . aku pun keluarkan je laa . alamak ! cikgu suruh keluarkan juga barang-barang yang ada dalam poket . cilaka !


aku tak keluarkan pun handphone tapi aku keluarkan purse . hehehe . . cikgu tanya lagi , ada sesiapa yang make-up . kalau ada , sila keluar ke hadapan . aku pakai lip balm tak mengaku sebab ingat cikgu tak perasan tapi kantoi jugak ! *padan muka kau iqa ! nasib lah . . tak ikut peraturan sekolah . . . (!) blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Denda ?

Huwarghhhh ! tadi kena denda kejap . kes ? kes tak siap homework agama islam . memang best . blur jadi muka nie . muka orang yang tak ada perasaan . hahaha . . tapi dalam hati ? bengkek beb !


actually , aku and beberapa budak kelas aku yang kena denda nie ada sebab . nak tahu sebabsebabnya ? ngeeee~ malu aku nak beritahu . *buat apa kau malumalu iqa ? kan kat atas tu kau dah beritahu .


hahaha . . aku semua kena denda sebab tak siap nota tilawah al-Quran yang ustazah suruh buat minggu lepas .  just copy dalam buku teks tu aje . tapi yang boleh tak siap tu , sebab dalam buku teks , tulisan jawi . adoyai ! memang slow lah jadi kepala otak kalau nak merumikan pulak nie .


so , ustazah pun suruh berdiri bagi sesiapa yang tak siap . aku pun dengan BANGGA nya berdiri . . hehehe . . ustazah pun tanya lah kenapa tak siap . aku pun terus bagi alasan yang munasabah iaitu "ustazah , homework banyak lah . mana sempat nak siapkan semua nie .  homework math moden , add math , bm , kimia and so on laa . .". .ustazah pun tanya aku satu soalan bonus "owh . . tak sempat nak siapkan . . so , homework yang lain siapkan tak ? " . ."tak sempat nak siapkan ustazah . . masa terlampau suntuk ! "


grrrrrrrr~ lastly , aku semua dapat amaran pertama dan terakhir iaitu sesiapa yang tak siapkan nota sekali lagi , kena salin nota semula dalam jawi . . tiada lagi RUMI . . blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Menangis

Menangis ? ah . . cengeng betul aku nie . ahaks . . biar lah . . ada aku kisah ke ? diri aku . . kankan ? hehehe . . *memang lah diri kau . . takkan diri hantu pulak !


sebenarnya , aku nangis sebab homework . homework banyak gila weyh . baru 2minggu sekolah , tapi homework entah apa-apa . chemistry , physics , bahasa melayu , agama islam , mathematic , additional mathematic . . banyak kan ? chemistry kena buat nota sendiri . . sekarang dah belajar chapter 2 . . so , terpaksa lah buat nota chapter 1 & 2 . . physics pulak , ada sikit lagi nota . . bahasa melayu , kena buat sinopsis & plot tentang novel renyah . agama islam kena buat nota sendiri jugak . mathematic kena buat review question dalam buku teks . additional mathematic kena jawab soalan dalam buku teks jugak . . urm . . . :(


nak mampus aku nak buat semua nie . kalau sikit-sikit tak apa lah lagi . nie banyak gila tahap cipan . dah lah esok kena hantar kat cikgu . mana lah sempat . dah lah aku jenis slow kalau menulis . nak bagi chantek sangat tulisan . baru nampak kemas . 


OMG ! hope aku dapat siapkan semua nie . semalam dah nangis sebab tengok homework yang berlambak nie . takut tak sempat nak siapkan . okeyokey . . sekarang aku nak buat homework mathematic dulu . then , baru buat homework lainlain . . goodbye guys ! blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Aku Cemburu

Aku cemburu ! cemburu ! cemburu ! cemburu menguasai diri ini ! cemburu sangatsangat nie . . cemburu pada kau ! nak tahu kenapa ? nak tahu ? nak ? nak ? okey . aku akan beritahu kau kenapa aku cemburu pada kau !


first , aku cemburu pasal semalam . pasal budak betina form3 yang nak chatting dengan kau . budak betina form3 yang kurang ajar , perasaan cantik and so on . . nak chatting dengan kau ? chatting lah . memang aku nampak macam tak kisah , tapi dalam hati aku ? ada kau tahu ? ada ? ada kau tahu macam mana perasaan aku ? tak ada kan ? !

second , budak betina form4 yang kau minat dulu tuh nak chatting dengan kau pulak hari nie . memang budak betina form4 nie , aku benci tahap cipan babi lah . aku tak tahu kenapa . tapi yang pasti , aku start benci dia lepas aku tengok picture kau dengan dia . aku benci gila ! ! !

kau tahu tak ? kau tak pernah faham perasaan aku . susah sangat ke kau nak tahu yang aku cemburu ? aku sayang kau ? aku cinta kau ? takkan tu semua pun aku mesti beritahu kau . kau sendiri tahu yang aku nie jenis tak pandai meluahkan perasaan or berjiwang-jiwang nie . huh . . SIAL betul lah .

da larh wey . cukup dengan semua nie ! semuanya dah berakhir . . BERAKHIR . . hati aku dah nekad . . nak lupakan semua nie . . nak lupakan BOYFRIEND and KENANGAN PAHIT yang pernah aku lalui . .

by the way , budak betina form3 tu bernama FATIN SABRINA and budak betina form4 tu bernama ANISAH AZLAN !
blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Nota Kimia

Perlukan nota kimia ! nota kimia ! nota kimia ! adoiii . . amat menyedihkan sekarang nie . sungguh sedih . aku nak nangis dah nie . nak nangis ! nak nangis ! cepat pujuk aku biar aku tak nangis . . *iqa dah buat perangai gedik dia . .


cikgu aku nie pun satu . ajar kimia tapi nota kena buat sendiri . pandai-pandai lah ambil point-point penting dalam buku teks .  adoiii . . geram betul aku dibuatnya . kalau senang nak ambil point , boleh tahan . nie tak susah , tak senang . tak ke pelik tuh ?


tapi aku bernasib baik sangat-sangat . adik kepada abang angkat aku sama kelas dengan aku . so , tadi aku beritahu abang angkat aku yang aku perlukan nota kimia . abang angkat aku yang baik hati nie akan bagi nota kimia yang ringkas untuk aku tapi melalui adik dia . hehehe . . alhamdulillah . senang sikit kerja aku kalau macam nie . tak payah-payah nak peningkan kepala yang dah serabut nie .


esok adik dia akan bagi ke aku tapi hari ahad nie aku nak hantar semula sebab takut adik dia nak guna . nextime aku akan pinjam lagi . . :) blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Pindah Sekolah ?

Pindah sekolah ? oh no ! aku akan terpisah dengan kawan baik aku . Tasya ! jangan lah pergi sekolah tu . kekal lah dekat DESSO nie . DESSO nie kita kenal , kita berkawan , kita berjuang ! tapi kenapa nak tinggal DESSO nie ? urm . . jangan lah tinggal DESSO . marilah kita bersama-sama berjuang sekali lagi untuk kali terakhir pada SPM 2012 nanti . :(


Tasya ! kau mesti janji dengan aku yang kau akan jaga persahabatan kita nie sampai akhir hayat . we are best friend forever okey . sebab aku akan sentiasa jaga hubungan persahabatan kita nie . aku sayang kau sangat-sangat . kau kawan aku yang terbaik !


urm . . kau tinggalkan DESSO untuk mengejar cita-cita kau . so , pergilah kawan . aku akan selalu sokong dan aku selalu ada dibelakang kau . aku tahu kau telah pilih jalan yang terbaik untuk diri kau . pergilah ! kejar lah cita-cita kau itu . . :(



Ya Allah, panjangkanlah umur sahabatku Kurniakanlah kesihatan yang baik padanya,terangi hatinya dengan nur pancaran iman.Tetapkanlah hatinya,perluaskanlah rezekinya, dekatknlah hatinya kepada kebaikan,jauhkanlah hatinya pada kejahatan,tunaikanlah hajatnya baik hajat dalam agama,dunia dan akhirat
Ya Muhaimin,jika dia jatuh hati izinkanlah dia menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut padaMu agar tidak terjatuh dia dalam jurang cinta nafsu?Jagalah hatinya agar tidak berpaling daripadamelabuhkan hatinya pada hatiMu.jika dia rindu,rindukanlah dia pada seseorang yang merindui syahid di jalanMu
Ya Allah, Jangan biarkan sahabatku tertatih dan terjatuh dalam perjalanan panjang menyeru manusia kejalanMu jika kau halalkan aku merindui sahabatku,janganlah aku melampaui batas sehingga melupakan daku pada cinta hakiki,rindu abadi dan kasih sejati hanya untukMu
Ya Allah kurniakanlah sahabatku kesenangan,ketenangan,kecemerlangan hidup di dunia akhirat kelak..
blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Homework oh Homework !

