Search...
RSS

Lagu Oh Lagu !

tadi aku main folder lagu kat notebook aku nie . . tetiba aku tersalah pada lagu nie . . first , aku tak berapa layan sangat . . bila aku dengar and hayati lirik tu betul-betul . . aku jadi suka . . lagu nie memang best !


Sukarnya untuk ku lupakan
Sinar matamu yang menawan
Terbayang-bayang tiap masa
Senyumanmu menggoda
Kehangatan terasa di jiwa
Tika kau lafaz kata cinta
Nafas terhenti seketika
Seakan sukar ku percaya
(Korus)
Ku juga mencintai dirimu
Mengapa sukar ku luahkan
Bukan sengaja ku menahan
Bibir membeku lidah terkelu
Ku juga mencintai dirimu
Kau amat sempurna buatku
Bukan saja aku biarkan
Kan ku ucap jua padamu
Sukarnya untuk ku ucapkan
Ku takut akan kehilanganmu
Akan ku buat segalanya
Untukmu kekasihku
Cuma satu yang belum terluah
Kalimah cinta kau nanti kan
Bila masa dan ketika
Tidak dapatku menjawabnya
(Ulang korus)
Semalaman…
Ku menunggu panggilanmu
Pabila terdengar suaramu
Ku lupa segalanya
(Ulang korus)

(Saiful - Ku Juga Mencintaimu)

Di manakah pemandangan terindah di dunia?
Puas ku cari setelah jauh melangkah
Hingga takdir menyuluh ke arah mu
Ku temu pemandangan itu terlakar di wajahmu
Dengan setiap renungan
Terpesona ku rasakan
Dengan setiap belaianmu hati makin tersentuh
Oh kasih, oh kasih
Ku berterima kasih
Padamu kerana menyempurnai hidupku
Dan sakit dah sungguh aku asyik terjatuh
Jatuh cinta dengan kamu
Dalam berjuta-jutaan lagu
Tiada satupun dapat menenteramkan kalbu
Melainkan bila kau menyebut
Ke telinga bahawa kau juga sayang padaku
Dengan setiap lafaz kata
Harapan makin menyinar
Untuk kita bersama membina hidup bahagia
Oh kasih, oh kasih
Ku berterima kasih
Padamu kerana menyempurnai hidupku
Dan sakit dah sungguh aku asyik terjatuh
Jatuh cinta dengan kamu
Ku rasa setuah-tuah manusia
Nikmati hidup dengan wanita yang ku cinta

(Adam - Jatuh)
blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Bowling

Horayyyyy ! hari nie aku pergi main bowling . . memang gempak giler meyh ! aku and cousin aku nie . . memang hot giler . . buat tempat tuh macam rumah sendiri . . bising je dengan mulut aku berdua . . hahaha . . asyik terjerit-jerit macam tak pernah main . . HAHAHA . . :xD



hari nie aku syok and happy giler . . SUMPAH ! dah lama aku tak main bowling . . last main , tahun 2009 . . tu pun main kat Stadium di Terengganu tu sebelum runtuh . . HAHAHA . . kali nie main kat Mesramall . . Mesramall ? ayoooo ! giler aku kejap . . nak shopping tapi tak sempat . . kesian pulak . . kankan ?



huh . . by the way , sekarang pinggang aku dah sakit . . urat-urat dah berbelit-belit nie . . HAHAHA . . okey larh . . aku nak rehat sekarang . . sebelum tuh , aku shared beberapa keping gambar yang aku snap untuk hari nie . . daaaa ~

blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kesepian

huwarghhhhh ! bosan tahap cipan hari nie . . handphone tak berbunyi . . internet buat-buat sakit jantung pagi tadi . . perghhhhhhhh ! memang best internet buat-buat sakit jantung . . tak boleh aku nak ber'FACEBOOK' . . pukul 6 tadi , baru boleh online sebab internet dah okey . .

guys ! aku bosan giler weyh hari nie . . sehari suntuk handphone aku tak berbunyi . . dah larh handphone tak ada kredit . . duit pulak tengah nazak lagi nie . . nak top up pun , kena bagi ayat-ayat bodek dulu kat ayah aku . . kalau tak , jangan harap aku dapat duit . .