Oh homework ! sabar lah dulu . aku tak larat nak siapkan lagi . cikgu aini dan cikgu ribuan . . maafkan saya . saya tak larat nak siap nota fizik cikgu aini dan tak larat nak siapkan latihan matematik moden cikgu ribuan . sama juga dengan cikgu tarmizi . saya tak larat nak siapkan latihan matematik tambahan cikgu . *banyak lah kau tak larat . mengaku je lah yang kau nie malas !


huwarghhhh ! tekanan betul lah kalau asyik macam nie . kepala aku pening sangat-sangat sekarang . harap-harap aku tak demam . ye lah . nanti kalau demam , kang susah . da lah sesi persekolahan baru bermula , tapi aku dah ambil MC . ngeeeeee~


hey guys ! aku makin tak larat dah nie . nak iron baju sekolah and nak tunggu hubby aku pergi silat pulak . lepas dia pergi , aku nak tidur . mungkin tak sempat nak tunggu dia balik , sebab tak larat . letih jadinya sekarang nie . tak update panjang-panjang , pendek sudah ! blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Additional Mathematic

Homework additional mathematic aku belum siap lagi . bukan susah sangat homework tu . just salin nota-nota yang dalam buku teks and jawab beberapa soalan . soalan pun senang lagi sebab baru chapter one kan . nanti dah lama-lama , susah laa jawabnya . urm . . kerja senang pun , aku still malas lagi nak buat . *bila lah kau nak berbuah iqa . . .


okey-okey . sekarang nie aku malas nak membebel panjang-panjang pasal add math nie sebab aku sekarang makin busy . busy dengan study . sekarang nie pun baru balik sekolah . then , nak sambung buat homework add math and math moden . OMG ! banyak kerja sekarang nie . nasib baik add math minggu depan pulak .

now ! aku nak siapkan aku punya homework . nextime kalau aku dah tak busy sangat , baru aku update blog aku nie banyak . *banyak lah kau nak update banyak-banyak . idea pun tak ada !
blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Lagu Oh Lagu !

tadi aku main folder lagu kat notebook aku nie . . tetiba aku tersalah pada lagu nie . . first , aku tak berapa layan sangat . . bila aku dengar and hayati lirik tu betul-betul . . aku jadi suka . . lagu nie memang best !


Sukarnya untuk ku lupakan
Sinar matamu yang menawan
Terbayang-bayang tiap masa
Senyumanmu menggoda
Kehangatan terasa di jiwa
Tika kau lafaz kata cinta
Nafas terhenti seketika
Seakan sukar ku percaya
(Korus)
Ku juga mencintai dirimu
Mengapa sukar ku luahkan
Bukan sengaja ku menahan
Bibir membeku lidah terkelu
Ku juga mencintai dirimu
Kau amat sempurna buatku
Bukan saja aku biarkan
Kan ku ucap jua padamu
Sukarnya untuk ku ucapkan
Ku takut akan kehilanganmu
Akan ku buat segalanya
Untukmu kekasihku
Cuma satu yang belum terluah
Kalimah cinta kau nanti kan
Bila masa dan ketika
Tidak dapatku menjawabnya
(Ulang korus)
Semalaman…
Ku menunggu panggilanmu
Pabila terdengar suaramu
Ku lupa segalanya
(Ulang korus)

(Saiful - Ku Juga Mencintaimu)

Di manakah pemandangan terindah di dunia?
Puas ku cari setelah jauh melangkah
Hingga takdir menyuluh ke arah mu
Ku temu pemandangan itu terlakar di wajahmu
Dengan setiap renungan
Terpesona ku rasakan
Dengan setiap belaianmu hati makin tersentuh
Oh kasih, oh kasih
Ku berterima kasih
Padamu kerana menyempurnai hidupku
Dan sakit dah sungguh aku asyik terjatuh
Jatuh cinta dengan kamu
Dalam berjuta-jutaan lagu
Tiada satupun dapat menenteramkan kalbu
Melainkan bila kau menyebut
Ke telinga bahawa kau juga sayang padaku
Dengan setiap lafaz kata
Harapan makin menyinar
Untuk kita bersama membina hidup bahagia
Oh kasih, oh kasih
Ku berterima kasih
Padamu kerana menyempurnai hidupku
Dan sakit dah sungguh aku asyik terjatuh
Jatuh cinta dengan kamu
Ku rasa setuah-tuah manusia
Nikmati hidup dengan wanita yang ku cinta

(Adam - Jatuh)

Bowling

Horayyyyy ! hari nie aku pergi main bowling . . memang gempak giler meyh ! aku and cousin aku nie . . memang hot giler . . buat tempat tuh macam rumah sendiri . . bising je dengan mulut aku berdua . . hahaha . . asyik terjerit-jerit macam tak pernah main . . HAHAHA . . :xD



hari nie aku syok and happy giler . . SUMPAH ! dah lama aku tak main bowling . . last main , tahun 2009 . . tu pun main kat Stadium di Terengganu tu sebelum runtuh . . HAHAHA . . kali nie main kat Mesramall . . Mesramall ? ayoooo ! giler aku kejap . . nak shopping tapi tak sempat . . kesian pulak . . kankan ?



huh . . by the way , sekarang pinggang aku dah sakit . . urat-urat dah berbelit-belit nie . . HAHAHA . . okey larh . . aku nak rehat sekarang . . sebelum tuh , aku shared beberapa keping gambar yang aku snap untuk hari nie . . daaaa ~

Kesepian

huwarghhhhh ! bosan tahap cipan hari nie . . handphone tak berbunyi . . internet buat-buat sakit jantung pagi tadi . . perghhhhhhhh ! memang best internet buat-buat sakit jantung . . tak boleh aku nak ber'FACEBOOK' . . pukul 6 tadi , baru boleh online sebab internet dah okey . .

guys ! aku bosan giler weyh hari nie . . sehari suntuk handphone aku tak berbunyi . . dah larh handphone tak ada kredit . . duit pulak tengah nazak lagi nie . . nak top up pun , kena bagi ayat-ayat bodek dulu kat ayah aku . . kalau tak , jangan harap aku dapat duit . .

grrrrrrrrr ~ sepi betul hidup aku hari nie . . nak nangis aku kalau asyik macam nie . . dah larh dua , tiga hari nie penyakit aku nie selalu menyerang . . bila malam sikit , mula larh sakit tuh beroperasi . . haish . . sakit apa larh yang aku kena nie . . :(

okey guys ! aku dah tak larat nak menaip panjang-panjang . . sebab aku dah malas . . aku nak baca novel cinta romantik komedi pulak . . best giler . . HAHAHA . . okey larh . . tata guys !


nota kaki : to my 'hubby' . . I MISS YOU SO MUCH . . call me please ! :(

Arnab ?

hey . . aku nak tanya nie . . aku nie macam arnab ke ? haish . . tak pun . . kankan ? muka aku tak macam arnab . . kankan ? hehehe . . arnab oh arnab !

nie semua berpunca daripada emey . . bekas budak form6 sekolah aku . . dia comment picture aku kat facebook . . ada ke patut dia cakap "comey nya dia . . macam arnab . . " . . ayooooo ! lu memang bikin wa panas emey ! sabar aje larh . . emey memang suka buat aku hot taw ! 'hubby' aku pun satu . . panggil aku arnab jugak ! geram taw !

ini gambar aku itu !