grrrrrrrrr ~ sepi betul hidup aku hari nie . . nak nangis aku kalau asyik macam nie . . dah larh dua , tiga hari nie penyakit aku nie selalu menyerang . . bila malam sikit , mula larh sakit tuh beroperasi . . haish . . sakit apa larh yang aku kena nie . . :(

okey guys ! aku dah tak larat nak menaip panjang-panjang . . sebab aku dah malas . . aku nak baca novel cinta romantik komedi pulak . . best giler . . HAHAHA . . okey larh . . tata guys !


nota kaki : to my 'hubby' . . I MISS YOU SO MUCH . . call me please ! :(
blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Arnab ?

hey . . aku nak tanya nie . . aku nie macam arnab ke ? haish . . tak pun . . kankan ? muka aku tak macam arnab . . kankan ? hehehe . . arnab oh arnab !

nie semua berpunca daripada emey . . bekas budak form6 sekolah aku . . dia comment picture aku kat facebook . . ada ke patut dia cakap "comey nya dia . . macam arnab . . " . . ayooooo ! lu memang bikin wa panas emey ! sabar aje larh . . emey memang suka buat aku hot taw ! 'hubby' aku pun satu . . panggil aku arnab jugak ! geram taw !

ini gambar aku itu !

ini arnab yang aku curi !

haaa . . korang tengok ! apa yang sama antara aku and arnab nie . . gigi ? erkhhh . . gigi aku chantek ! tersusun kemas aw ! hehehe . . pipi ? pipi arnab tembam ke ? errrr . . itu aku tak tahu . . lastly , mata ke ? aku tak tahu pasal mata . . HAHAHAHAHA . . :) blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Hanya Sekadar Peneman . .

guys ! miss you all larh . . rindu pulak bila lambat update blog aku nie . . ngeeee ~ well , hari nie aku nak shared korang tentang satu lagu nie . . alaa . . lagu untuk orang yang putus ditengah jalan . . HAHA . . i mean lagu PELAMIN ANGANKU MUSNAH nyanyian Azie . . best lagu nie . . kankan ? try korang dengar betul-betul . . memang best . . aku kalau dengar lagu nie , confirm sekali dengan lirik aku hayati . .

weyh . . sejak 2 , 3 hari nie . . aku selalu dengar lagu nie . . urm . . ada apa-apa petanda ke ? erkhhhh . . harap-harap tak . . mungkin cuma mainan perasaan . . urm . . :(

Masih lagi tidak terlewat
Untuk aku ucap tahniah
Di atas kehadirannya
Menggantikan aku

Pastinya oh hidupmu
Akan lebih bermakna
Dan aku usah kau kenang
Walau kita pernah berkasihan

Maafkan diriku ini
Kerna tidak hadirkan diri
Di sewaktu hari
Persandinganmu

Adakah kau ingin lihat
Air mata ini berguguran
Puaslah hatimu kini
Memainkan perasaanku selama ini

( korus )
Masihkah dengan janjimu
Apapun jadi akulah pilihanmu
Engkau sanggup hapusi cinta yang lalu
Ku angankan pelamin indah untuk kita berdua singgah
Sayangnya... Semua musnah

Kau buat malamku jadi gerhana
Dan hidupku tiada maknanya
Hanya bernyawa namun tak bermaya

Terkadang aku merasa menyesal
Kerna telah sehabis daya
Aku cinta dirimu kasih
Akhirnya aku sendiri
Tersisih...

( ulang dari korus )

Bisa sungguh luka ini
Walau tak berdarah

blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Aku Ada Perasaan !

hey . . hari nie aku lambat sikit update . . biasalah . . makin busy sekarang . . hari balik sekolah . . rilex kejap terus pergi sekolah semula . . ada kawad kaki . . erkhhhh . . stress aku kalau macam nie . . tak sempat nak atur jadual harian aku . . homework berlambak ! tapi satu pun aku tak buat . . tak sempat . . balik kawad aje kawad , aku rilex , iron baju and tidur . .



okey-okey . . stop talking . . listen here ! HAHAHA . . aku sebenarnya tengah sedih , buntu and keliru . . you know why ? alaa . . pasal semalam lah . . hurm . . semalam , start pukul 11.07malam , aku dah tak layan dia . . sebab tahap kesabaran aku dah habis . . sumpah ! aku dah tak boleh sabar . . apa yang pendam selama nie buat aku jadi tension . . :(

okey . . tadi aku reply mesej dia . . sebab aku rasa aku tak patut buat dia macam tu . . siapa aku nak hukum dia kan ? siapa aku dihati dia untuk buat dia macam orang bodoh ? siapa aku nak kata dia macam-macam ? urm . . betul tak ?