ini arnab yang aku curi !

haaa . . korang tengok ! apa yang sama antara aku and arnab nie . . gigi ? erkhhh . . gigi aku chantek ! tersusun kemas aw ! hehehe . . pipi ? pipi arnab tembam ke ? errrr . . itu aku tak tahu . . lastly , mata ke ? aku tak tahu pasal mata . . HAHAHAHAHA . . :)

Hanya Sekadar Peneman . .

guys ! miss you all larh . . rindu pulak bila lambat update blog aku nie . . ngeeee ~ well , hari nie aku nak shared korang tentang satu lagu nie . . alaa . . lagu untuk orang yang putus ditengah jalan . . HAHA . . i mean lagu PELAMIN ANGANKU MUSNAH nyanyian Azie . . best lagu nie . . kankan ? try korang dengar betul-betul . . memang best . . aku kalau dengar lagu nie , confirm sekali dengan lirik aku hayati . .

weyh . . sejak 2 , 3 hari nie . . aku selalu dengar lagu nie . . urm . . ada apa-apa petanda ke ? erkhhhh . . harap-harap tak . . mungkin cuma mainan perasaan . . urm . . :(

Masih lagi tidak terlewat
Untuk aku ucap tahniah
Di atas kehadirannya
Menggantikan aku

Pastinya oh hidupmu
Akan lebih bermakna
Dan aku usah kau kenang
Walau kita pernah berkasihan

Maafkan diriku ini
Kerna tidak hadirkan diri
Di sewaktu hari
Persandinganmu

Adakah kau ingin lihat
Air mata ini berguguran
Puaslah hatimu kini
Memainkan perasaanku selama ini

( korus )
Masihkah dengan janjimu
Apapun jadi akulah pilihanmu
Engkau sanggup hapusi cinta yang lalu
Ku angankan pelamin indah untuk kita berdua singgah
Sayangnya... Semua musnah

Kau buat malamku jadi gerhana
Dan hidupku tiada maknanya
Hanya bernyawa namun tak bermaya

Terkadang aku merasa menyesal
Kerna telah sehabis daya
Aku cinta dirimu kasih
Akhirnya aku sendiri
Tersisih...

( ulang dari korus )

Bisa sungguh luka ini
Walau tak berdarah

Aku Ada Perasaan !

hey . . hari nie aku lambat sikit update . . biasalah . . makin busy sekarang . . hari balik sekolah . . rilex kejap terus pergi sekolah semula . . ada kawad kaki . . erkhhhh . . stress aku kalau macam nie . . tak sempat nak atur jadual harian aku . . homework berlambak ! tapi satu pun aku tak buat . . tak sempat . . balik kawad aje kawad , aku rilex , iron baju and tidur . .



okey-okey . . stop talking . . listen here ! HAHAHA . . aku sebenarnya tengah sedih , buntu and keliru . . you know why ? alaa . . pasal semalam lah . . hurm . . semalam , start pukul 11.07malam , aku dah tak layan dia . . sebab tahap kesabaran aku dah habis . . sumpah ! aku dah tak boleh sabar . . apa yang pendam selama nie buat aku jadi tension . . :(

okey . . tadi aku reply mesej dia . . sebab aku rasa aku tak patut buat dia macam tu . . siapa aku nak hukum dia kan ? siapa aku dihati dia untuk buat dia macam orang bodoh ? siapa aku nak kata dia macam-macam ? urm . . betul tak ?

untuk dia . . aku minta maaf sangatsangatsangat . . aku bukan sempurna untuk kau ! mungkin betul apa kau cakap kat aku semalam . . urm . . by the way , aku mengaku yang nie PENTINGKAN DIRI SENDIRI , EGO TINGGI , JAHAT  and so on lah . . so , aku rasa kau sepatutnya tinggalkan aku . . tinggalkan aku and cari orang yang lebih baik daripada aku !

Aku Nekad !

Benci ? Yes ! itu lah yang aku rasa sekarang . . kurang ajar kau minah ! dasar betina gatal miang . . kalau orang chatting dengan boyfriend kau , pandai pulak kau hot eakh ? kau marah macam orang putus urat saraf . . time kau chatting dengan boyfriend aku ? tak apa pulak ? sial !

kau ingat aku suka sangat kau ke ? kau ingat aku ikhlas nak berbaik-baik dengan kau ? kau ingat sikit weyh . . aku and kau pernah gaduh dulu . . takkan nak ulang lagi ? haish . . pagi tadi dengan muka pura-pura ayu and gedik . . kau datang kau beritahu aku yang kau chatting dengan boyfriend aku . . wahhhhh ! kau ingat aku senyum , aku suka larh ? tolong sikit okey ! langsung tak suka !

si zaki nie pun satu hal . . tak berani nak beritahu aku yang dia chatting dengan minah senget nie . . nak suruh aku tanya dulu jugak . . kalau aku tak tahu , confirm sampai mati pun aku tak tahu . . wahhhhh ! korang berdua berpakat eakh ? ke korang ada affair ? cilaka !

last warning daripada aku . . kalau korang berdua nak chatting lagi . . silakan ! aku bagi . . tapi ingat ? antara aku and zaki , dah tak ada apa-apa . . semua hanya akan tinggal kenangan . . aku NEKAD !

Kadet Polis

Aku perlukan rehat . . yes ! rehat yang cukup . . hari nie memang aku tak cukup rehat . . confirm tidur awal malam nie . . hurm . . so , kalau aku tidur awal malam nie , aku akan tinggalkan 'hubby' aku . . ngeeee ~ *sorry sayang . . 

Pukul 4 nanti , aku akan start kawad kaki . . nak mampus ke ape aku nie . . hari nie balik pukul 2.10petang . . then , kawad kaki pukul 4.00 - 6.00petang . . balik rumah mandi , rehat , buat homework , iron baju and tidur . .  ayoooo ! confirm tak cukup masa untuk aku rehat . .

esok kalau pergi sekolah , confirm tidur dalam kelas lagi . . ngeeee ~ dah larh homework banyak lagi yang aku tak siap nie . . mengamuk betul cikgu esok ! HAHAHAHA . . whatever larh . . . :xD

Jemputan Khas !

Jemputan khas aku kepada semua . . ngeee ~ datang taw ! wajib datang . . bukan senang nak dapat jemputan khas daripada aku nie . . ikhlas dari sudut hati aku nie . . HAHAHA . . :xD


Aturcara Majlis : 11.00pagi - 5petang
Lokasi : The Palace Of The Golden Horses
Tarikh : 05/Mei/2018
Pengantin : Nursyafiqa & Muhammad Redzuan Zaki

P/S : nie semua kerja cousin aku jugak . . HAHAHA . . by the way , eja pengantin pun salah lagi . . tak apa , nanti aku hantar dia masuk tadika . . . :xD

Our Love Story

Guys . . petang nie , aku story sikit tentang kisah aku and 'hubby' aku sekarang . . before aku and dia couple . . just story-story okey . . tapi tak lah sweet macam your love story . . nie just suka-suka je nak shared . . :)

********************
first , aku kenal hubby aku kat Tagged . . mula-mula aku confuse jugak . . tak tahu nak add dia atau tak . . then , aku fikir-fikir , add je larh . . as friend . . bukan apa pun kan . . so , aku pun kenal-kenalan larh dengan dia . . kalau tak silap aku , aku kenal dia bulan 12 tahun 2009 . . time tu , dah nak penghujung bulan . .

then , aku and dia beralih tempat pulak . . dari Tagged , kami pergi ke Myspace . . tak best wa cakap lu ! boring giler kat Myspace . . lepas tu , aku and dia pergi ke Tagged semula . . kat Tagged , boring jugak tapi tak lah macam kat Myspace tu . . beberapa lama lepas tuh , aku ajak dia main Kawanlah.com . . Kawanlah.com nie tak famous , tapi best aw ! tapi tak kekal lama , kami pergi ke Tagged semula . . macam tuh larh kerja aku berdua . . ngeeee ~ lastly , kami pergi ke Facebook . . haaa . . kekal sampai sekarang . . :)

hahaha . . dalam bulan mac , aku dah mulai serasi dengan dia . . aku dah mulai suka kat dia . . sayang ? erkhhh . . ada larh jugak sayang dia . . hehehe . . aku still ingat lagi time tu , aku ada bagi nombor handphone aku kat dia . . lepas tu , terus dia mesej kat aku . . ngeeee ~ aku sayang dia !