untuk dia . . aku minta maaf sangatsangatsangat . . aku bukan sempurna untuk kau ! mungkin betul apa kau cakap kat aku semalam . . urm . . by the way , aku mengaku yang nie PENTINGKAN DIRI SENDIRI , EGO TINGGI , JAHAT  and so on lah . . so , aku rasa kau sepatutnya tinggalkan aku . . tinggalkan aku and cari orang yang lebih baik daripada aku ! blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Aku Nekad !

Benci ? Yes ! itu lah yang aku rasa sekarang . . kurang ajar kau minah ! dasar betina gatal miang . . kalau orang chatting dengan boyfriend kau , pandai pulak kau hot eakh ? kau marah macam orang putus urat saraf . . time kau chatting dengan boyfriend aku ? tak apa pulak ? sial !


kau ingat aku suka sangat kau ke ? kau ingat aku ikhlas nak berbaik-baik dengan kau ? kau ingat sikit weyh . . aku and kau pernah gaduh dulu . . takkan nak ulang lagi ? haish . . pagi tadi dengan muka pura-pura ayu and gedik . . kau datang kau beritahu aku yang kau chatting dengan boyfriend aku . . wahhhhh ! kau ingat aku senyum , aku suka larh ? tolong sikit okey ! langsung tak suka !

si zaki nie pun satu hal . . tak berani nak beritahu aku yang dia chatting dengan minah senget nie . . nak suruh aku tanya dulu jugak . . kalau aku tak tahu , confirm sampai mati pun aku tak tahu . . wahhhhh ! korang berdua berpakat eakh ? ke korang ada affair ? cilaka !

last warning daripada aku . . kalau korang berdua nak chatting lagi . . silakan ! aku bagi . . tapi ingat ? antara aku and zaki , dah tak ada apa-apa . . semua hanya akan tinggal kenangan . . aku NEKAD !
blogger

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Lagu Oh Lagu !

tadi aku main folder lagu kat notebook aku nie . . tetiba aku tersalah pada lagu nie . . first , aku tak berapa layan sangat . . bila aku dengar and hayati lirik tu betul-betul . . aku jadi suka . . lagu nie memang best !


Sukarnya untuk ku lupakan
Sinar matamu yang menawan
Terbayang-bayang tiap masa
Senyumanmu menggoda
Kehangatan terasa di jiwa
Tika kau lafaz kata cinta
Nafas terhenti seketika
Seakan sukar ku percaya
(Korus)
Ku juga mencintai dirimu
Mengapa sukar ku luahkan
Bukan sengaja ku menahan
Bibir membeku lidah terkelu
Ku juga mencintai dirimu
Kau amat sempurna buatku
Bukan saja aku biarkan
Kan ku ucap jua padamu
Sukarnya untuk ku ucapkan
Ku takut akan kehilanganmu
Akan ku buat segalanya
Untukmu kekasihku
Cuma satu yang belum terluah
Kalimah cinta kau nanti kan
Bila masa dan ketika
Tidak dapatku menjawabnya
(Ulang korus)
Semalaman…
Ku menunggu panggilanmu
Pabila terdengar suaramu
Ku lupa segalanya
(Ulang korus)

(Saiful - Ku Juga Mencintaimu)

Di manakah pemandangan terindah di dunia?
Puas ku cari setelah jauh melangkah
Hingga takdir menyuluh ke arah mu
Ku temu pemandangan itu terlakar di wajahmu
Dengan setiap renungan
Terpesona ku rasakan
Dengan setiap belaianmu hati makin tersentuh
Oh kasih, oh kasih
Ku berterima kasih
Padamu kerana menyempurnai hidupku
Dan sakit dah sungguh aku asyik terjatuh
Jatuh cinta dengan kamu
Dalam berjuta-jutaan lagu
Tiada satupun dapat menenteramkan kalbu
Melainkan bila kau menyebut
Ke telinga bahawa kau juga sayang padaku
Dengan setiap lafaz kata
Harapan makin menyinar
Untuk kita bersama membina hidup bahagia
Oh kasih, oh kasih
Ku berterima kasih
Padamu kerana menyempurnai hidupku
Dan sakit dah sungguh aku asyik terjatuh
Jatuh cinta dengan kamu
Ku rasa setuah-tuah manusia
Nikmati hidup dengan wanita yang ku cinta