tapi , something happen larh . . kalau dia tahu aku ada couple , confirm dia tak layan aku . . huh . . benci aw ! rindu giler aku kat dia . . tapi tahan je larh . . dia menghilang diri time aku couple . . dia muncul time aku single . . waw ! sweet . . macam tahu-tahu je . . :xD

then , dalam 02/05/2010 . . malam tu , aku and dia cakap pasal hati and perasaan . . urghhhh ! malam-malam layan pasal hati and perasaan , memang sweet ! romantik ! i love it ! malam tu aku ngaku yang sayangkan dia . . yesss . . malam tu aku jujur pada dia yang aku sayangkan dia . . aku sayang dia sangatsangat . . tapi malangnya , dia tak minta aku jadi couple dia . . fine . . :(

03/05/2010 ialah malam yang bersejarah untuk aku . . malam tu aku busy giler . . pukul 8malam aku keluar dengan kawan baik aku . . nak pergi kedai untuk copy paper-paper tentang kerja kursus sejarah . . dalam pukul 9.45malam , baru balik . . letih giler . . then , bila sampai rumah , aku pun baring tepi katil kejap . . nak hilangkan letih sebelum pergi mandi . . time tu aku tengah mesej dengan dia . . tepat pukul 10malam , aku dapat mesej . . "Sudi tak awak jadi makwe saya ?" . . yahooooo ! impian aku jadi kenyataan . . lepas baca mesej tu , terus aku jatuh dari katil . . terkejut punya pasal . . aku pun apa lagi , setuju je larh . . :)

lastly , sampai sekarang aku masih bersama dengan dia . . so happy ! kekal jugak hubungan aku dengan dia . . aku doakan semoga hubungan dan dia kekal hingga ke akhir hayat . . amin . . . :)



P/S : sayang cinta , sayang , rindu abang sangatsangatsangat . . jangan tinggal sayang aw sebab sayang tak akan tinggalkan abang . . muahx ~


Jiwa Hot

Salam semua . . pagi nie aku sudah blur and biul kejap kepala otak aku nie . . nie semua sebab 'hubby' aku ganggu aku tidur . . huwarghhhh ! tengah mimpi best-best , handphone pulak menjerit macam orang giler . . tengok nama , My Hubby . . adoiiii . . *sayang , you're too much . .






okey-okey . . jangan ikut aku mengarut tak tentu pasal lagi . . HAHAHA . . okey ! tengok tajuk entry aku tu . . poyo je . . kankan ? HAHAHA . . whatever ! do i care hah ? erkhhhh . . by the way , nie semua untuk Farah . . budak yang perlu bangkit dari kekecewaan yang dibina oleh orang yang tersayang . . yeah ! be strong farah . . you can do it . . i know you . . :)

haaa . . kes farah nie sebab pakwe dia tinggalkan dia . . how dare you azree ? pengecut betul larh . . tinggalkan perempuan macam tu je . . dayus ! simpang malaikat 44 . . tak ingin aku dapat pakwe macam tu . . hanya tahu lukakan hati perempuan . . insyaallah . . nanti kau akan dapat pembalasannya . . bukan susah sangat pun . . kau buat orang merana , nanti kau pulak yang merana . . trust me ! grrrrrrrr ~

haish . . tak boleh blah betul aku . . kalau kau tak bahagia dengan farah , kenapa kau tak beritahu awal-awal eakh ? asal kau biarkan dia simpan angan-angan yang tinggi untuk terus bersama dengan kau ? mana sifat kemanusiaan kau ? umur je dah 18 tapi perangai macam setan budak tak ada pelajaran !

aku bukan apa . . farah tu kawan aku walaupun aku tak pernah jumpa dia . . aku respect dia sebagai kawan aku and aku respect kau sebagai pakwe dia . . tapi lepas kau buat dia macam tu , respect aku pada kau dah kosong . . tak ada ! haish . . kau nie memang DAYUS ! ! ! untuk itu , aku ucapkan pada kau azree - terima kasih daun keladi , harap kau cepat mati ! *ciplak ayat zuai kejap . . sorry zuai . . :)

Homework ?



Ayooooo ! homework berlambak . . tapi aku still buat blur untuk siapkan homework . . adoiii . . confirm takkan siap punyer lah . . aku berani JAMIN . . hahaha . . nie semua kes malas . . mesti cikgu naik hantu nanti kalau tak siapkan . . hehehe . . :xD



actually , sebelum cuti hari tu . . aku lah budak yang paling kecoh sekali . . yer lah . . excited nak cuti and nak siapkan semua homework . . semua buku member , aku pinjam . . hahaha . . skema jewp ! penuh buku dalam beg tapi satu pun aku tak keluarkan . . aku just keluarkan buku matematik moden . . hehehe . . :xD



sekarang nie , aku nak siapkan homework yang mana sempat buat . . kalau tak , sambung esok . . ahad nie , hantar cikgu . . hehehe . . harap-harap aku sempat siapkan . . amin . . :)

Cousin Punya Kerja !

Hey readers ! try korang tengok picture bawah nie yang merangkap kad jemputan sementara aku . . hehehe . . sweet tak ? cousin aku punya kerja . . ngeeee ~ macam lah tak ada kerja lain nak buat . . saje-saje buat zakat fitrah untuk aku . . HAHAHA . . by the way , aku suka kad nie . . :)



credit to my cousin : Atikah Mustafa

Sweet Sour In Love



aku sayang dia . . aku cinta dia . . aku rindu dia . . dia ! dia ! dia yang mencuri hati aku ! oh ! hahaha . . angau aku kejap . . uh . . biarlah . . aku angau pasal dia je . . bukan orang lain pun . . ngeee ~



semalam aku borak-borak dengan dia . . urghhh . . tak sedar kredit dah nak habis . . huwarghhhhh ! aku masih rindukan dia . . rindu sangatsangatsangat . . best je cakap dengan dia semalam . . tak bosan pun . . sumpah ! sikit pun tak bosan . . syok je cakap walaupun dia buli aku . . ngeeeeee ~



sekarang nie , aku dah tak boleh nak mesej dengan dia . . sebab kredit dah tak ada . . duit pulak tengah nazak . . kosong dalam purse . . uh . . nasib malang betul . . aku nak dia ! nak dia ! nak dia !



hurm . . semalam sebelum tidur , aku tiba-tibe teringat janji dulu . . janji yang tak nak berpisah lagi . . urm . . yer lah . . aku memang dah janji yang aku takkan berpisah lagi dengan dia . . ngeeee ~ malu-malu . . HAHAHA . .

I'm Sorry



bersalah ? aku bersalah ? huwarghhhhh ! aku bersalah . . bersalah pada dia . . siapa dia ? urghhhh . . orang yang paling aku sayang . . yer . . orang tersayang . . :(



awakkkkkk ! saya minta maaf sebab buat awak macam tu . . saya tak sengaja lah . . bukan niat saya nak tinggalkan awak tadi . . saya pergi jalan-jalan dengan kawan saya . . saya bawak motor . . nanti kalau saya mesej , mesti awak henti mesej . . yer lah . . saya kan bawak motor . . hurm . . :(



urm . . aku menyesal sebab buat dia macam nie . . nanti mesti dia fikir bukan-bukan kalau aku asyik tinggalkan dia . . urghhhhh ! mesti dia fikir aku dah bosan hidup dengan dia sedangkan aku tak pernah bosan pun dengan dia . . tak pernah . . :(


9 Bulan Bersama



Selamat Pagi Cinta . . hehehe . . happy happy happy and happy sangatsangatsangat . . nak tahu sebab apa ? nak tahu ? ehem-ehem . . meh sini aku beritahu okey . . hahahahaha . .



actually , hari nie dah genap 9bulan aku ber'couple' or berchenta dengan 'hubby' aku sekarang . . wahhhh . . happy giler . . tak sangka dah 9bulan aku dengan dia . . urm . . aku rasa macam baru je lagi aku dengan 'hubby' aku sekarang . . hehehe . . :)



by the way , aku nak sangatsangat hubungan nie kekal selamanya . . taknak pisah dengan dia . . because i love my hubby so much . . ngeeee ~ sweet sour in love . . HAHAHAHA . .



aku sayang , cinta dia sangatsangatsangat . . tak pernah aku sayang orang lain macam aku sayang dia . . sebab dia terlalu istimewa untuk aku . . yeah ! amat-amat istimewa untuk aku . . untuk itu , aku taknak gaduh-gaduh and putus dengan dia lagi . . muahhhhhxxxxxxx . . . :)

Penangan Tidur Lewat


morning guys . . erkhhhh . . mengantuk lagi larh . . asyik menguap je lagi nie . . semalam tidur lambat meyh . . pukul 1.30pagi baru aku tidur . . sebab ? sebab aku tak mengantuk . . biasanya pukul 10.30 tu aku dah mengantuk tahap babi cipan dah . . hurm . .



semalam aku call 'hubby' aku dalam pukul 11.40malam . . then , borak-borak blur sampai pukul 12.40 . . sejam je sebab kredit aku dah habis . . ngeeee ~ geram . . tak puas lagi borak-borak nie . . so , 'hubby' aku nie macam tahu-tahu je yang aku tak puas lagi cakap , dia pun call aku . . sampai pukul 12.55 . . erkhhh . . kredit dia pulak habis . . sedihnya !


awakkkkkkk ! tak puas lagi cakap . . nak lagi . . nak lagi . . ngeeee ~ best cakap dengan awak . . sebab saya jadi mereng kalau cakap dengan awak . . HAHAHA . . :xD

Kenangan Sebelum Cuti !


hyep guys . . aku nak share something lah . . yang terjadi semalam kat sekolah . . hadiah sebelum cuti sekolah . . ngeeee ~ bukan sorang yang kena tapi semua student dalam kelas aku nie . . malu siot !

macam nie . . semalam dalam pukul 10.20 pagi , cikgu ramli masuk dalam kelas aku . . then , bila cikgu berdiri depan pintu kelas , semua student dalam kelas just tengok je . . tak ada yang bangun and bagi salam . . termasuk aku tengah syok usik kawan aku . . cikgu ramli pun apa lagi . . hangin satu badan lah jadinya . .

then , cikgu ramli suruh semua student berdiri . . bagai lembu dicucuk hidung . . semua student berdiri . . cikgu ramli suruh berdiri atas kerusi . . *adooiii . . malu cikgu . . macam budak-budak darjah 1 . . hehehe . . semua naik atas kerusi and berdiri tegak . . cikgu ramli pun start membebel . . pot pet pot pet . .

aku nie yang duduk hujung and belakang sekali dalam kelas pun tergelak bila tengok semua kawan-kawan aku berdiri . . shafiee yang tinggi tu terpaksa bongkok sikit sebab kepala dia nak terkena kipas . . hahahaha !



bagi aku . . nie lah hadiah yang paling GEMPAK aku pernah terima sebelum cuti sekolah . . terima kasih cikgu ramli . . saya amat hargai pemberian cikgu yang BERNILAI nie . . hehehe . . :xD


Thanks Sebab Buat Aku Nanges !

Zaki . . thnks sebab buat aku nanges petang-petang macam nie . . aku ingatkan kau nie baik tapi tak . . apa salah aku kat kau eakh sampai kau buat macam nie ? aku dengan kau dah lama couple . . dah nak masuk 9bulan , tapi perangai kau makin lama makin jahat aku tengok . . teruk betul . . = ,='

tadi lepas aku mandi , aku tengok ada notification kat facebook aku . . bila aku buka , aku tengok ******* **** accepted your friend request . . arghhhhhh ! ! dah sah-sah kau remove aku dari jadi friend kau kat facebook . . wow ! tak apalah kau buat macam nie . .

dengar sini yer ! selagi masih boleh sabar , aku akan sabar . . bila tahap kesabaran aku dah habis , semuanya akan berakhir . . BERAKHIR . . by the way , terima kasih banyakbanyakbanyak sebab buat aku nanges macam orang bodoh . . :(

Jika Aku Sudah Tiada

Salam jumaat semua . . okeyokey . . hari nie aku shared something . . maybe nie sentimental or jiwang sikit tapi ada aku kisah ? aku tak kisah lah asalkan aku puas . . yeah ! asalkan aku puas . .

Jika aku sudah tiada . . sama macam lagu band hujan tuh kan ? 

Bila, aku sudah tiada
Simpan semua laguku
Jangan di tangis selalu
Mungkin, itu sementara
Bila jumpa pengganti ku
jangan di lupakan aku
tiada ? sinonim dengan meninggal dunia , menghilangkan diri and sewaktu dengannya lah . . so , bagi aku sekarang , tiada tu meninggal dunia atau mati . . yewp . . semua akan mati bila dah tiba ajalnya . . sebab ajal dan maut ditangan Tuhan . . kankan ?
okeyokey . . sebelum nyawa aku nie dicabut , aku nak minta maaf pada semua orang . . kalau aku ada buat salah dan silap , tolong maafkan aku yewp . . antara sengaja atau tak sengaja . . aku sayang korang semua sangatsangat . .
untuk my 'hubby' . . ilysm . . sayang , cinta and rindu awak sangatsangatsangat . . jangan lupa saya aw . . jaga diri baikbaik aw . . terima kasih sebab sayangkan saya selama nie . . saya hargai sangatsangat . . saya minta maaf sebab pernah kurang ajar , buat jahat , marahmarah or buat papew je lah kat awak selama nie . . maafkan saya aw !
my family . . ilysm . . muahxxxx . . saya sayang ayah , ma , kak , abang din , kak ida & abang sangatsangat . . korang family terbaek untuk saya ! terima kasih sebab jaga , didik and berikan kasih sayang pada saya selama saya bernafas . . hanya Tuhan yang boleh membalas jasa-jasa korang . . adeq sayang semua . . :)

Sekolah ? Tak Pergi !

Salam petang untuk semua . . hehehe . . hari nie aku tak pergi sekolah  . . kes ? kes tak belajar . . daripada aku duduk sekolah macam tunggul kayu , baik aku duduk rumah . . boleh tengok tv , main games , online , update blog and bla . . bla . . bla . . . :xD


okeyokey . . petang nie aku bosan tahap babi cipan . . sebab ? sebab tak ada kerja nak buat . . nak keluar ? hari hujan . . nak tengok tv ? tak ada cerita best . . online ? tak ada siapa yang special online . . so , itu pun bosan . . grrrrrrrrrrr~


hurm . . okey ! aku dapat idea . . dengar lagu sambil buat homework . . okey lah tu . . kankan ? hehehe . . fine ! masa bermula . . siapkan homework ! :)

Malas !

Arghhhhhhhhhhhhhhhhh ! malas . . malas . . malas . . sungguh aku malas sekarang nie . . apatah lagi buat homework and pergi sekolah . . memang itu aku sangatsangatsangat malas . . kalau bangun pagi time hari sekolah , memang liat giler nak bangun . . alarm dah bunyi pukul 6.10pagi tapi aku stop and sambung tidur . . bila pintu bilik bergegar , baru aku bangun . . sebab ? sebab my mum dah naik hantu . . hahahaha . . mana tak naik hantu kalau anak dara dia masih tak bangun lagi nak pergi bila jam dah tepat pukul 6.30pagi . . :xD

kalau tak sekolah pulak , pukul 8pagi tu . . mulut aku dah luas-luas menguap . . mengantuk punya kes . . hehehe . . kalau cikgu mengajar tapi tak banyak kali sangat pandang ke arah tempat aku , confirm aku tidur . . mengantuk . . kalau dengar suara cikgu dah tinggi or terjerit-jerit panggil nama aku , baru aku bangun . . kalau tak , aku tidur . . hehehe . . 