(Adam - Jatuh)

Bowling

Horayyyyy ! hari nie aku pergi main bowling . . memang gempak giler meyh ! aku and cousin aku nie . . memang hot giler . . buat tempat tuh macam rumah sendiri . . bising je dengan mulut aku berdua . . hahaha . . asyik terjerit-jerit macam tak pernah main . . HAHAHA . . :xD



hari nie aku syok and happy giler . . SUMPAH ! dah lama aku tak main bowling . . last main , tahun 2009 . . tu pun main kat Stadium di Terengganu tu sebelum runtuh . . HAHAHA . . kali nie main kat Mesramall . . Mesramall ? ayoooo ! giler aku kejap . . nak shopping tapi tak sempat . . kesian pulak . . kankan ?



huh . . by the way , sekarang pinggang aku dah sakit . . urat-urat dah berbelit-belit nie . . HAHAHA . . okey larh . . aku nak rehat sekarang . . sebelum tuh , aku shared beberapa keping gambar yang aku snap untuk hari nie . . daaaa ~

Kesepian

huwarghhhhh ! bosan tahap cipan hari nie . . handphone tak berbunyi . . internet buat-buat sakit jantung pagi tadi . . perghhhhhhhh ! memang best internet buat-buat sakit jantung . . tak boleh aku nak ber'FACEBOOK' . . pukul 6 tadi , baru boleh online sebab internet dah okey . .

guys ! aku bosan giler weyh hari nie . . sehari suntuk handphone aku tak berbunyi . . dah larh handphone tak ada kredit . . duit pulak tengah nazak lagi nie . . nak top up pun , kena bagi ayat-ayat bodek dulu kat ayah aku . . kalau tak , jangan harap aku dapat duit . .

grrrrrrrrr ~ sepi betul hidup aku hari nie . . nak nangis aku kalau asyik macam nie . . dah larh dua , tiga hari nie penyakit aku nie selalu menyerang . . bila malam sikit , mula larh sakit tuh beroperasi . . haish . . sakit apa larh yang aku kena nie . . :(

okey guys ! aku dah tak larat nak menaip panjang-panjang . . sebab aku dah malas . . aku nak baca novel cinta romantik komedi pulak . . best giler . . HAHAHA . . okey larh . . tata guys !


nota kaki : to my 'hubby' . . I MISS YOU SO MUCH . . call me please ! :(

Arnab ?

hey . . aku nak tanya nie . . aku nie macam arnab ke ? haish . . tak pun . . kankan ? muka aku tak macam arnab . . kankan ? hehehe . . arnab oh arnab !

nie semua berpunca daripada emey . . bekas budak form6 sekolah aku . . dia comment picture aku kat facebook . . ada ke patut dia cakap "comey nya dia . . macam arnab . . " . . ayooooo ! lu memang bikin wa panas emey ! sabar aje larh . . emey memang suka buat aku hot taw ! 'hubby' aku pun satu . . panggil aku arnab jugak ! geram taw !

ini gambar aku itu !

ini arnab yang aku curi !

haaa . . korang tengok ! apa yang sama antara aku and arnab nie . . gigi ? erkhhh . . gigi aku chantek ! tersusun kemas aw ! hehehe . . pipi ? pipi arnab tembam ke ? errrr . . itu aku tak tahu . . lastly , mata ke ? aku tak tahu pasal mata . . HAHAHAHAHA . . :)

Hanya Sekadar Peneman . .

guys ! miss you all larh . . rindu pulak bila lambat update blog aku nie . . ngeeee ~ well , hari nie aku nak shared korang tentang satu lagu nie . . alaa . . lagu untuk orang yang putus ditengah jalan . . HAHA . . i mean lagu PELAMIN ANGANKU MUSNAH nyanyian Azie . . best lagu nie . . kankan ? try korang dengar betul-betul . . memang best . . aku kalau dengar lagu nie , confirm sekali dengan lirik aku hayati . .