now ! penyakit malas aku nie makin teruk . . hahaha . . sampaikan nak beritahu yang aku nie dah mengantuk and nak tidur pun dah malas . . kalau malam-malam mesej , tiba-tiba aku tak reply dah mesej . . faham-faham aje lah . . kalau panjang umur , aku akan beritahu yang nie tertidur . . kalau tak panjang umur , insyaallah aku datang dalam mimpi dengan berpakaian putih . . ngeeeeeeee~

Mood : Blur !

blur je sekarang . . hahaha . . tak tahu kenapa tapi yang pasti , aku blur . . blur + malas + letih + mengantuk = tidur . . korang faham kan apa yang aku taip . . tak faham ? erkhhhh . . buat-buat laa faham okey ! kalau tak faham jugak , buang otak korang kat laut . . biar jerung makan . . :xD

okeyokey . . focus pulak pada entry aku nie . . aik ! jangan lari lagi . . baca dulu apa yang aku mengarut nie . . hehehe . . camnie , petang tadi aku ada latihan kawad kadet polis . . ayoooo ! ! letih tahap babi cipan nie . . sekarang aku ingat nak rilex-rilex . . tapi tak boleh laa . . sebab kalau aku rilex , maknanya aku tidur mati . . tak sedar apa-apa dah . . dah lah baju sekolah , homework dan sewaktu dengannya aku tak siapkan lagi . .

adoiii . . matilah aku esok . . confirm kena denda kalau homework tak siap . . apatah lagi kalau subjek agama islam . . confirm denda tahap 50-50 mati . . ustazah pulak jenis garang macam harimau tapi baik . . hahaha . . baik sangatsangat . . tegas pun yer jugak ! ngeeeee~~

okeyokey . . aku malas nak mengarut . . now , aku nak mandi , solat , iron baju , buat homework , makan , and lastly tidur . . esok bangun untuk ke sekolah . . sampai sekolah , sambung tidur . . hehehe . . :xD

Blur

blur . . blur . . blur . . aku blur gila malam nie ! tak tahu nak buat apa . . main games ? bosan sudah ! mesej ? hurm . . no komen ! online ? sudah bosan jugak ! buat homework ? erkhhhh . . malas meyh . . hehehehe . . *apa lah kau iqa . . asyik malas je . . . :xD

malam nie . . otak aku blur . . blur sangatsangatsangat . . hehehe . . tapi dalam masa yang sama , aku tiba-tiba jadi hot . . yeah ! hot dah nie . . hot sangatsangat . . rasa-rasa macam nak marah and nak sakitkan hati orang je . . siapa lah akan jadi mangsa aku eakh ?

yeah ! aku dah tahu siapa akan jadi mangsa aku . . 'hubby' aku kowt . . mungkin lah . . sebab ? sebab aku akan kena tinggal . . yerkkkkk ! aku tak kisahlah kena tinggal pun . . sebab dah terbiasa sekarang nie . . lagipun , hubungan aku dengan dia pun , tak okey lagi . . ngeeee~

okey-okey . . sekarang aku nak sign out blogger . . log out facebook . . then , iron baju sekolah . . kemas buku-buku sekolah . . packing baju nak bawak esok . . lastly , tidur selena-lenanya . . taknak diganggu dengan dia !

First Contest *ditag


First contest ! :)

yeah ! first join contest yang macam nie . . ngeee~ contest nie aku ditag oleh -mien- a.k.a Nur Minhalina . . pengajur contest nie ---> -Farzana Farzanto- . . jom join contest and follow blog dia . . sebab blog dia chantek and kemas . . *sedap mata memandang !

okey-okey . . join contest nie ada syarat-syaratnya aw :-

  • follow blog -Farzana Farzanto- [✔ DONE ! ]
  • buat entry pasal blog nie [✔ DONE !]
  • ditag kepada 5orang rakan blogger [✔ DONE !]
            -Myungdae-
            -Anne-
            -Along Usop-
            -SisDaa-
            -Mira Madihah-

okey ! semua sudah siap . .hopefully , aku memang contest nie . . :)

Benci ! Muak ! Geram !

Benci ! Muak ! Geram ! yeah ! itu perasaan aku sekarang . . itu yang aku rasa bila dengan kau . . semalam punya kes , sampai sekarang masih terbawa-bawa . . arghhhhh ! biar lah . . do i care ? huh ! i don't care larh . .


anyway , aku dah tak kisah kalau kau nak curang sekalipun . . aku tak kisah ! sebab ? sebab aku dah tak ada perasaan sekarang . . puas hati kan ? puas hati kau sebab dah berjaya buat aku macam nie ? buat aku jadi macam orang bodoh . . kan ? ! !


you know ? aku sayang dan cinta kau sangatsangatsangat . . tapi bila nie kau buat kat aku . . perasaan benci aku terhadap kau makin menebal dan pudarkan semua rasa sayang dan cinta aku pada kau . . so , kau jangan salahkan aku kalau aku buat sesuka hati aku pada kau !


bukan maksud aku nak balas dendam . . tapi aku nak lupakan kau ! lupakan semua apa yang dah aku lalui semasa dengan kau ! aku nekad ! nekad sangatsangatsangat . . jangan tanya aku kenapa aku buat semua nie sebab apa yang aku buat tu , ada penyebabnya . . . (!)

B****** Kamoo !

Perghhhh . . memang tertekan aku kalau macam nie selalu taw ! apa yang aku buat , confirm salah . . apa yang dia buat ? betul je semua . . bangang betul kau ! ingat aku nie tak ada perasaan ke apa ? semua pakai hentam je kan ? aku manusia jugak laa weyh ! ada perasaan . . lain laa kalau kau tu jenis manusia tiada perasaan !


hari tu aku chatting dengan seorang mamat nie , kau melenting bukan main lagi eakh . . kau buat andaian bukan-bukan . . tapi time kau chatting dengan BETINA lain , pandai pulak kau bagi alasan eakh ? siap ber'SUMPAH' lagi . . jangan ber'SUMPAH' , nanti makan diri sendiri pulak !


kau jarang online sekarang . . aku tahu kau kerja kan . . tapi aku ada ingat satu hari tu . . kau tak start kerja lagi . . time tu hari jumaat . . sebelum kau pergi solat jumaat , kau ada online dan pada masa yang sama , aku pun online jugak . . kau langsung tak tegur or poke aku . . aku tengok nama kau kat chatbox . . aku nak tegur tapi aku buat bodoh je sebab aku nak tengok kau tegur aku or tak . . kau langsung tak tegur aku ! ! sampai hati kau kan ! aku pulak yang terhegeh-hegeh pergi tegur kau !


kalau kau tak suka aku , just cakap je ! bukan susah pun . . just cakap kau tak sukakan aku . . aku no hal laa . . aku open je . . aku tak ada masa nak pujuk or bersentimental dengan orang yang dah tak sudi pada diri aku nie . . betul orang cakap . . seorang lebih baik daripada berdua ! sekarang dah terbukti . . berdua buat aku merana !

Jadual Aku Semakin Padat

Jadual aku semakin padat ? yeah ! betul tu . . jadual aku sekarang semakin padat . .  padat dengan aktiviti-aktiviti di sekolah . . urm . . pagi belajar seperti biasa . . petang pulak ada latihan kawad kaki , latihan bola jaring and bola tampar . .  huh !


adoiii . . dah lah setiap hari ahad and selasa aku terpaksa balik lambat . . lepas habis kawad , baru boleh balik rumah . . sebab ? sebab tak ada orang nak hantar aku sesi petang pulak . . so , aku kenalah bawa baju tukar and barang-barang lain . . hurm . . macam nak berkhemah pulak kat sekolah !


kawad kaki start pukul 4petang . . aku balik sekolah pukul 2.50 atau 2.10 . . hanya sejam lebih je aku rilex sebelum start kawad kaki . . so , boleh laa aku buat homework sikit-sikit . . kankan ? hehehe . . selasa nie start sudah latihan kawad kaki kadet polis untuk tahun 2011 . . ayoooo ! ! tak sabar-sabar sudah ! hehehehe . . :)

Tertekan

oh tidak ! aku betul-betul tertekan sekarang nie . . homework banyak gila tapi aku tak boleh siapkan lagi . . malas , tak larat , boring ! malas and tak larat sebab kena tulis  dan pakai otak untuk fikir jalan kira additional mathematic . . boring sebab asyik kena menghadap buku everyday !


cikgu sekolah aku langsung tak berhati perut larh . . tak reti-reti nak bagi student rehat . . kalau cuti sikit , homework berlambak ! kelas tambahan ! nie bukan cara nak cerdik yang betul larh . . kalau nak suruh student cerdik sekali pun , jangan laa macam nie . . nie cara buat student jadi bodoh and tertekan !

nama sahaja cikgu tapi BODOH ! langsung tak fikir kemampuan pelajar . . time cuti macam nie , pelajar nak juga rehat , bercuti , berjalan-jalan dengan family . . bukan duduk rumah asyik menghadap buku je . . baik jangan cikgu macam nie kalau itu pun tak boleh nak fikir !

Merentas Desa

Hari nie merentas desa . . letih gila weyh . . nak pengsan aku dibuatnya . . da lah jauh . . nak tercabut kaki aku nie . . cramp jadi kaki nie ! tapi happy jugak lah hari nie sebab enjoy je . . bebas tahap cipan kat sekolah . .


pagi tadi , semua pelajar kena pergi trek larian di padang . . biasalah . . sekolah sukan kan . . elite laa sikit . . hahaha ! so , bila dah berkumpul kat sana tuh , masing-masing sudah sibuk kemaskan apa-apa yang patut seperti tali kasut , tudung and etc . . tu bagi yang perempuan . . yang lelaki pulak , sibuk kemaskan tali kasut and ada jugak yang tukar baju . . hahahaha !


aku , rasyidah , ema , nadia , nadiah , syuhada , ida , ira , ayu and safiyah sibuk berborak . . hahaha . . bila  dengar cikgu lepaskan tembakan , terkocoh-kocoh berlari . . aku nie pulak sibuk kacau orang yang tengah berlari . . aku akan halang jalan mereka semua dengan berlari zig zag ! *nasib kau lah budak-budak !


last , aku and rasyidah tinggalkan semua member-member aku . . aku and rasyidah dah depan gila tapi mereka semua , bapak jauh lagi ! malas aku tunggu . . hehehe . . aku sampai sekolah tepat pukul 10pagi . . merentas desa mula pukul 9.10pagi . . so , hanya 50minit aku and rasyidah ambil masa untuk sampai ke sekolah balik . . hehehe . . dah cepat lah tu . . daripada member-member aku yang lain yang sampai kul 10.15 or 10.30pagi . . hahaha . . :xD


okey lah . . aku nak mandi kejap . then , nanti nak solat and tidur . . letih sangatsangat nie . . muach . . luv you all (!)

Rindu !

Rindu kamu ! yeah ! rindu sangatsangat ! tak tahu kenapa . . biasanya aku rindu dia pun , kadang-kadang je . tapi sekarang , aku selalu rindukan dia . rindu sangatsangat ! urm . . :(


sekarang , aku tak mesej dengan dia . hanya Tuhan je yang tahu betapa aku rindukan dia . aku taknak pisah dengan dia lagi taw ! biarlah hubungan nie kekal selamanya . . amin . . :)


Nota kaki : entry yang sangat pendek hari nie . . ngeeee~

Tunggul Kayu !

Tunggul kayu ? yes ! tunggul kayu yang bodoh . korang tahu kan apa itu tunggul kayu ? tak tahu ? urm . . buat aje lah tahu ! hehehehe . . . :xD


actually , semalam 'hubby' aku ada silat . . dari pukul 9.00 - 11.00 malam . . 2jam aku tanpa dia . . boring ! so , aku pun ambil keputusan continue aku punya homework sampai pukul 10.15 malam . . ayooo ! lagi 45 minit 'hubby' aku balik . . aku pun baca lah novel . . leka punya baca novel sampai pukul 11.30 malam . . tapi , satu mesej daripada 'hubby' aku pun tak dapat . . dia dah lupa aku ke ? :(


aku tunggu dia berjam-jam tapi dia lupakan aku . . sedihnya . . aku tunggu punya tunggu sampai tertidur . bangun tidur , tengok handphone . . satu mesej pun tak ada . sah ! dia lupakan aku ! kecewa hati aku . . :(



Sportcheck ?

Sportcheck ? kantoi ? ngeeeee~ memang malu tadi meyh . cikgu lah nie punya pasal . macam tahu-tahu je apa yang aku pakai hari nie .  adoyai ! nasib baik handphone X3 aku nie tak kenal rampas . kalau tak ? memang tempah maut aku dengan my mum . . grrrrrrrrrrrrrrr~


pagi tadi , cikgu-cikgu disiplin buat sportcheck semua kelas . kelas aku di Block E di tingkat 3 , tapi kelas hujung sekali . so , semua informasi akan sampai ke kelas aku . ye lah . budak-budak kelas di tingkat 2 , yang sampaikan . aku nie yang bawa handphone , terkejut jugak sebab ada sportcheck . kalau kena rampas , memang akhir tahun nie lah dapat semula handphone . tapi aku buat bodoh je . handphone aku letak dalam poket macam biasa . member-member perempuan aku yang lain ? letak dalam tempat sulit . bodoh ! ngeeee~


bila cikgu-cikgu nie masuk kelas aku , salah seorang daripada cikgu-cikgu tu tanya . ada sesiapa yang bawa handphone . tapi seorang pun tak mengaku . termasuk aku . hehehe . . then , cikgu suruh keluarkan semua buku-buku dalam beg and bawah meja . aku pun keluarkan je laa . alamak ! cikgu suruh keluarkan juga barang-barang yang ada dalam poket . cilaka !


aku tak keluarkan pun handphone tapi aku keluarkan purse . hehehe . . cikgu tanya lagi , ada sesiapa yang make-up . kalau ada , sila keluar ke hadapan . aku pakai lip balm tak mengaku sebab ingat cikgu tak perasan tapi kantoi jugak ! *padan muka kau iqa ! nasib lah . . tak ikut peraturan sekolah . . . (!)

Denda ?

Huwarghhhh ! tadi kena denda kejap . kes ? kes tak siap homework agama islam . memang best . blur jadi muka nie . muka orang yang tak ada perasaan . hahaha . . tapi dalam hati ? bengkek beb !


actually , aku and beberapa budak kelas aku yang kena denda nie ada sebab . nak tahu sebabsebabnya ? ngeeee~ malu aku nak beritahu . *buat apa kau malumalu iqa ? kan kat atas tu kau dah beritahu .


hahaha . . aku semua kena denda sebab tak siap nota tilawah al-Quran yang ustazah suruh buat minggu lepas .  just copy dalam buku teks tu aje . tapi yang boleh tak siap tu , sebab dalam buku teks , tulisan jawi . adoyai ! memang slow lah jadi kepala otak kalau nak merumikan pulak nie .


so , ustazah pun suruh berdiri bagi sesiapa yang tak siap . aku pun dengan BANGGA nya berdiri . . hehehe . . ustazah pun tanya lah kenapa tak siap . aku pun terus bagi alasan yang munasabah iaitu "ustazah , homework banyak lah . mana sempat nak siapkan semua nie .  homework math moden , add math , bm , kimia and so on laa . .". .ustazah pun tanya aku satu soalan bonus "owh . . tak sempat nak siapkan . . so , homework yang lain siapkan tak ? " . ."tak sempat nak siapkan ustazah . . masa terlampau suntuk ! "


grrrrrrrr~ lastly , aku semua dapat amaran pertama dan terakhir iaitu sesiapa yang tak siapkan nota sekali lagi , kena salin nota semula dalam jawi . . tiada lagi RUMI . .