weyh . . sejak 2 , 3 hari nie . . aku selalu dengar lagu nie . . urm . . ada apa-apa petanda ke ? erkhhhh . . harap-harap tak . . mungkin cuma mainan perasaan . . urm . . :(

Masih lagi tidak terlewat
Untuk aku ucap tahniah
Di atas kehadirannya
Menggantikan aku

Pastinya oh hidupmu
Akan lebih bermakna
Dan aku usah kau kenang
Walau kita pernah berkasihan

Maafkan diriku ini
Kerna tidak hadirkan diri
Di sewaktu hari
Persandinganmu

Adakah kau ingin lihat
Air mata ini berguguran
Puaslah hatimu kini
Memainkan perasaanku selama ini

( korus )
Masihkah dengan janjimu
Apapun jadi akulah pilihanmu
Engkau sanggup hapusi cinta yang lalu
Ku angankan pelamin indah untuk kita berdua singgah
Sayangnya... Semua musnah

Kau buat malamku jadi gerhana
Dan hidupku tiada maknanya
Hanya bernyawa namun tak bermaya

Terkadang aku merasa menyesal
Kerna telah sehabis daya
Aku cinta dirimu kasih
Akhirnya aku sendiri
Tersisih...

( ulang dari korus )

Bisa sungguh luka ini
Walau tak berdarah

Aku Ada Perasaan !

hey . . hari nie aku lambat sikit update . . biasalah . . makin busy sekarang . . hari balik sekolah . . rilex kejap terus pergi sekolah semula . . ada kawad kaki . . erkhhhh . . stress aku kalau macam nie . . tak sempat nak atur jadual harian aku . . homework berlambak ! tapi satu pun aku tak buat . . tak sempat . . balik kawad aje kawad , aku rilex , iron baju and tidur . .



okey-okey . . stop talking . . listen here ! HAHAHA . . aku sebenarnya tengah sedih , buntu and keliru . . you know why ? alaa . . pasal semalam lah . . hurm . . semalam , start pukul 11.07malam , aku dah tak layan dia . . sebab tahap kesabaran aku dah habis . . sumpah ! aku dah tak boleh sabar . . apa yang pendam selama nie buat aku jadi tension . . :(

okey . . tadi aku reply mesej dia . . sebab aku rasa aku tak patut buat dia macam tu . . siapa aku nak hukum dia kan ? siapa aku dihati dia untuk buat dia macam orang bodoh ? siapa aku nak kata dia macam-macam ? urm . . betul tak ?

untuk dia . . aku minta maaf sangatsangatsangat . . aku bukan sempurna untuk kau ! mungkin betul apa kau cakap kat aku semalam . . urm . . by the way , aku mengaku yang nie PENTINGKAN DIRI SENDIRI , EGO TINGGI , JAHAT  and so on lah . . so , aku rasa kau sepatutnya tinggalkan aku . . tinggalkan aku and cari orang yang lebih baik daripada aku !

Aku Nekad !

Benci ? Yes ! itu lah yang aku rasa sekarang . . kurang ajar kau minah ! dasar betina gatal miang . . kalau orang chatting dengan boyfriend kau , pandai pulak kau hot eakh ? kau marah macam orang putus urat saraf . . time kau chatting dengan boyfriend aku ? tak apa pulak ? sial !

kau ingat aku suka sangat kau ke ? kau ingat aku ikhlas nak berbaik-baik dengan kau ? kau ingat sikit weyh . . aku and kau pernah gaduh dulu . . takkan nak ulang lagi ? haish . . pagi tadi dengan muka pura-pura ayu and gedik . . kau datang kau beritahu aku yang kau chatting dengan boyfriend aku . . wahhhhh ! kau ingat aku senyum , aku suka larh ? tolong sikit okey ! langsung tak suka !

si zaki nie pun satu hal . . tak berani nak beritahu aku yang dia chatting dengan minah senget nie . . nak suruh aku tanya dulu jugak . . kalau aku tak tahu , confirm sampai mati pun aku tak tahu . . wahhhhh ! korang berdua berpakat eakh ? ke korang ada affair ? cilaka !

last warning daripada aku . . kalau korang berdua nak chatting lagi . . silakan ! aku bagi . . tapi ingat ? antara aku and zaki , dah tak ada apa-apa . . semua hanya akan tinggal kenangan . . aku NEKAD !