Menangis

Menangis ? ah . . cengeng betul aku nie . ahaks . . biar lah . . ada aku kisah ke ? diri aku . . kankan ? hehehe . . *memang lah diri kau . . takkan diri hantu pulak !


sebenarnya , aku nangis sebab homework . homework banyak gila weyh . baru 2minggu sekolah , tapi homework entah apa-apa . chemistry , physics , bahasa melayu , agama islam , mathematic , additional mathematic . . banyak kan ? chemistry kena buat nota sendiri . . sekarang dah belajar chapter 2 . . so , terpaksa lah buat nota chapter 1 & 2 . . physics pulak , ada sikit lagi nota . . bahasa melayu , kena buat sinopsis & plot tentang novel renyah . agama islam kena buat nota sendiri jugak . mathematic kena buat review question dalam buku teks . additional mathematic kena jawab soalan dalam buku teks jugak . . urm . . . :(


nak mampus aku nak buat semua nie . kalau sikit-sikit tak apa lah lagi . nie banyak gila tahap cipan . dah lah esok kena hantar kat cikgu . mana lah sempat . dah lah aku jenis slow kalau menulis . nak bagi chantek sangat tulisan . baru nampak kemas . 


OMG ! hope aku dapat siapkan semua nie . semalam dah nangis sebab tengok homework yang berlambak nie . takut tak sempat nak siapkan . okeyokey . . sekarang aku nak buat homework mathematic dulu . then , baru buat homework lainlain . . goodbye guys !

Aku Cemburu

Aku cemburu ! cemburu ! cemburu ! cemburu menguasai diri ini ! cemburu sangatsangat nie . . cemburu pada kau ! nak tahu kenapa ? nak tahu ? nak ? nak ? okey . aku akan beritahu kau kenapa aku cemburu pada kau !

first , aku cemburu pasal semalam . pasal budak betina form3 yang nak chatting dengan kau . budak betina form3 yang kurang ajar , perasaan cantik and so on . . nak chatting dengan kau ? chatting lah . memang aku nampak macam tak kisah , tapi dalam hati aku ? ada kau tahu ? ada ? ada kau tahu macam mana perasaan aku ? tak ada kan ? !

second , budak betina form4 yang kau minat dulu tuh nak chatting dengan kau pulak hari nie . memang budak betina form4 nie , aku benci tahap cipan babi lah . aku tak tahu kenapa . tapi yang pasti , aku start benci dia lepas aku tengok picture kau dengan dia . aku benci gila ! ! !

kau tahu tak ? kau tak pernah faham perasaan aku . susah sangat ke kau nak tahu yang aku cemburu ? aku sayang kau ? aku cinta kau ? takkan tu semua pun aku mesti beritahu kau . kau sendiri tahu yang aku nie jenis tak pandai meluahkan perasaan or berjiwang-jiwang nie . huh . . SIAL betul lah .

da larh wey . cukup dengan semua nie ! semuanya dah berakhir . . BERAKHIR . . hati aku dah nekad . . nak lupakan semua nie . . nak lupakan BOYFRIEND and KENANGAN PAHIT yang pernah aku lalui . .

by the way , budak betina form3 tu bernama FATIN SABRINA and budak betina form4 tu bernama ANISAH AZLAN !

Nota Kimia

Perlukan nota kimia ! nota kimia ! nota kimia ! adoiii . . amat menyedihkan sekarang nie . sungguh sedih . aku nak nangis dah nie . nak nangis ! nak nangis ! cepat pujuk aku biar aku tak nangis . . *iqa dah buat perangai gedik dia . .


cikgu aku nie pun satu . ajar kimia tapi nota kena buat sendiri . pandai-pandai lah ambil point-point penting dalam buku teks .  adoiii . . geram betul aku dibuatnya . kalau senang nak ambil point , boleh tahan . nie tak susah , tak senang . tak ke pelik tuh ?


tapi aku bernasib baik sangat-sangat . adik kepada abang angkat aku sama kelas dengan aku . so , tadi aku beritahu abang angkat aku yang aku perlukan nota kimia . abang angkat aku yang baik hati nie akan bagi nota kimia yang ringkas untuk aku tapi melalui adik dia . hehehe . . alhamdulillah . senang sikit kerja aku kalau macam nie . tak payah-payah nak peningkan kepala yang dah serabut nie .


esok adik dia akan bagi ke aku tapi hari ahad nie aku nak hantar semula sebab takut adik dia nak guna . nextime aku akan pinjam lagi . . :)

Pindah Sekolah ?

Pindah sekolah ? oh no ! aku akan terpisah dengan kawan baik aku . Tasya ! jangan lah pergi sekolah tu . kekal lah dekat DESSO nie . DESSO nie kita kenal , kita berkawan , kita berjuang ! tapi kenapa nak tinggal DESSO nie ? urm . . jangan lah tinggal DESSO . marilah kita bersama-sama berjuang sekali lagi untuk kali terakhir pada SPM 2012 nanti . :(


Tasya ! kau mesti janji dengan aku yang kau akan jaga persahabatan kita nie sampai akhir hayat . we are best friend forever okey . sebab aku akan sentiasa jaga hubungan persahabatan kita nie . aku sayang kau sangat-sangat . kau kawan aku yang terbaik !


urm . . kau tinggalkan DESSO untuk mengejar cita-cita kau . so , pergilah kawan . aku akan selalu sokong dan aku selalu ada dibelakang kau . aku tahu kau telah pilih jalan yang terbaik untuk diri kau . pergilah ! kejar lah cita-cita kau itu . . :(



Ya Allah, panjangkanlah umur sahabatku Kurniakanlah kesihatan yang baik padanya,terangi hatinya dengan nur pancaran iman.Tetapkanlah hatinya,perluaskanlah rezekinya, dekatknlah hatinya kepada kebaikan,jauhkanlah hatinya pada kejahatan,tunaikanlah hajatnya baik hajat dalam agama,dunia dan akhirat
Ya Muhaimin,jika dia jatuh hati izinkanlah dia menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut padaMu agar tidak terjatuh dia dalam jurang cinta nafsu?Jagalah hatinya agar tidak berpaling daripadamelabuhkan hatinya pada hatiMu.jika dia rindu,rindukanlah dia pada seseorang yang merindui syahid di jalanMu
Ya Allah, Jangan biarkan sahabatku tertatih dan terjatuh dalam perjalanan panjang menyeru manusia kejalanMu jika kau halalkan aku merindui sahabatku,janganlah aku melampaui batas sehingga melupakan daku pada cinta hakiki,rindu abadi dan kasih sejati hanya untukMu
Ya Allah kurniakanlah sahabatku kesenangan,ketenangan,kecemerlangan hidup di dunia akhirat kelak..

Homework oh Homework !

Oh homework ! sabar lah dulu . aku tak larat nak siapkan lagi . cikgu aini dan cikgu ribuan . . maafkan saya . saya tak larat nak siap nota fizik cikgu aini dan tak larat nak siapkan latihan matematik moden cikgu ribuan . sama juga dengan cikgu tarmizi . saya tak larat nak siapkan latihan matematik tambahan cikgu . *banyak lah kau tak larat . mengaku je lah yang kau nie malas !


huwarghhhh ! tekanan betul lah kalau asyik macam nie . kepala aku pening sangat-sangat sekarang . harap-harap aku tak demam . ye lah . nanti kalau demam , kang susah . da lah sesi persekolahan baru bermula , tapi aku dah ambil MC . ngeeeeee~


hey guys ! aku makin tak larat dah nie . nak iron baju sekolah and nak tunggu hubby aku pergi silat pulak . lepas dia pergi , aku nak tidur . mungkin tak sempat nak tunggu dia balik , sebab tak larat . letih jadinya sekarang nie . tak update panjang-panjang , pendek sudah !

Additional Mathematic

Homework additional mathematic aku belum siap lagi . bukan susah sangat homework tu . just salin nota-nota yang dalam buku teks and jawab beberapa soalan . soalan pun senang lagi sebab baru chapter one kan . nanti dah lama-lama , susah laa jawabnya . urm . . kerja senang pun , aku still malas lagi nak buat . *bila lah kau nak berbuah iqa . . .

okey-okey . sekarang nie aku malas nak membebel panjang-panjang pasal add math nie sebab aku sekarang makin busy . busy dengan study . sekarang nie pun baru balik sekolah . then , nak sambung buat homework add math and math moden . OMG ! banyak kerja sekarang nie . nasib baik add math minggu depan pulak .

now ! aku nak siapkan aku punya homework . nextime kalau aku dah tak busy sangat , baru aku update blog aku nie banyak . *banyak lah kau nak update banyak-banyak . idea pun tak ada !